Бербатов за БФС: Серийни убийци, затриват българския футбол

Нашият протест започна преди 3 години, уточнява Бербатов
13 ное 2023 11:08, Нели Христова
76
Бербатов за БФС: Серийни убийци, затриват българския футбол
Снимка: БГНЕС

"Вече казвам на БФС серийните убийци, защото те серийно затриват българския футбол. В момента те се опитват да внушат вина на община Пловдив, строителя на стадиона, кмета на града, че видиш ли, мачът трябва да бъде там, ако не - вие сте виновни", това каза в пред БНТ футболистът Димитър Бербатов.

Още по темата
Бербатов коментира драмата, която се разигра около мача Унгария - България. Той трябваше да се играе на Националния стадион "Васил Левски", но от БФС го преместиха в Пловдив заради очакван срещу тях протест.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обаче заяви на 10 ноември, че двубоят няма да се състои в града. На следващия ден строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив пък обяви, че може да гарантира за пълната сигурност при провеждането на мача.

В понеделник стана ясно, че Българският футболен съюз е потвърдил пред УЕФА, че срещата ще се играе в Пловдив.

"Те не могат да отстранят проблема, а се обръщат към българския народ и обвиняват него. В същото време - те не са спазили срока за подаването на документите. "Народната любов" е толкова голяма, че ще има протести, където и да се скрият. Опитват се да убият българския футбол и пак искат да им се даде шанс. Националният отбор винаги ще се подкрепя, но БФС никой не ги подкрепя", каза още Бербатов.

"Нашият протест започна преди три години. Радвам се, че хората сега виждат колко сме били прави и идват всички заедно срещу това управление. Не мисля, че УЕФА могат да вземат страна в случая. Когато им се дава грешна информация, те могат да бъдат подведени и да вземат грешното решение", смята той.

Бербатов каза, че битката му да бъде президент на БФС не е на живот и смърт.

"Битката ми е това ръководство да не е начело. Да преместиш мача от столицата и после да се опиташ да обвиниш Пловдив, както и да ги заплашваш, че ще им отнемеш лиценза, как въобще ще отидеш там после?", възмути се футболистът.

В събота строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив заяви, че получил заплахи лицензите на стадионите на "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив) да бъдат отнети, ако той не осигури всички необходими условия около стадиона, за да може да се състои мачът на националния ни отбор с Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бербата беше номер 1 в Чехия - България 6-0
24
0
 
14
 
! Отговори
.. преди 5 месеца
А футболистите от националния имат ли мнение? Вече всеки мач ли ще играят без публика? Ако бяха истински играчи и обичащи играта, щяхаи те да вземат и да протестират и откажат да играят.
23
7
 
4
 
! Отговори
до преди 5 месеца
Кой ще вземе Бербатов в Юнайтед, все едно Стоичков в Барса.Бг тата не ги ще никой.
22
3
 
9
 
! Отговори
Народа преди 5 месеца
Искаме победа за Унгария над тези бок луци
21
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бербатов и Стенли ми приличат на оня бг *** решил да открадне трупа на Чарли Чаплин в Швейцария.То фурбол няма, ама те искали да управляват.
20
1
 
8
 
! Отговори
4ти в света преди 5 месеца
Абсолютни лузъри и *** футболни червеи
19
2
 
3
 
! Отговори
Нане Вуте преди 5 месеца
БФС премести мача от София в Пловдив! Какво общо има тука УЕФА? Наказание за уронване престижа на УЕФА. Друг е въпроса дали го има тоя престиж!
18
2
 
12
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Всички на протеста,където и да е той...Ние,които обичаме футбола трябва са си го отвоюваме обратно от тази нагла шайка...Двамата плешиви в бфс са най-противните хора в държавата....А Лечков ,навремето беше един от най-уважаваните и обичани от феновете футболисти...Абсолютни безспамни наглеци.
17
4
 
6
 
! Отговори
Дано Унгария преди 5 месеца
Да бие бг циркаджиите с 10 на 0
16
3
 
8
 
! Отговори
България е СРАМ преди 5 месеца
Всичко е пълен *** и абсолютен позор!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 11. Дам...има ТОТО. Тоест много ама много кинти. Като нагласиш един мач и печелиш.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва сурово наказание за българския футбол.Фифа и Уефа трянва да изгонят страната за 10 години поне от евро и световни квалификации.Това е безобразие вече.Ще ни направят и услуга.
13
3
 
8
 
! Отговори
Да си бъргарин преди 5 месеца
Е Божие наказание!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След такава невероятна трагедия и без друго ошашавените ни натровени така наречени футболисти не ги чакайте да победят. И мача е без значение значи ще играят след чалготеката.
11
1
 
21
 
! Отговори
Евала Бербоо преди 5 месеца
Вън Перуките от БФС!!!България и СРАМ!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Феновете на Спартак Варна и Черно море подкрепяме протеста- Оставка! Ако мача е в Пловдив, се надявам мнението на майните за БФС да се чуе и на Марс! Локо и Ботев обединени!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само не разбрах, последно БФС крадат ли трупа на футбола или са убийците.Ако те са убийците, Бербо и сие искат да го откраднат тоя труп, така ли?
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Перуката ше вика танковете!
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Протест на всички фенове на пловдивските отбори - заедно срещу Перуката и кликата му !
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"БФС ще си замине също както БКП" ...............значи викаш един ден Малката Перука ще го управлява, така ли? Справка - виж кой управлява София!