Столтенберг: Путин предприе срещу Украйна имперска завоевателна война

Никой не напада Русия, Русия е нападателят, а жертвата е Украйна
21 фев 2023 16:00, Елка Василева
335
Столтенберг: Путин предприе срещу Украйна имперска завоевателна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предприе срещу Украйна имперска завоевателна война, която продължава да задълбочава. Той мислеше, че може да унищожи Украйна и да внесе сред нас разделение, подцени решимостта на украинците да защитят родината си и нашето единство. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на съвместна пресконференция в централата на пакта в Брюксел с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Година след началото на тази война година не виждаме признаци, че Путин се готви за мир. Както днес заяви, той се подготвя за продължаване на войната. Путин не трябва да спечели, защото това би означавало, че агресията побеждава и силата бива възнаградена. Ще бъде опасно за нашата сигурност и за целия свят. Затова трябва да продължим и да увеличим подкрепата за Украйна, призова Столтенберг.

Никой не напада Русия, Русия е нападателят, а жертвата е Украйна. Преди година Путин започна неоправдана война срещу своя мирен съсед. Подкрепяме правото на Украйна на самозащита, залегнало в Устава на ООН, добави генералният секретар.

Той изрази тревога за възможността Китай да предостави оръжие на Русия.

Столтенберг призова Москва да се върне към договора Нов СТАРТ, след като по-рано днес Путин обяви, че Русия преустановява участието си в него. В последните години Москва наруши и се изтегли от ключови споразумения за контрол на въоръжаването, отбеляза Столтенберг. С днешното решение цялата система за контрол над въоръжаването се разпада. Силно призовавам Русия да премисли и да спазва съществуващите споразумения, добави той.

Борел отбеляза, че в разговорите си с китайската страна е получил уверение, че Пекин няма да снабдява руските сили с оръжие. Русия разрушава градове, вместо да направи крачка назад към прекратяване на огъня, както призоваваме, посочи той. Нашата подкрепа за Украйна е необходима, за да може върховенството на закона да победи върховенството на силата и на оръжието, обобщи той.

Целта ни е войната да приключи възможно най-скоро с победа за Украйна, това е неизбежно, заяви Кулеба. Той съобщи, че е имал среща с представители на Китай, на която е обсъден мирният план на Пекин. Очакваме да получим текст, за да направим заключения. Намирането на изход към мира остава наша първостепенна цел, каза Кулеба. Украйна и Китай споделят виждането за териториалната цялост, така че всичко, което прави Пекин по повод войната в Украйна, би трябвало да бъде насочено към защитата на украинската териториална цялост, обобщи украинският външен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
иначе снимката ми хареса...Кръглоглавия Кулеба:..-"Ама кой е тоя на третия ред отдясно?"...Столтенберг със зареяния поглед в небесата:..-"Аз изключих ли фурната?"..Вехтяря Варел:.."М. му!..Не помна дали са изаках ..Ами ако не съм?"...."Тримата..треньори"..
250
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Столтенберг защо не си махнеш ръцете от Окраина? Какво търсиш там? Окраина нито член на нато нито на ЕС.. По същата логика защо не помага на Сирия, Ирак, Либи? кажи като мъж..
249
5
 
24
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Побеждавамеее! Помощ! Побеждавамее! Помоощ! Бързо бе! Побеждаваме! Помощ!!
248
3
 
7
 
! Отговори
Сорос преди 1 година
До Слава Украiни: Браво! Лаеш правилно! За награда получаваш една нощ с мис окръг Дери, щата Ню Хемпшир! 19-годишният Браян Нгуен спечели конкурса в неделя вечерта и те очаква с нетърпение да те поеме в своите обятия!
247
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столтенберг (НАТО,) ти какво общо имаш с Окраина?
246
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно ще ви кажа,Путин е велик.
245
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И преди Наполеон и Хитлер и след тях и сега искат да завладеят Русия заради природните и богатства , а нацията да унищожат империята на злото САЩ.
244
5
 
15
 
! Отговори
моето мнение преди 1 година
На снимката са показани трима ФЮРЕРИСТИ!
243
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, колко много путинофили. Путин накисна ли колхозниците за 10 години напред? Накисна ги. Даже утре и без Путин - ще плащат. 80% от войната до сега Путин я финансира от откраднатото желязо, кокс и жито. Китай изкупи всичко и то с минус 30% от борсовата цена. Все пак Украйна е в топ 5 на световните производители. От есента няма нови кражби, съответно колхозниците плащат / погребенията са си за тяхна сметка/. Голям майтап се очертава руския бюджет в края на тая година, за тези дето още не знаят
242
3
 
14
 
! Отговори
Народе събодисе преди 1 година
ЕС иска с писмо от Българи да изпрати всичките си снаряди на Украйна?!Така утре ще поискат и войници,ужас.
241
4
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Не на еврото,евроГейскияд съюз и НАТО!
240
3
 
16
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА преди 1 година
Войната започна през 2014 г. и беше започната от запада срещу украйнските граждани със силовото завземане на властта в украйна от фашистите! Путин просто освобождава украйна от фашистите!
239
3
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Русия с влизането в Украйна е спасила света от трета световна война,ако Путин е закъснял с 24ч.идваше краят.Заеви източник от "Мосад"
238
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
А НАТО отдавна е предприело такава срещу целият свят!
237
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайки снимката с тези тримата, се сещам за Доньо Донев - български художник-карикатурист, сценарист и режисьор.
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето хора не искат да мислят. Не искат и да слушат. Не знаят история. Искат само да са добре и нищо друго. А светът не върви на добре. Антихристът щял да влезе във всеки дом. Ами влязъл е с телевизията и телефоните. А кой се моли на Бога?
235
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е на собствена територия. Запорожка област, Херсонска област, Донецк и Луганск се присъединиха към Русия чрез демократично гласуване и референдум според правилата на ООН за върховното право на самоопределение на всеки народ. Това са международно признати руски територии. Русия защитава собвствените си територии от агресията на украинските терориристи.
234
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйн е руска територия.
233
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ли ги дрънка такива,а що взривиха СП като всички са единни по въпроса нямаше да има значение,че го има защо трябва да се разруши?
232
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победителите мрънкат нещо!!!!

Спонсорирани публикации