Защо връзката с по-млад мъж не е добра идея?

Незрелите мъже могат да са ненадеждни партньори
63
Защо връзката с по-млад мъж не е добра идея?
Снимка: Istock

Любовта не пита и може да се появи по много начини, с които да ви изненада. Понякога се случва да се влюбите в доста по-млад мъж, което води след себе си редица предизвикателства както за вас, така и за него и връзката ви като цяло.

Със сигурност има предимства на това да имате връзка с по-млад мъж, но какви са недостатъците, които могат да са причина за проблеми?

Неопитност

Връзката с по-млад мъж е белязана от разлика в опитността между партньорите. Това може да има негативно влияние в много аспекти – емоционални, физически, в подходите, разбиранията, реакциите, усещането за стабилност. Самочувствието на по-младия мъж може да е ниско, защото е респектиран от вашия богат житейски опит, а това може да доведе след себе си проблеми в отношенията.

Майчински подход

Жените имат майчински инстинкт, който в много случаи се активира при връзка с по-млад мъж. Особено ако мъжът е по-неуверен, притеснителен, нуждаещ се от съвети и напътстване, жените са склонни несъзнателно да активират майчинското си закрилническо поведение. Те започват да се държат с партньора си като с дете, да го закрилят, да му правят забележки, да го коригират, да го глезят.

Всичко това може да се превърне в огромен проблем за връзката, защото както всяко дете се противопоставя на майка си, така и партньорът ви може да започне да ви се опълчва досущ като инатливо дете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никак не са рядко срещани случаите, при които разведени жени си намират секс партньори в лицето на по-млади от тях момчета. Младежите пък са доволни от такива връзки, защото получават достатъчно секс от опитна жена, която не им прави намеци за брак и не досажда с изисквания да излизат с нея, да я водят по купони, заведения и културни събития.
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На брат ми жената е 10 години по-голяма от него. От 20 години са заедно, разбират си се....Факт. Пък кой каквото иска да разправя.
22
5
 
6
 
! Отговори
Обърнете внимание преди 3 месеца
В колко от кралските двойки и тези на престолонаследниците жената е с по 1, 2, 3 години по-възрастна от мъжа. Защо ли?
21
4
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Естествено правя уточнение, че с по-големите чак връзка като съжителство не съм имал. Женени с деца, които просто им се е доебалло нещо ново, както и две мацки на високи позиции, но без мъже. Даже едната ме води на ресторанти, тя иска да плаща, защото не била курррва мъжа да й плаща, просто иска чат-пат куррр и това е.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука пенционерти равихриха фантазията ше дигнат кръвно.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От всички "недостатъци" само ненадеждността е нещо, което трябва сериозно да се обмисли. В смисъл, че ако момчето е все още твърде младо, то не се е наживяло,не се е нахойкало и е жадно за нови приключения. Но това важи и за онези двойки, при които застаряващият мераклия се стреми да си хване съвсем младичка приятелка или съпруга, а хитрушата още на 18-20 г. иска да впримчи солиден зрял мъж, за да си живее охолно.
18
4
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Аз съм на 35, излизал съм с различни жени, включително по възраст. Малките се правят на много важни - първо на много недостъпни, после черпи ги, купувай им, накрая ти пуснат, голяма част от тях са пълни дъски, после драми като се разделите... Най-добре е с жени между 38 и 45-6 години. Пускат веднага, раздават се на макс, пъшкат здраво, яки циццци, не им пука и да свършиш в тях. Стават и си тръгват, няма драми, няма проблеми.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дрън, дрън, не сте ли чели, че във времената когато са ги женили хората в повечето случаи са ги женили точно така, жената е била с години по-голяма. Семействата са си били здрави и сплотени, а не днешните лигавщини. Проблем е мъж на 50-60 г. и нагоре с 20 годишна там със сигурност са супер различни и бъдещето е тежко.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 31 годишен. Никой не ти говори за "излизане" бе излизач. Тука стаа въпрос за сватби и погребения.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бабите са рекламират реват че гроздето е кисело, викат "не ща", пърхат с оченца и се надяват на някой заблуден момък.
14
3
 
17
 
! Отговори
31 годишен преди 3 месеца
Защо да не е? Аз излизам на срещи с по-големи каки на по 34-40 годишни и ми е много добре. Някой са разведени, някой имат деца, някой пък слагат рога на мъжете си.... Ама иначе ме глезят, изпълняват прищявките ми и ми е много добре. Ама как се разцепват маниии... Пък как се праскат маниии... Пък малките п, икли под 28 годишни само дразнят и са много зле...
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото е много активен и ще наеееббе и сестра ви! А оная има по-големи нянки и по-влажна пуууутка
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Връзката с по-млад мъж е за нимфоманки. Като ги почне някой младеж и докато не ги разчекне да не могат да седнат от протриване.
11
0
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Странна статия. За каква възраст говорят и за каква разлика. По-млад с 1 ден, месец, година, 2 години, 5 години, 10 години, 20 години и т.н. При 10 години разлика и тя на 55, а той на 45 нито едно от изброените не е вярно. Ако тя е на 26, а той на 16, може и да има нещо вярно.
10
0
 
12
 
! Отговори
Идейка преди 3 месеца
Защото на един Макрон се падат по 20 Шакири, Деми-Мурита и други такива.
9
10
 
19
 
! Отговори
Мими преди 3 месеца
Момичета да знаете - на младо гадже да не пускате отзад щото са им много твърди и дълги и след това ще ви боли много.....С дъртаците няма проблеми...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глория не мисли така...
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе какво и да разправяме дай ми едно 20-25 годишно пък опита ще го навакса в движение
6
2
 
21
 
! Отговори
Гей преди 3 месеца
Моят приятел е по-малък от мен, но си се обичаме:)))
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че кой ти говори за връзка? Чук и бег, това е изпитаният начин, няма да си усложняваме живота с връзки сега!

Спонсорирани публикации