Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?

Местан видя сценарий от типа "Костинброд" и поиска реакция от Герджиков
Обновена: 6 мар 2017 17:15 | 6 мар 2017 17:15,
119
Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?
Снимка: архив Булфото

Скандал със стотици пакети с хранителни продукти в торбички с логото на ДОСТ извади предизборната кампания от спокойствието й.

Полицейска акция в Кърджали иззе торбичките, а лидерът на ДОСТ Лютви Местан нарече това опит за внушение и повторение на сценария "Костинброд" от 2013 година.

Какви са фактите?

Хранителни продукти за 600 торбички са били поръчани на кърджалийска фирма от ДОСТ, става ясно от фактура, издадена на името на партията от "Лукс 87" ЕООД.

400 от пакетите с логото на партията и номера в бюлетината бяха иззети при полицейска акция в неделя. Според разследващи останалите 200 торбички най-вероятно вече са били раздадени. Това е станало в най-големия кърджалийски квартал "Възрожденци" и в село Рудина, пише "24 часа".

От фактурата става ясно, че поръчаните за торбичките продукти са захар, ориз, сол, олио, халва, леща, боб, брашно и макаронени изделия. Сумата, която ДОСТ трябва да плати на "Лукс 87" е 8 431,20 лева с ДДС, а продуктите в една торбичка са за 14,05 лева.

Собственикът на фирмата, издала фактурата, отрича да е знаел, че хранителните продукти са за партия.

"В последния момент разбрах, че са за ДОСТ", заяви собственикът на "Лукс 87" ЕООД Серкан Сюлейман.

Собственикът на склада, откъдето са били иззети торбичките, също обясни, че не е знаел, че пакетите са свързани с предизборната кампания.

От ДОСТ реагираха светкавично и внесоха жалба за противозаконно отнемане на 400 пакета, собственост на партията.

Лидерът на партията Лютви Местан обвини полицията в незаконни действия и груба намеса в парламентарните избори.

"Полицията съвместно, в координирана акция с медиите на Пеевски повтаря сценария от Костинброд`2013, като внушава на обществото предполагаеми бъдещи действия на Обединение ДОСТ за "незаконно раздаване на хранителни продукти", пише Местан в позиция до медиите.

Той обвинява органите на реда и в "ароганна избирателност", защото си затваряли очите пред раздаването на торбички с логото на ДПС. Тези случаи били документирани, а не били  "предполагаеми бъдещи действия" какъвто бил случаят с ДОСТ.

"Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март", завършва позицията си Лютви Местан.

Той се обръща към служебния премиер Огнян Герджиков и служебният министър на МВР Пламен Узунов да коментират скандала, за да разсеят твърденията, че ДПС си имат вътрешен министър в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ е антибългарска партия и трябва незабавно да бъде забранена а нейните членове и симпатизанти в затвора с доживотна присъда за терористична дейност срещу България
66
4
 
7
 
! Отговори
до 88 ммм преди 7 години
Дъ неси от ДОСТ ?
65
9
 
10
 
! Отговори
ммм преди 7 години
много ми е чудно дпс на всички избори ги раздава те помощи чацовници с лого на дпс и до сега никой не ги виждаше и сега изведнъж оппаа еи на някои е разрешено на някои не каде е справедливоста в мошеническа държава живеем
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боб и леща *** подсеща
63
1
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Аматьори! "Мюсюлмански братя" раздаваха перални и хладилници в Египет за да спечелят изборите. Тези решили да минат с боб и леща за 14 лева и 5 стотинки.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един друг етнос за който се борят всички, на бай Иван и бай Хасан им тропат кокалите от работа.
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на бай Иван и на бай Хасан джобовете им пробити от пребъркване ...
60
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ ще победи ДПС и атака на изборите.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя да вземе човек една фуния и да му вкара всичкия боб, ориз, макарони по обратния път, с олио, та да му дойде акъла!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая гад видял сценарий ,а може ли да ти пръсна тъквата
57
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още от турското робство помним жестокостите на турците, като например баташкото клане, обесването на Левски, убиването на Ботев и т.н.....ПОМНИШ???? Стига бре!! Помниш как Левски бе предаден от българи, а Ботев бе застрелян от свои за шепа жълтици. Да не си бил там? Ти ли го застреля?
56
3
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Толкова струва турчеещия се Дами и Господа (кило боб и кило леща)
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Торбите с номера на бюлетината, той се оправдава с "предполагаеми бъдещи действия"!!! Местане, ти да не ни смяташ за неграмотни изселници? МВР, Прокуратурата и ЦИК да си влязат в ролята, а Местан да си приготви багажа за влизане на топло. Аман от нагли продажници!
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че и нагъл, отврат.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СотирМного си вдлъбнат
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам България с грамотни хора.Политиците хем са неграмотни, хем крадливи, хем многолични (не двулични)!Искам реални експерти!Все пак не сме бананова република, в която най-яките маймуни са в управлението.
51
6
 
7
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
До Хитър ПетърКогато НДСВ,БСП и ДПС бяха на власт България дръпна рязко напред,и до днес се движат с тяхната енерция.Защо не пак тройна коалиция?
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моментално Лютви Местан в затвира и забрана на партия ДОСТ
49
0
 
9
 
! Отговори
Дарвин философ преди 7 години
До АнонименВсички политици са стари кантонерки ,още им изкачат досиета....
48
8
 
3
 
! Отговори
До 57-Избирател преди 7 години
Щом сам не можеш да прецениш ,никой не може да ти помогне.Гласувай за БСП пък ще видиш големия.Такива лутащи се като теб гласуваха за Бареков,а на времето за Йоло Денев. Живота е такъв какъвто сам си го направиш.Ако чакаш някои да ,,дадът" ей тъй ще се луташ цял живот.