БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!

Документ в 30 страници начертал пътя към печелене на президентския вот
Обновена: 24 мар 2017 09:31 | 24 мар 2017 08:53,
280
 БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия, предлагаща стратегия за победа в изборния ден, пише в. "Wallstreet journal" , позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.

Сред предложенията било публикуване на фалшиви новини и социологически проучвания с надути резултати.

Още по темата

Според публикацията на американския вестник става дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на брекзит.

"Много съм разтревожен, руската активност в Източна Европа е минала на ново ниво", казва Росен Плевнелиев – предишният български президент, който беше отявлен критик на Москва.

Според изданието нито Президентството, нито БСП или пък руското външно министерство са отговорили на редица запитвания по въпроса. Няма обаче индикации Румен Радев да е знаел за документа.

Русия винаги е отричала да прави нещо нередно в България и Източна Европа, посочвайки че преследва легитимните си интереси в държави, с които има дълбоки икономически и културни връзки. Москва винаги е смятала Източното разширение на НАТО за враждебно навлизане в район, който е отдавнашна нейна сфера на влияние.

Според бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на Института за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия. Решетников стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.

"Wallstreet journal" припомня и думите на бившия посланик на Русия в ЕС Владимир Чижов, които определят България като "руския троянски кон в ЕС".

Голяма част от застаряващото население в България, жертва на лошо икономическо управление и ендемична корупция, чувства носталгия към комунистическото минало, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Какво твърди БСП?

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", отсече лидерът на БСП София Калоян Паргов пред "24 часа".

"Всичко се включва в арсенала, включително геополитическите противоречия между едни или други геополитически центрове, които по някакъв начин искат да повлияят върху избора на българските граждани в неделя", смята членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"Очаквах провокация и манипулация в края на кампанията, но не съм очаквал такава простотия да бъде измислена точно преди предсрочните парламентарни избори, които са предизвикани от свалянето на Борисов от власт", коментира пък Красимир Янков от БСП.

"Ако има формула за печелене на избори в 30 страници - някой явно я има и я прилага", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
6
 
! Отговори
доживяхме преди 7 години
До Сорос КуневЗнаете ли какво учат в 5-ти клас-как един Главатар от турска приказка дошъл и изклал цяло село,за да вземе хубавицита,която била доходоносна-свила от косите,гюл от бузите,плодове и зеленчуци от устата....четете,ако не вярвате
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"А сега и официално ни сложиха на втора скорост и обявиха, че ще ни култивират като мулти-етническо общество"[нужен е цитат]
150
3
 
4
 
! Отговори
Сорос Кунев преди 7 години
До Анонимен162Защото тук сащ смениха програмите за обучение.Трябват им не учени,а безмозъчни потребители.С техните куршуми по техните глави.
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Реалист 164Защитаваш лъжи и пропаганда, и наричаш хората, гласуващи за ГЕРБ "герберасти". Ти си всичко лошо в България, събрано зад един коментар.
148
3
 
5
 
! Отговори
А.М. преди 7 години
Ужас, заковахте ме с 10-тина минуси. Добре да опитаме това: Нинова казва, че демокрацията не ние донесла нищо, а аз си мисля, че след като 45 е имало Народен Съд, лагери в Белене, Ловеч, тотално убиване на частната инициатива, преследване на интелигенцията, ..., каквото и да дойде след това е всичко друго но не и Светлото Бъдеще.
147
1
 
3
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Хубаво момче е Президента,ама с тея *** около него...!!! Да,да,разбрахте ме,имам предвид тея двете около него на снимката!!!
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"социологически проучвания с надути резултати"Знаем, виждаме ги всеки ден, с БСП сложени над 15%, дори близо до 30.Казват нещата, каквито са. И сега ще получа шест минута, по един за всеки резидентен ***, и още четири от новите, дето са на патрЕотите.
145
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Целта на всеки кандидат за президент и щаба му е да приложат печеливш сценарии. Ако новината е вярна, значи Радев и щаба му са избрали правилния сценарии, за разлика от Цецка Цачева и щаба й от ГЕРБ, които явно са избрали губещ сценарии, най-вероятно американски. Не мисля, че трябва да се преоткрива колелото и да не се изполват вече готови сценарии, както се опитват да ни внушат герберастите, акто че ли те на са направили същото.
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 154Абе я не ги отмазвай, че са *** - *** са! А и откъде да научат? То вече и свестен учебник не остана, а в интернета те стигат само до фейсбука и туитъра....А там освен клюки и голотии нищо друго няма! Че 80% от народа не знае столиците на еуропката....ЗА КАКВИ УЧЕНИ ми говориш! Пълно невежество!
143
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А синът на Нинова защо учи в САЩ, а?
142
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов вкара България в блатото!
141
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България сега е, че остатъчната мрежа на бившата ДС държи БСП будна. България трябва да се изчисти от остатъчната мрежа на бившата ДС, само тогава можеме да се оправимe. Ако не се изчистиме от остатъчната мрежа на бившата ДС никога няма да се оправиме.
140
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента най подготвен за Премиер е г-н Борисов . Вичко друго е политиканстване на различни партии .
139
1
 
5
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
И зад вас да стоеше Лукойл, и вие щяхте да си учите децата в САЩ! Ако слушкате и гласувате за когото трябва и вас ще ви назначат в Лукойл! Вервайте ми!
138
3
 
5
 
! Отговори
До 149 А.М. преди 7 години
Какъв пенсионен фонд сънуваш? Това ли ти е опорната точка на ГЕРБ? В България "фонда" за пенсиите са отчисленията за пенсия на работещите, които няма как да фалират, освен в особено умните глави на троловете на ГЕРБ.
137
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕС България е страна от периферията с колониален статут. А сега и официално ни сложиха на втора скорост и обявиха, че ще ни култивират като мулти-етническо общество.
136
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Георги 147Братче, това нашего брата бил наистина "лош матриал" и затова си заслужава само хелуина, тоя празник с тиквите!!! А руснаците НАИСТИНА СА ВЕЛИКИ! Може да не са направили една дребна кола, ама хвърчат в космоса! Нали има кооперация, защо да се хабят да правят нещо по-просто, като правят хиляди по-сложни неща! Че техните камиони КАМАЗ са ПЪРВИ В СВЕТА ОТ десетки години! На ралитата дакар са на първо място от 15 години!! МИНАВАТ ВСЯКЪДЕ където нещо западно ще затъне на първите 100 м!
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТо такава е една от опорните точки на троловете на ГЕРБ - в Русия няма учени с Нобелова награда.Това не е никаква опорна точка, троловете на ГЕРБ не са чак толкова захлупени, просто някакъв кратунковец се е изцепил солово.
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който си мисли, че при изборите за президент, никой не е имал стратегия, то много се лъже или е просТо *** на ГЕРБ. Стратегия за Цачева също е имало, както и за Радев, както и за всички останали. Най-вероятно стратегията за Цачева е била по американски сценарии. Къде е тук новината?
133
0
 
6
 
! Отговори
321 преди 7 години
На 24.03.1999 г.НАТО започна агресията срещу Югославия и всички знаем плачевните резултати.