Анастасия от Буча разпозна сред загиналите своя клиентка по лака на ноктите й

Разтърсващата история представя репортерът на "Новините ON AIR" Виолета Русенова
8 апр 2022 17:00, Анисия Иванова
117

Малко след като страховитите кадри с разстреляни цивилни граждани в украинския град Буча след руската инвазия потресоха света, репортерът на Bulgaria ON AIR Виолета Русенова се срещна виртуално с Анастасия от Украйна, която разпознава своя клиентка – Ирина, като една от жертвите на снимките по лака на ноктите й.

Последно двете жени се срещат в деня преди началото на войната, когато Анастасия ѝ прави червен маникюр със сърце. Впоследствие на една публикуваните снимки от световните агенции, илюстриращи разтърсващата реалност в украинския град, маникюристката вижда същия маникюр.

Още по темата

„Нямаше как да го объркам“, споделя Анастасия пред репортера на Новините ON AIR Виолета Русенова. Украинката разказва, че добротата на Ирина е била нейната най-запомнящата се черта. „Сърцето ѝ беше толкова голямо, колкото сърцето, нарисувано на нокътя ѝ на последния ѝ маникюр", споделя тя.

Пред Bulgaria ON AIR Анастасия разказа за срещите й с Ирина преди войната. Тя е посещавала и неин курс по гримиране. „Цял живот е мечтаела за това. Тя не искаше да стане професионалист. Много работеше, постоянно беше заета с грижи за семейството си. Когато идваше на курса - цялото студио сияеше. Тя огряваше като слънце всички, които бяха в студиото. Не можех да повярвам колко позитивна е тя. Всяка дума, която казваше, звучеше красиво. Много пъти повтаряше: „Бъдете щастливи, обичайте живота, работата си", сподели Анастасия.

За последно Ирина била видяна на 5 март - денят, в който киевското предградие вече е обсадено от руските сили. А оттогава нейните близки започват да я издирват с публикации в социалните мрежи, но без успех. Снимката на безжизнената ръка на Ирина, дело на агенция Ройтерс, както и историята зад нея, достигна и до световните медии. Освен Bulgaria ON AIR, разтърсващата история на Анастасия разказа и New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
26
 
! Отговори
Тия НеоНацисти преди 2 години
от Украйна са Феномени! На тях ДНК анализ им не требе - познават се по лака!!
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман с тая буча бе...
36
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадинов има шанс да се превърне в българския Орбан. Просто трябва да смекчи крайните идеи по отношение на ЕС. Колкото до НАТО, това членство е откровено вредно за България и трябва незабавно да бъде прекратено.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брях, ксаква сърцераздирателна история. *** е фейк, защото *** са отрязалеи пръстите на всички жертви и са ги .....изяли.Каза го Зеленски по CNN ски.Сега плача и си лакирам ноктите на краката. Половината в жълто, половината в синьо мъка!
34
5
 
20
 
! Отговори
До До редакцията ДНЕ преди 2 години
Така или иначе Възраждане ще бъде скоро първа политическа сила. Времето работи във вреда на останалите, защото колкото време минава, толкова по-ясно всички виждат, че са продажници. Единствените, които отстояват линия на поведение за защита на българския интерес при всички обстоятелства, са Възраждане. Не съм съгласен с някои от идеите, които застъпват, но трябва да призная, че сравнението с останалите действащи в момента партии, определено е в полза на Възраждане.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои от жертвите са били разпознати по дезодоранта, след като техни познати са видели кадрите.
32
6
 
15
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Защото за истинските българи само Възраждане е алтернативната. А всички вас американски под логи и защитници на фашизма това ви ужасява. Щом не ви харесва наши знаете Чемодан, Вокзал, автомат и в Украйна. Да си защитавате там фашистката идеология. Тук в Бг няна място за предатели
31
6
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Ха ха, страховитите кадри с мърдащи и ставащи мъртви. Днес Бг. Копаете дъното, но Видов ден никой не го подминава
30
4
 
17
 
! Отговори
До редакцията ДНЕС: преди 2 години
Защо пускате тези фейкове новини и на практика правите Възраждане първа политичекса сила на следващите предсрочни избори?
29
3
 
10
 
! Отговори
youtu.be/7ryXD89rQSE преди 2 години
2019г. Документальный фильм "Дети Донбасса". Военните престъпления нямат давност!
28
2
 
12
 
! Отговори
youtu.be/22pP964AXfg преди 2 години
2014г - Порошенко: дети Донбасса будут сидеть в подвалах!
27
1
 
8
 
! Отговори
youtu.be/x8DER6f30es преди 2 години
2016г Дети Донбасса
26
3
 
14
 
! Отговори
Гастроентереолог преди 2 години
Както разглеждах снимките на Обитите, видях една използвана тоалетна хартия и веднага разбрах кой е жертвата-един добър и добродушен пияница от третия етаж на панелката срещу нас. И защо ли, ами беше оцветена в бяло, от многото водка, която беше изпил през живота си. Така е, едни познават по лака на ноктите, аз по използвана тоалетна хартия, всеки с мурафетите си.
25
25
 
3
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
До Т 34 - Ей *** не бързайте ако чичо Сам се намеси за един месец няма да им останат пушкала за зарята на 09 май .
24
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой деформиран мозък ще оглежда ноктите на жертвите? А лакът на краката дали е същия цвят.. Пропагандата дълбае дъното.
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е голямо сърцето? Маникюристката да си смени дилъра ! Сърцето и било голямо колкото сърцето на малкия нокът??? Това да не е сърце на колибри? Може ли да се прави такава хипербола?
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително опростачен народ се оказахме .
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После клиентката ходила ли е да и оправи лака?
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха..*** станало Анисия :)
19
2
 
13
 
! Отговори
Т 34 преди 2 години
Имам едно желание: За 9 май , Червенски да бъде завързан под оръдието на първия танк от парада които ще мине по Червения площад.

Спонсорирани публикации