Борисов удари предизборно рамо на Цачева

Тя e най независимият човек, не съм й давал указания, заяви премиерът
Обновена: 30 окт 2016 20:06 | 30 окт 2016 19:58, Александър Попов
289
Борисов удари предизборно рамо на Цачева
Снимка: bTV

Премиерът Бойко Борисов се включи в предизборната кампания на Цецка Цачева и седна до нея в предаването "120 минути" на bTV.

"Тя e най-независимият човек, с който хем сме били заедно, хем никога не се е налагало да й давам указания. Два мандата вече да омиротворяваш и да държиш баланс между партиите, е висша форма на талант", похвали я Борисов.

"Томислав Дончев винаги е работил под мое ръководство, Митко Николов е работил под мое ръководство, и Радев, и Трайчо. Единствено Цачева е била винаги над мен като председател на парламента и никога не се е обаждала да ме пита – дали за дневен ред, или за закон", отбеляза премиерът и разкри, че още лятото е решил, че Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ.

Още по темата

"Вече съм доста време в политиката, за да се подвеждам по популизъм, по външния вид или харизмата. В тези тежки времена ни трябва стабилен човек, балансиран, отговорен, с тежест, да умее да преглътне, да изслуша всички", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ внесе за пореден път яснота за оставката, която обеща да подаде при провал на предстоящите президентски избори.

"Казах го, очаквайки, че БСП ще имат свой представител на изборите, но те нямат. Аз в крайна сметка вече го бях казал и ще го направя, морално право ми е. За съжаление срещу мен няма реален опонент от страна на левицата". Запитан дали, ако Цачева продължи на балотаж, но на втори тур изгуби, пак ще подаде оставка, Борисов отвърна: "В такъв случай – не, тъй като тогава всички ще се омешат".

Цачева пък изчетка Борисов по темата.

"Единствено лидерът на ГЕРБ го заяви. Очаквах и други лидери да го заявят. Някои се скриха зад инициативни комитети и не искат да поемат отговорност", заяви тя.

Националната сигурност и опасността Турция да пусне в страната ни хиляди мигранти са причините България да върне на властите на съседната ни страна турските граждани, които са потърсили убежище у нас, стана ясно още от думите на премиера.

"Аз не искам да обременявам и хората, които ни гледат със страховете си, но цялото ни внимание е насочено към тези процеси, които се движат в натовска Турция, и единственото, което е безапелационно и го правим непрекъснато, е да защитим страната от набезите на стотиците хиляди мигранти, които не бягат от войната, това са икономически мигранти", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЦ бая трябва да се напрегне из ромските махали, та да има шанс леля Цеца да хукне по света да ни представлява. Колкото до Бойко, вече лъже, при това нагло, знае го, затова е така нервен.
111
1
 
26
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
От радиа и телевизии се тръби за небивалите успехи на правителството.Като слушам и гледам рогът на изобилието се е изсипал на България, като се погледам в реалността - пустуш и мъртвило. Бати Бойко доста остарял изглежда и има лош вид. Изглежда големи тревоги има, съсипа се човекът, грешка след грешка и най-голямата е, че издигна леля Цеца. Не става жената за президентка, просто е много под изискващата се компетентност!
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боико тия пияници докога ще ги гледаме във фермата и биг брадар един се напил другия наркоман третия *** баси илита на обществото сме къдее сем на луната
109
1
 
18
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
Хубаво е че Бойко даде на пенсионеите някой лев за коледа тази година! Лошото е че го взе от внуците им!
108
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато Борисов баламосва народа от екрана Цвъки яко бачка. Не е лесно и с всичките ромски главатари да се оправяш и да мислиш как да Се "справяш" с протоколите. Мъка. Ама после трябва да му дадат поне още три апартамента.
107
0
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Цуца е рабфагова...парцуца.Кой насочи Боко към Плевен за да я...открие,не знам.
106
0
 
26
 
! Отговори
troll преди 7 години
тея си мислят че всички са им длъжни, и се карат на всички от екрана.
105
0
 
12
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
До странджата:По-скоро си Колезич!
104
0
 
12
 
! Отговори
гешев преди 7 години
Махайте се всички партийни иззедници от България!Това е!
103
0
 
12
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
КОЙ вкара Бъшгария в ЕС и НАТО десните измамници ли!? НЕ разбира се! През далечната вече 2007 президента Първанов и премиера Станишев! Въпреки неъгласието на много редови членове като мен, но това беше желанието на българският народ към онзи момент! До тук със спекулциите че не сме европеийска партия и че не сме демократни пренебрегнахме вижданията си в името на народа! И НИЕ БСП вкархме Бг в ЕС не ГЕРБ!Какво е направил ГЕРБ 2 мандата един шенген не може да оправи и с едни бежанци!
102
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Аз съм...юрку,пардон юрист-каза Цецка и се...усмихна като Мона Лиза,пардон по...юристки тризначно,от което Боко още повече...посърна.Какво му става на този...човек,не е свеж,няма бодрост,няма...енергия,няма сили да се...усмихне,но намери сили да се...хвали;еее по това познах че е Боко и че всичко с него е...наред.
101
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен"До СТРАНДЖАТА-РЕДОВНОТО ПРИЕМАНЕ НА ЛЕКАРСТВАТА ПРЕДПИСАНИ ОТ ПСИХИАТЪРА И ШИЗОФРЕНИЯ ЛЕКУВАТ"...Уважавам хора с богат житейски опит... - не питай старило, ами патило...
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПетърДобре де, но ако ти не гласуваш, аз ли да гласувам да ти стане на теб ОК?
99
22
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
гатанки:"Гладна кокошка - просо сънува"... - БСП"Сговорна дружина - планина повдига"... - ГЕРБ...
98
1
 
10
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
До 123 странджа,Искаш да обясниш!? Айде няма нужда! Всички го разбрахме! Просто вечета е по-мъдра от утрото! Щото ако я даде няма вече софра! И край!!!Фурнаджийска ...
97
29
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
Никой през прехода не е направил колкото ББ.Иначе дойдат ли новите "гладни" жална ви майка.Ей мислете щото ще яде хурката.*** ги знаем.Края на България.
96
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева ще бъде втора или трета на 1 тур.без да съм гадателго предсказвам
95
0
 
26
 
! Отговори
избирател преди 7 години
До АнонименДА СИ Е УДЪРЖАЛ НЯКОГА НА ДУМАТА?
94
27
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Искам да обясня по-ясно за заявената оставка на Борисов... - на първия тур един вид ще се преброят партиите... - всяка партия има предложен кандидат и ще стане ясно какъв електорален дял имат, ако г-жа Цачева спечели първия тур, както се очертава, това означава, че ГЕРБ са първа политическа сила и Борисов има моралното право да завърши мандата си... - а мyрзилките могат да сънуват оставки...
93
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фурнаджийска лоата)!