Анастасия от Буча разпозна сред загиналите своя клиентка по лака на ноктите й

Разтърсващата история представя репортерът на "Новините ON AIR" Виолета Русенова
8 апр 2022 17:00, Анисия Иванова
117

Малко след като страховитите кадри с разстреляни цивилни граждани в украинския град Буча след руската инвазия потресоха света, репортерът на Bulgaria ON AIR Виолета Русенова се срещна виртуално с Анастасия от Украйна, която разпознава своя клиентка – Ирина, като една от жертвите на снимките по лака на ноктите й.

Последно двете жени се срещат в деня преди началото на войната, когато Анастасия ѝ прави червен маникюр със сърце. Впоследствие на една публикуваните снимки от световните агенции, илюстриращи разтърсващата реалност в украинския град, маникюристката вижда същия маникюр.

Още по темата

„Нямаше как да го объркам“, споделя Анастасия пред репортера на Новините ON AIR Виолета Русенова. Украинката разказва, че добротата на Ирина е била нейната най-запомнящата се черта. „Сърцето ѝ беше толкова голямо, колкото сърцето, нарисувано на нокътя ѝ на последния ѝ маникюр", споделя тя.

Пред Bulgaria ON AIR Анастасия разказа за срещите й с Ирина преди войната. Тя е посещавала и неин курс по гримиране. „Цял живот е мечтаела за това. Тя не искаше да стане професионалист. Много работеше, постоянно беше заета с грижи за семейството си. Когато идваше на курса - цялото студио сияеше. Тя огряваше като слънце всички, които бяха в студиото. Не можех да повярвам колко позитивна е тя. Всяка дума, която казваше, звучеше красиво. Много пъти повтаряше: „Бъдете щастливи, обичайте живота, работата си", сподели Анастасия.

За последно Ирина била видяна на 5 март - денят, в който киевското предградие вече е обсадено от руските сили. А оттогава нейните близки започват да я издирват с публикации в социалните мрежи, но без успех. Снимката на безжизнената ръка на Ирина, дело на агенция Ройтерс, както и историята зад нея, достигна и до световните медии. Освен Bulgaria ON AIR, разтърсващата история на Анастасия разказа и New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
29
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Зеленски тъпия напушен наркоман,който постоянно реве,спри да си избиваш хората и да обвиняваш Русия.Вече не си интересен.Фашистите сте вие Украинците,не руснаците.
57
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех си, че по-голяма пропаганда от ковид новините няма да видиме скоро, ама с тия украинци мисирките избиват рибата.
56
3
 
17
 
! Отговори
смех преди 2 години
тва е като оная новина дето си беше распознал семейството по куфарите )))
55
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми журналисти, вие ни обиждате. Ние възпитаниците на бившия соц лагер сме научени да мислим критично и аналитично. Ние не сме прости като американските граждани, които от мазнотия и презадоволяване не се интересуват от нищо и мислят, че Париж е столица на Европа.. Тези фейкчета не могат да ни впечатлят.. Вчера писахте за Анастасия, днес друга Анастасия... Вдигнете нивото, моля ви!
54
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я колко интересно, по или около нито един от тези,, трупове'' няма кръв.
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли промивате мозъците на средностатистическите *** които вечерят само пред нова и бтв и си мислят ,че всички новини са верни !
52
3
 
15
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Само да напомня на кохлите,че парада за 9 май наближава!Руснаците до този момент използват едва 5% от военния си потенциал!
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Краматорск на жп гара украински касетъчен снаряд изби множество народ. Нацистите трепят собствен народ. :((
50
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като извъртите всички глупави фейкове и ви свършат идеите може пак да почнете от гъските, дето се блъскали в руските изтребители и ги сваляли (патриотични тия украински гъски!) или за бабата дето замерила хеликоптер с буркан краставички от терасата в Киев и го свалила. Ако някой мисли, че това е плод на въображението ми, жестоко се заблуждава - това бяха истории, които усърдно се разпространяваха преди месец, заедно с танка, дето газеше коли в Киев на втория ден от конфликта.
49
2
 
22
 
! Отговори
Карпачев преди 2 години
Тези "американски сериали" вече сме ги гледали по време на инвазията на НАТО в бивша Югославия, когато "се откриваха" всяка седмица масови гробове с мюсюлмани ?И за обгазяванията на деца в Алепо от "лошия" Хафез Асад . . .Предложете нещо ново, господа !?
48
3
 
16
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Тая сигурно е имала само една клиентка и затова е познала.
47
21
 
7
 
! Отговори
тъжно преди 2 години
Руския народ ще се срамува 200 години след това!
46
4
 
20
 
! Отговори
Много сте преди 2 години
непоследователни в пропагандата. Онзи ден пишете за "лейди Смърт", която избива със снайпер враговете на демокрацията с риск за живота си, днес за маникюра на жена с голямо сърце, която е жертва на същите врагове на демокрацията. Отвратително е, не разбирате ли?
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска да прави пропаганда в полза на Украйна с подобни статии постига обратния резултат. Най-много да получи някаква реакция в спектъра между подигравка, негативизъм, отхвърляне и омраза към субектите, на които иска да направи услуга. Мечешка услуга за украинците е публикуването на такива статии.
44
5
 
10
 
! Отговори
Т 34 преди 2 години
Имам едно желание: За 9 май , Червенски да бъде завързан под оръдието на първия танк от парада които ще мине по Червения площад.
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А морски спасител е разпознал друга от жертвите по загара от почивката му миналото лято.
42
4
 
17
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 2 години
До Тия НеоНацисти Да викнат фризьора.Може да я разпознае по цвета и боята,която използва.Дали някога е имало такава откачалщина?
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фризьорка разпознала една от жертвите по прическата, която е правила преди три години.
40
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука вече минахме в сферата на фантастиката. Остана и някой търговец на обукви да си познае клиента по снимките...
39
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буча е откровена украинска провокация. Помните ли онова момиче в Кувейт дето говореше че в болницата, където била санитарка, нахлули иракски войници и се гаврели с родилките - оказа се дъщерята на кувейтския посланик в САЩ и въобще не била стъпвала от години в Кувейт, а за да заснемат въпросните сърцераздирателни кадри е вземала уроци по актьорско майсторство. Помните ли Хасан Диаб, момчето което уж беше засегнато от хим. атака на Асад и загинало. После намериха момчето и се оказа, че са му плат

Спонсорирани публикации