Руски обстрел по Ню Йорк в Донецка област, трима са ранени

Украйна съобщи, че петима души остават под отломките
16 яну 2024 08:47, Елка Василева
34
Руски обстрел по Ню Йорк в Донецка област, трима са ранени
Снимка: архив, БГНЕС

Трима души са били ранени при руски обстрел по село Ню Йорк в Донецка област, Източна Украйна, предаде държавната новинарска агенция Укринформ, като се позова на ръководителя на регионалната военна администрация Вадим Филашкин.

Още по темата
Той съобщи във фейсбук, че в селището са били пуснати две бомби с прецизно насочване, а една ракета е поразила триетажна сграда, чийто вход се е срутил. По предварителна информация трима души са били ранени, а петима остават под отломките, написа Филашкин. Той коментира, че това е "поредната цинична атака" на Русия срещу цивилни.

Руското министерство на отбраната междувременно обяви, че противовъздушната отбрана на страната е свалила тази нощ три украински дрона над Воронежка област, предаде ТАСС.

На балкон в жилищен блок е избухнал пожар, който вече е потушен. В редица сгради има изпочупени прозорци, написа в "Телеграм" губернаторът на граничещия с Украйна южен руски регион Александър Гусев.

По-късно Гусев съобщи за едно пострадало дете - 11-годишно момиче.

За момента Украйна не е коментирала атаката във Воронежка област. През последните месеци обаче тя засили въздушните си нападения срещу руска военна инфраструктура с цел подкопаване на военната кампания на Москва, посочва Ройтерс.

Близо до Воронеж има руска военновъздушна база, където според местни медии са разположени изтребители бомбардировачи Су-34. Русия често нанася удари в Украйна с военни самолети от този вид, отбелязва Ройтерс.

Руската онлайн медия "Шот" (Shot) пише, че най-малко 15 взрива са се чули в района на военната база, а отломки от безпилотен летателен апарат са паднали наблизо върху жилищен блок.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
2
 
! Отговори
русофил преди 3 месеца
До Анонимен 5 Клозет е мястото,където те е правил баща ти!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Село Ню Йорк в Украйна,хахахахааа. Тия тъ аци явно имат някаква тяхна си м ..ло мна стратегия,следващото село ще го прекръстят на Сиатъл, следващото Филаделфия... И накрая ще кажат че Русия е нападнала Америка и НАТО трябва да се намеси. Хахахахааааа
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 5. А ти си това което се пуска в него.
4
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е клозет.
3
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укретата са толкова раболепни и.рикчии, че чак някакво осрано село са преименували на Ню Йорк, за да направят приятно на краварските господари.
2
3
 
16
 
! Отговори
bl преди 3 месеца
Не си играйте с имената на селищата, че руснаците каквито са заплеси като нищо ще пратят няколко ракети към американския Ню Йорк.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да не казват на дедо Бидонь, че ше си помисли, че са нападнали Ню Йорк, САЩ и ше напрай некоя глупост.

Спонсорирани публикации