Как ще отговорим, ако извънземни се свържат със Земята?

Учени подготвят специален протокол
14 ное 2022 21:40, Йоана Цонева
132
Как ще отговорим, ако извънземни се свържат със Земята?
Снимка: Pixabay

За първи път от 33 години учени създават нов протокол за комуникация с потенциални извънземни. Изследователите смятат, че ако утре представители на извънземен разум ни се „обадят“, тоест изпратят своя сигнал, то човечеството не е готово да реагира правилно. Тоест хората не знаят как да отговорят на такъв сигнал, а това е проблем.

Затова новият протокол за контакт с извънземни е предназначен да покаже как светът трябва да реагира на сигнала и този протокол трябва да бъде следван от земните учени и политици в случай на внезапен контакт, пише Space.com.

В момента единственият протокол за комуникация с извънземни, който хората имат, е създаден още през 1989 г. от учените от проекта SETI, които се занимават с търсене на извънземен разум.

Този протокол вече е бил преразгледан преди 10 години, но той е твърде неясен, когато става въпрос за международен отговор на извънземен сигнал. По принцип този протокол обръща внимание на това, върху което е необходимо да се съсредоточи вниманието при обмен на научни открития между хора и извънземни. В случай на потвърден контакт с извънземен разум според този протокол учените трябва да потърсят инструкции от ООН. Но как тази организация трябва да действа в този случай, все още не е ясно.

„Сега научната фантастика е пълна с изследвания за влиянието на първия контакт с извънземни върху човечеството. Но ние искаме да отидем отвъд мисленето за въздействието върху човечеството на такъв сигнал или среща с извънземни същества. Нашата задача е да покажем точно как обществото трябва да реагира на такова събитие“, казва Джон Елиът от университета в Сейнт Андрюс, Шотландия.

Още по темата
Елиът е координатор на новосъздадения SETI Detection Hub в университета в Сейнт Андрюс. Именно в този център международен екип от учени създава новия протокол за контакт с извънземни.

Учените вече знаят, че на Марс някога е имало живот (и е възможно все още да съществува). Вече са открити планети, които приличат на Земята, и на тях също може да съществува живот. Затова вероятността някъде в нашата галактика да е еволюирал разумен живот става все по-правдоподобна. Но за цялото време на наблюдения на Космоса учените така и не са получили нито един сигнал от потенциална извънземна цивилизация.

Поради тази причина учените от SETI Detection Hub сега насочват всичките си усилия към сканиране на Космоса в търсене на такива съобщения. И разбира се, изготвят новия протокол за отговор. Освен това учените ще засегнат темите за възможното въздействие на такъв контакт върху човечеството.

„Ще получим ли сигнал от извънземни? Кога ще се случи това? Няма отговори на тези въпроси. Но не можем да си позволим да бъдем неподготвени от научна гледна точка за подобно развитие на събитията, тоест за това, че можем да получим такъв сигнал и утре“, казва Елиът.

Впрочем, някои привърженици на конспиративните теории смятат, че на Марс живеят извънземни и вече са ни оставили своите послания.

В същото време се появиха нови подробности относно разследването на съобщения за НЛО от Пентагона. Според американските разузнавателни служби нито едно от наблюденията на неидентифицирани въздушни явления няма извънземен произход. Напротив – те силно „намирисват“ на китайски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте звездите в съзвездието Орион. Звездите не са това, което са. Извънземните кораби се маскират, като съзвездия и така се придвижват незабелязано към Земята.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Примерно, ако не плащате данъци на глобалистите ще дойдат лошите извънземни да ви приберат.
64
0
 
2
 
! Отговори
137 преди 1 година
До Българин - хапчетата пи ли си бе наркоман
63
0
 
0
 
! Отговори
До прав/променлив то преди 1 година
Шшшшш алоууу,ами МаЛтинчо къде го забрави,първи наш виден полиглот-пееееЛтек??
62
0
 
8
 
! Отговори
ВЕЛИК ВИЦ! преди 1 година
Извънземните кацнали на планетата Земя. От близкото село се затичали хора и се зачудили какво става, когато НЛО-то свалило тежка врата и от нея излязъл мастит извънзенен. "Здравейте земляни! Моето име е Генерел Хартимучандирибалсандимухирдаландисарсуджибарциминдихуй и дойдох с моя екипаж да... " --.. .. аа я чакай малко! Щом не прочетохте цялото име, няма да си довърша вица.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат да бъдат похарчени трилиони за да се пазим от извънземната заплаха. :-) Пландемия на стероиди.
60
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Отговорът е в числото 137. Това е единственото число във вселената, което може да покаже на една много развита цивилизация, че и ние сме развити. Можете да прочетете са отношението 1/137 в интернет.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво сме им на извънземните да ни изпращат сигнали?
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простолюдието ще бъде държано в неведение за да не изпадне в паника.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще натоварим изражденците и из,,,мета от позитано 20 и да ги мятат в космоса
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре ще е да ги дарим с по едно пале-каракачанка!
55
0
 
6
 
! Отговори
Да внимават преди 1 година
Извънземни мизвънземни...Само да не кацат в Коиловци, като френските командоси. Ще се приберат с посрани ***
54
0
 
11
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Най-важното е да се изготви контактна група с висш разум, която да разговаря с тях. Най-подходящи са Бойко Борисов, Христо Иванов, Ицо Хазарта, Слави Трифонов и Мая Манолова. Не е нужно да чакаме извънземни да ни посетят. По-добре е веднага да изстреляме контактната група в космоса да търси друг разум и да си контактува с него.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планетата Земя да направи референдум и след като избере Серго Лавров за говорител, да им затвори телефона и да им обяви тотална война на тези фашаги.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо,да внимават къде кацат,щото да не ги сбарат родните берачи на жИлязУ.
51
0
 
8
 
! Отговори
Вече нямам бълхи. преди 1 година
Е не може да се отрече, че това ще е по-интересно от Ковит Дивитнайси. Голямо шоу ше и. Кога започва сценария? Хайде немаме търпение!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка нация да прати високоуважаван лидер. От България ще пратим Кубрат Пулев и Азис.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре дошли на новото театрално представление!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зависи каквиса като нищо ще е тип кортес и индиянците ... аз ли4но бих ги приветствал но и пушката ще си я взема за секи слу4ей
47
0
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
е как.... ще ги принудим да слушат нощното послание на зеления гном.... и ще ги принудим да дадат пушкала на укрите

Спонсорирани публикации