20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проклятието на ресурсите
298
5
 
14
 
! Отговори
да идват преди 2 месеца
Абе да идват тук. България се изпразни. Няма хора, цели села и малки градчета са вече необитаеми. Да им дадат по 400кв. да си построят домове (или да ги заселят в празни такива). Цяла Сев.България е тяхна! С договор, поне 5 год. да живеят в там. Имаме нужда от работници и от емигранти- християни, горе долу близки до нашия психо профил, не да ни се вкарват араби от Сирия,Ирак, да не говорим за бежанците от Афганистан. Ако такива дойдат, набързо прираста ще се увеличи, ама работа да подхванат -Йок
297
2
 
15
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
В момента Русия развива пълномащабна атака в 5 направления. На север от Креминная и Бахмут като там целта е да се стигне до Харков. Група Армии център настъпват отвъд Авдеевка и Маринка и може би до 1 седмица ще достигнат до все още неанексираната Днипропетровска област На юг през Роботино южните Армии газят наред без почти никаква съпротива и най вероятно ще се срещнат някъде на север със централните Армии
296
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Нали искате работна ръка,ето ви я.Русия работи за западняците ,а на нас ще ни изпратят муджихидини и всички доволни.
295
4
 
29
 
! Отговори
За войната преди 2 месеца
Мисля, че Русия не се кани да завоюва (присвои) Украйна - става дума само за защита на малтретираните от Украйна територии с руско население. А дето щяла да напада прибалтийските - това са *** измишльотини и внушения, огромната Русия няма никакъв интерес и нужда да воюва с тях. Нито пък с Полша. А САЩ - те имат стратегически интерес да отпушат пътя на своя бизнес върху руската територия, като я "демократизират" по любимия си начин, което за сега не им е позволено и затова войната не спира.
294
3
 
22
 
! Отговори
разсъждаващ преди 2 месеца
До 321,Международно право, казваш, а? Добре, да поразсъждаваме- къде беше международното право като нападнаха Ирак? Къде беше същото това международно право, когато САЩ нападнаха Сърбия! Видиш ли сърбите потискали косоварите и заради това! А узурпаторите на властта в Украйна, след Майдана, сигурно с перце галеха своите сънародници, които не одобряваха тяхната политика и действия! Щом от САЩ не са казали, че превратаджиите в Украйна злоупотребяват с властта си- всичко е наред, така ли?
293
1
 
8
 
! Отговори
До 297 преди 2 месеца
Точно така е, лъжат хората с големите празни цифри, изобщо пълна демагогия. Това е капитализмът! При нас е див.
292
0
 
13
 
! Отговори
До ЮАР преди 2 месеца
Имаш 2-ка по икономика.Структурата на БВП е по-важна от самото БВП. Също е много важно каква е покупателната ти способност. Ако 70% от БВП са ти услуги реално не правиш нищо.Ако нафтата ти е 1 лев ще имаш примерно с 30% по-малко БВП. Това не значи,че икономика с 2 евро на литър дизел е по-голяма. Ако се върнеш назад тока беше 3 ст и БВП-то ти беше 20 милиарда долара. Сега БВП ти е над 200 милиарда само,че тока ти е 25ст.Повече ли произвеждаш и по-добре ли живееш с 200 милиарда БВП?
291
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 289 "... Ако бяха влезли в Украйна миналата година, ..." Па влизай бе, нали си демократ?! ПП. Аман от неграмотни и некадърни про'с'таци!
290
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Алекса ---"Безплатна квартира храна и плаж" -- не е достатъчно,... добави и безплатни СПА процедури и пари за шопинг
289
3
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 292 "Амааа, в цяла Европа няма достатъчно 5-звездни хотели за 20 милиона пара,зити" - ще дарявате да строите! Нали на 2 Април гласувахте да ги подкрепяте?!
288
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 290 "... пас,мина наводни Европа..........." - ще е чудесно! Да не забравяме, че Европа ги ръчка да воюват.
287
3
 
13
 
! Отговори
Груба аритметика преди 2 месеца
Обичайното плашене и промиване на мозъци. Реалността е по-друга: Украйна преди войната бе вече под 40 милиона вследствие на миграция и отрицателен прираст. 35-37 милиона в най-добрия случай. Избягаха към 6 (поне). Загинали войници-половин (ако щете, вяврвайте им, че са 20-30 хил.). Ще загинат още поне четвърт, както върви. Ще избягат още 7-8 (главно от западна Украйна). 7-8 са в проруските региони. Остават 12 милиона, от тях 4 ще се напаснат, 4 са проруски, 4 може да се отделят в мини-Украйна.
286
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Амааа, в цяла Европа няма достатъчно 5-звездни хотели за 20 милиона пара,зити
285
14
 
6
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
След още 3 години,фтарая армия мира ще превземе още едно село и едно ТКЗС!Кой и защо да бяга?
284
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ле-ле, ако 20 милиона мързелива нагла пас,мина наводни Европа...........
283
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами като се бавят западните демокрации това може да стане. Ако бяха влезли в Украйна миналата година, терористът от Кремъл отдавна да е офейкал. Той от един Пригожин се изплаши и избяга от Москва, та какво остава от армията на НАТО.
282
2
 
13
 
! Отговори
Алекса преди 2 месеца
Правилно ! Безплатна квартира храна и плаж !
281
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А 145 милиона граждани на Русия се хващат за гушите и оръжието, ако Украйна (САЩ) победят. Хаосът ще бъде умопомрачителна. Ядрени бойни глави ще се движат насам-натам. Пък да видим какво ще остане от планетата Земя.
280
3
 
12
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 2 месеца
Нищо подобно! Който е емигрирал вече го е направил. А и кой християнин иска да живее сред ***, травестии и всякакви либерални извратеняци.

Спонсорирани публикации