Най-добрите храни за консумация в летните горещини

И какво трябва да избягвате
24 юли 2022 13:20, Дарена Найденова
4
Най-добрите храни за консумация в летните горещини
Снимка: iStock

До какви методи бихте прибягнали, за да се охладите в най-горещите дни от годината? Чаршафи във фризера? Мокра кърпа под завивките? Ледена баня преди лягане? Е, пригответе се да опитате всичко, защото, по прогнозите на метеоролози, се задават най-топлите дни от годината. Въпреки че има много странни, краткосрочни решения за охлаждане по време на горещините, едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да регулирате температурата си, е да промените диетата си.

Всъщност, наскоро беше разкрито, че яйцата са изненадващо чудесни за вечеря по време на горещата вълна, за да ви помогнат да спите спокойно през нощта. „Нещо толкова просто като яденето на яйца по време на вечеря може да бъде естествено успокоително, тъй като яйчените белтъци помагат на тялото да се подготви за сън, произвеждайки мелатонин, което предизвиква чувство на сънливост“, казва диетологът Шарън Натоли пред Daily Mail Australia.

Имайки предвид това, решихме да се поразровим и да разберем какво точно трябва и не трябва да ядем, за да чувстваме прохлада по време на горещите вълни.

Храни, които да консумирате

Яйца

Както и да ги обичате, яйцата очевидно ще ви изпратят в мечтателна дрямка. Не само това, но според Шарън, те също така са богат източник на аминокиселината триптофан, което означава, че ви помагат да спите по-добре за по-дълго време, като казват на мозъка да се изключи за през нощта.

Листни зеленчуци


Поддържането на хидратация е неразделна част от жегата, особено ако не искате да се събуждате през нощта, задъхвайки се за питие. Спанакът и другите тъмнолистни зеленчуци са идеални за това, тъй като имат високо съдържание на вода. Всъщност, спанакът се състои от 92% вода. Не само това, но е и лесносмилаем, така че тялото ви не трябва да работи прекалено усилено и на свой ред да повишава температурата ви.

Пъпеш


Един пъпеш в топлия следобед звучи чудесно, нали? Тази перфектна лятна храна е не само супер освежаваща в горещините, но е и съставена от 95% вода и така се превръща в още една хидратираща и охлаждаща опция за лятото. Още по-добрата новина е, че съдържа ликопен, който ви предпазва от вредностите при излагане на слънце.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Иточник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: хранилетни горещини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая на картинката бих я изплякал в жегата
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сирене,домат,пълноз.хляб
1
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тези, които можеш да си позволш

Спонсорирани публикации