След дълга и тежка разправия – какво решиха в БСП?

4 места от листата на социалистите ще отидат за гражданската квота
Обновена: 14 апр 2019 15:05 | 14 апр 2019 14:55, Нели Христова
98
След дълга и тежка разправия – какво решиха в БСП?
Снимка: Булфото

Пленумът на БСП започна със скандал, съобщиха от "24 часа".  Заради засилените мерки за сигурност, дългогодишния бивш депутат Георги Божинов не бе допуснат до залата, защото охраната не откри името му в списъците. Той се обиди и си тръгна, а след последвал скандал излезе лично служителка на "Позитано", за да го въведе в сградата.

След като грешката бе поправена, дойде време за важните рещения. Пленумът на БСП след дълга и тежка разправия заключи, че 4 места от листата на БСП ще са за гражданска квота и коалиционни партньори.

Пленумът обсъди първо местата за гражданската квота и коалиционните партньори. Като гражданска квота е и водачката на листата Елена Йончева.

Предложението на Нинова беше за 4-о и 10-о за гражданска квота, за които тя лансира имената на шефът на президентския кабинет Иво Христов и бившият депутат, лидер на партия "Българска пролет" и настоящ водещ на предаване в червената телевизия Велизар Енчев. Последният обясни, че е научил за включването му в листата снощи. Приел поканата, защото било важно ГЕРБ и ОП да загубят изборите. Енчев отрече да е говорил антиевропейски досега.

За мен най-важната национална кауза си остава успешният мандат на президента Румен Радев, който е основен контрапункт на пълзящата автокрация. А БСП е единствината опозиция, нормално е да приема, заяви пък шефът Иво Христов. Рано сутринта зам.-шефът на ПГ на БСП Драгомир Стойнев обясни, че Христов е номинация на Изпълнителното бюро.

На 17-о място като коалиционен партньор влиза Емил Георгиев от "Екогласност". Ние сме коректен коалиционен партньор на БСП, обясни присъствието си той. Запитан за отсъствието на Станишев от евролистата, той обясни, че това е проблем на БСП. От наша страна една дума няма да чуете срещу Станишев, каза Георгиев.

Второто място за гражданска квота да е 6-о, а не 4-о, поискал обаче Георги Божинов. Но за изненада при гласуването първо било предложението на ИБ, което минало с под 80 гласа.

Каква ще е позицията на бъдещите евродепутати на БСП към ПЕС и ще напуснат ли те групата на социалистите и демократите, попитали много от членовете на пленума. Антон Кутев акцентирал въпроса особено на позицията по този тема на кандидатите от гражданската квота.

БСП да се определи спрямо ПЕС поискал и Георги Пирински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До И после - този път ползата няма да бъде за ГЕРБ, а за Радан Кънев...Ми, защо Нинова да не помогне на партията на Костов, задължена е малко или много! Той, Кънев, като не успява сам, нека види хаир от бсп!
16
5
 
18
 
! Отговори
честито преди 5 години
Нинова получила нова метла Версаче с гравирана дръжка от масив.
15
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маските паднаха-най-важната национална кауза успешният мандат на президента??Какво общо има това с България,с хората и техните проблеми?браво Нинова,браво Корнелия,демокрацията много ни отне,а.Путинови марионетки.БКП/БСП никога не била българска партия.
14
8
 
23
 
! Отговори
Бекуит преди 5 години
Станишев първо ако бе мъж и второ ако имаше достойнство сам отдавна щеше да се откаже и да избегне унизителната ситуация някой да го оценява като *** на хайван пазар! Но, явно евродепутатството е по ценно от честта! Как постъпи Стефан Цанев, когато разбра, че управляващите от Герб решили да го награждават, но 6 видни герберюги били против? - Моля, не желая да бъда оценяван от такива хора и награда от тях! Мерси!
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички от листата на БСП немогат да бъдат градивна опозиция. По причина , че са били винаги политически номенклатури в БПС. Без да са показали нищо свършено и реализирано като проект. Нищо освен консумация на бюджет и празно говорене. , к.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Може да внесем втора ръка гилотина от Франция за да се катерят/играят децата по дърветата.
11
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво свързва комуниста с дървото? Въже разбира се!
10
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП/Герб/ДПС/ВМРО/Патриоти/Воля = БКП
9
16
 
36
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Корнелия е по-голям нарцис от Боко Тиквата. Преди време ми бе безразлична, но с изкуствения си партизански ентусиазъм и лошия усет за подбор на теми, в комбинация със слабите й ораторски качества, в които усещам основно злост и низши страсти, вече не ми е безразлична. Гнусна е. Смятам да гласувам преференциално за някой от малките партии, като преди това проуча човека.
8
15
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Гладни курвалинки, власт сънуват...
7
21
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП са още по-големи крадци от ГЕРБ, не се залъгвайте - вълкът козината си мени, но нравът си никога. фалираха банки 97ма година, фалираха КТБ 2017та година, освен да крадат друго не знаят.
6
17
 
38
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
настоящ водещ на предаване в червената телевизия Велизар Енчев. Последният обясни, че е научил за включването му в листата снощи. Приел поканата, защото било важно ГЕРБ и ОП ДА ЗАГУБЯТ ИЗБОРИТЕ.Ей, голям страх ги тресе БСП-то! Велизар Енчев, не приел за да бие БСП, а ГЕРБ да загубят!! По големи маргинали от тези няма!
5
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога повече БСП на власт !Обикновена справка на последователността на правителствара може да отговори защо.ГЕРБ се създаде благодарение некадърността и алчноста на БСП ! След управление на БСП се създаде и НДСВ ! Ако БСП бяха социална партия и народа беше доволен от тях,нямаше изобщо да има НДСВ и ГЕРБ !!Два пъти управляваха след 99г. и два пъти се ()сраха.Единият път докараха държавата до фалит !Пак кзавам,ако народът бе доволен от БСП ,ГЕРБ изобщо нямаше да съществуват.Мислете,избирател
4
23
 
39
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
комунистите са бита карта те са най големия враг на България
3
19
 
27
 
! Отговори
Велизар Енчев преди 5 години
В последно време Деса ограничила и физическите контакти на Иво с мъжа й. Искала всичко да минава "през" нея.Заминаването на Христов в Брюксел бил единственият вариант скандалът да бъде потушен елегантно.По същата схема навремето Деса изгонила от "Дондуков" 2 и Елена Йончева.Цирк 😊
2
23
 
32
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 5 години
Защо всички комунистически изчадия са лъжци крадци и убийци ????
1
11
 
28
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Дилемата е ясна. ЗА Инстамбулската конвенция и мигрантите или Против. Обществото е силно против. Ако вкарат Станишев, БСП няма да спечелят изборите, защото ГЕРБ само чакат за да ги почнат, че ще докара мигрантите в Бъглария. Хората обичат простите дилеми и простите решения, но най-важното е НЕ ИСКАТ МИГРАНТИ, които са олицетворението на Габровския случай. Това е.