Анастасия от Буча разпозна сред загиналите своя клиентка по лака на ноктите й

Разтърсващата история представя репортерът на "Новините ON AIR" Виолета Русенова
8 апр 2022 17:00, Анисия Иванова
117

Малко след като страховитите кадри с разстреляни цивилни граждани в украинския град Буча след руската инвазия потресоха света, репортерът на Bulgaria ON AIR Виолета Русенова се срещна виртуално с Анастасия от Украйна, която разпознава своя клиентка – Ирина, като една от жертвите на снимките по лака на ноктите й.

Последно двете жени се срещат в деня преди началото на войната, когато Анастасия ѝ прави червен маникюр със сърце. Впоследствие на една публикуваните снимки от световните агенции, илюстриращи разтърсващата реалност в украинския град, маникюристката вижда същия маникюр.

Още по темата

„Нямаше как да го объркам“, споделя Анастасия пред репортера на Новините ON AIR Виолета Русенова. Украинката разказва, че добротата на Ирина е била нейната най-запомнящата се черта. „Сърцето ѝ беше толкова голямо, колкото сърцето, нарисувано на нокътя ѝ на последния ѝ маникюр", споделя тя.

Пред Bulgaria ON AIR Анастасия разказа за срещите й с Ирина преди войната. Тя е посещавала и неин курс по гримиране. „Цял живот е мечтаела за това. Тя не искаше да стане професионалист. Много работеше, постоянно беше заета с грижи за семейството си. Когато идваше на курса - цялото студио сияеше. Тя огряваше като слънце всички, които бяха в студиото. Не можех да повярвам колко позитивна е тя. Всяка дума, която казваше, звучеше красиво. Много пъти повтаряше: „Бъдете щастливи, обичайте живота, работата си", сподели Анастасия.

За последно Ирина била видяна на 5 март - денят, в който киевското предградие вече е обсадено от руските сили. А оттогава нейните близки започват да я издирват с публикации в социалните мрежи, но без успех. Снимката на безжизнената ръка на Ирина, дело на агенция Ройтерс, както и историята зад нея, достигна и до световните медии. Освен Bulgaria ON AIR, разтърсващата история на Анастасия разказа и New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе голяма познавачка таз тепсия
77
14
 
31
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДА НЯМА ПОЧИВКА!!!
76
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо атаката от съветските памперси много голяма, бе. Единствените които им обръщат внимание са другите съветски памперси, които и не проумяват, или не искат да си признаят, че в момента Путин го набива на руския народ поне за 10 години. А през това време светът ще отиде технологично толкова напред че годините станаха 20. Ако оцелее кагебейчето, в което много се съмнявам, не знам каква съдба ще му подготвят 150 млн потърпевши
75
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе всички бивши политици от последните 100 години ще завидят за тази пропаганда !
74
9
 
23
 
! Отговори
обещано! преди 2 години
ще си платите за лъжите, пропагандата и евтините сензации...
73
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В коментарите на Пасковима малък клип как един от ' теуповете' пуши цигара, докато ги наместват аранжорите в ремаркето. Както и преди време с цирка с с кафевите бежанци, докато имитираха давене, а фотографите снимат, един се бе изправил и водата му бе до кръста.
72
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""""Анастасия от Буча разпозна сред загиналите своя клиентка по лака на ноктите й"""" ---- Информация предназначена изключително за Едноклетъчни!!!!
71
8
 
31
 
! Отговори
kiko преди 2 години
Блиц прекалявате с тъпите статии.По полека с антируската пропаганда.Ставате отвратителни с това ваше сервилнечене на западните ***.
70
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На подобни приказки се връзват само британци и кравари.
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна пиша че българските и европейски медии ползват информация от типа: "Една жена каза"
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз потрисащите ги разпознавам по "Bulgaria ON AIR". Само като видя ... и се потрисам.
67
3
 
16
 
! Отговори
255555 преди 2 години
Поредният виц
66
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В полския сейм вече се питаха "а защо с погребението не се занимават близките на жертвите" - сякаш това са хора, които никой в селището не разпознава. Погребват ги в общи гробове, без някакви техни близки да са ги разпознали, да организират погребение или поне да присъстват. Нещо не се връзва. И има някакви сателитни снимки, които показват как същите трупове лежат там от 17-ти март, т. е. 18 дни. И никой от близките не е забелязал, че трупа на техен роднина лежи там, а разлагане за толкова време
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама нали имаше неква дето се снима умряла срещу заплащане? беше се снималанв Киее,Краматорск,Лунганск,Донецк,Крим изобщо из цяла украйна.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички укри са козметички това могат богатите които могат да си платят бягството . Как па не се показаха някои земеделци пък да познаят работливите ръце.
63
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Краматорск нещата са доста по-ясни, защото падналата ракета е разпознаваема и тя е Точка У, каквато имат на въоръжение само украинците. От руската армия отдавна е изхвърлена от въоръжение. Донецк и Луганск никога не са разполагали с такива ракети. Още повече, че по траекторията вече е установено мястото на изстрелването - на около 40 км. западно от Краматорск - територия, контролирана от ВСУ. А и някой да ми обясни, защо руснаците ще решат да убият едни непознати на гарата, също руснаци?
62
0
 
8
 
! Отговори
Киро коравио преди 2 години
Не бачкали са в един и същи клуб. Тутууут
61
1
 
17
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Евала Боби! Истина е. На мен вече ми писна с бежанци и то ултра богати
60
5
 
26
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 2 години
Това, че около труповете не се виждат следи от кръв може да бъде знак, че са пренесени отдругаде и са разположени около пътя за фотосесия. Само че сериозно разследване няма да има - разследване при което да се установи самоличността, причината за смъртта, мястото на смъртта и времето на смъртта. Сериозно разследване не е необходимо на създателите на постановката, трябва им пропагандния ефект, а той вече е налице.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е щом я е разпознава по лака на ноктите пак добре, щото можеше и да е по интимната прическа.

Спонсорирани публикации