Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!

Според експремиера почетният лидер наредил ДПС сред патриотите
17 мар 2017 12:00,
230
Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!
Снимка:БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов анализира посланието на Ахмед Доган като отваряне на вратата към коалиции с партии с патриотична насоченост.

В своя позиция от снощи почетният председател на ДПС привлече вниманието към опасностите, които идват от Турция и призова всички етноси да дадат урок на онези, които си мислят, че може да назидават. Доган предупреди, че "играта е ва банк" и че Турция е на път да стане "Султанат".

"За всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление, не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред и да държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски", каза Борисов.

Още по темата

Той припомни обвиненията от страна на Ердоган към редица европейски държави във фашизъм, а също заплахите му за бежански потоци към Европа.

Лидерът на ГЕРБ попита какво ще прави България, ако на границата й дойдат десетки хиляди жени, деца и мъже.

"Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти", анализира лидерът на ГЕРБ.

Според него Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

"Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от спора между християнин и мюсюлманин", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ имат друга практика и коментира, че десетки мюсюлмани са се влели във формацията на ГЕРБ.

"Ние докато управлявахме, имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече", коментира още Борисов.

Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30 год не се намери един лидер които да удари по масата и да каже: Това е България, тук се говори български, нашите интереси са пред всичко друго. Да се опъне било на ЕС,САЩ, НАТО, Русия когото и да е. Да приключи с всички тия к....венски политика на толерантност, да спре ц....нската престъпност с желязна ръка. Да разкара от тук тия вируси БХК, да затворят корумпирани политици, да забрани ДПС, ДОСТ и подобни антибългарски партий. Да даде въздух и живот на България и на хората и.
78
14
 
13
 
! Отговори
Змея преди 7 години
Прав е пожарникаря . Турция има голяма армия затова вкупом заедно с пожарникаря напред да се надупим и да застанем в правилната поза... да не се репчим на ердоган че за 2 часа е в София и ще развали харалъка на пожарникаря в Банкя...
77
15
 
10
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
До Кукловодът.Кой доведе България до дъното-БСП.Кой ,не позволи декомунизация-БСП.Кой настоява за затваряне на архивите- *** на България-БСП.Кой открадна спестяванията ни и фалира всички банки по времето на прехода-БСП.Кой изпрати техни хора в чужди посолства,като посланици,за да перът откраднатите пари от народа-БСП.Кой вкара мутрите в този мръсен бизнес,още през 1985 година-БКП-БСП.Кой позволи на мутрите да правят контрабанда с незаконни оръжия и наркотици-БСП.и свиха до сега 1 милиард
76
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доган предупреждава за реална опасност от Турция, а на Баце прочита е - дайте да се снишим, може да ни отмине бурята.
75
0
 
14
 
! Отговори
до 112 преди 7 години
НАТО е там, където беше и в Кипър преди 30 години! Зор им е, че Турция еднолично оторизира достъп през Босфора за кораби несобственост на черноморски страни ;)Гледайте Кипър и си мислете как НАТО ще направи нещо срещу султаната!
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние докато управлявахме, имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече", коментира още Борисов.С една дума беше напълнил гаЩИте от страх.Чао Бибитко, няма трети път!!
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дяволът чете Евангелието... Бил протягал ръка към патриотите... Ако не беше толкова трагичен щеше да е дори забавен този бивш (дано во веки) министър-председател.
72
4
 
17
 
! Отговори
KУкловодът преди 7 години
Тук няма леви няма десни . Защо делите коментатрите на БСП , ДПС и пр . Тук трбва да сме всички против васалското поведение на ББ . Той това го иска , не го ли виждате ? Той иска да управлява по най-бандитски начин България , но да е под нечий чехъл с една единствена цел - Никой да не го бара и той да върти контрабанда с дрога . Това е ББ . Грабител , Разсипител и Убиец на България . За това не 26.03. Гласувайте за който иксате , но не и за ГРОБ , Те убиха България
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бре, къде са ЕС и НАТО, няма ли декларации, няма ли единна позиция, Ердоган извършва етническо прочистване, демокрацията е отменена, стотици хиляди са политзатворниците, апетити извън границите...нали уж имахме високи демократични стандарти, а вкупом мълчат, като мушнати гайди !?
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
103 - Няма да го научат както трябва, ще направят диалект, после ще го обявят за посебен и накрая ще ни обвинят, че сме им го откраднали.
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този не е разбрал абсолютно нищо от написаното от Доган ! Гарантирано !
68
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиката на твърда ръка на Живков към турците се оказа най-точна и правилна.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
93 - не се оправдавай.
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боката прави въртели да не го изритаме от властта щото извън нея е гола вода и немалко негови колеги са му дигнали мерника от десетилетия!Само да остане без армията от горили и ще му видят сметката!
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя философски трактат на Доган ми прилича много на велкомето на Меркел. Сиреч превръщането на Бг. В Меката на противниците на Ердоган. 40 мил. турски бежанци. Те обаче са спектър, не се знае колко от тях ще се запишат в армията.
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На първо място в коя нормална страна позволяват да има партии като ДОСТ след като е ясно че те са опасна за националната сигурност организация. Направихме се пак на толерантни и на демократи, и сега ще се чудим как да ги спрем. На хората им писна от к....венските политики и на игричките на толерантност. Националните интереси и сигурността са преди всичко. Местан в друга страна, щеше да е отдавна в затвора. Тук обаче нали ни е страх от БХК и от ЕС, затова мълчим като овце
63
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом си отвори устата инормалните хора чуят лъжите му,рейтингът на герб пада.Нека говори.
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та затова ли ни беше НАТО, сега да се ослушваме откъде, ще ни дойде ? Не можеш да си съюзник с исконния си враг !
61
3
 
8
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
Това тикве се мазни на Доган по супер противен начин!
60
2
 
6
 
! Отговори
И АЗ ЧЕТА преди 7 години
Виждате ли какво се върти около България - Турция и БЮРМ имат мераци за повече територия за Народа си . Не е ли време да отворим темата за Казармата и Българската Армия , г-н Борисов ?