На ниво твърди ядра БСП изостава, при ниска активност на вота ГЕРБ печели

Асланов: Всички действия на ръководството на БСП са в грешна посока
89
На ниво твърди ядра БСП изостава, при ниска активност на вота ГЕРБ печели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП е в изоставаща позиция за момента от предизборната надпревара. Това обслужва ГЕРБ и те ще направят всичко възможно да сведат надпреварата до битка на твърдите ядра, а това не е в интерес на БСП. На ниво твърди ядра ГЕРБ има безспорно предимство". Това каза пред БНР социологът Юрий Асланов, бивш член на НС на БСП.

Той прогнозира, че при ниска избирателна активност, което означава, че ще гласуват само твърдите ядра, ГЕРБ ще спечели парламентарните избори.

Още по темата
"Националното ръководство на БСП направи грешка, която ще има дългосрочни последици - вторачиха се да решават вътрешни проблеми, за сметка на привличане на електорална периферия, която да разшири подкрепата за тях", коментира той.

Социологът коментира още, че всички действия на ръководството на БСП са в погрешна посока.

Асланов коментира и водачите на листи на БСП за предстоящите избори, като определи като най-ярка личност сред тях лидерката Корнелия Нинова.

"Правилен ход е, че Нинова поема лична отговорност за случилото се в Пловдив (изключването на Георги Гергов от партията, което доведе до напрежение в местната организация - б.р.) като става водач на листата за Пловдив-град", каза той.

"Реденето на листи издава амбиция на ръководството на партията и на лидера повече да укрепи позицията си в партията, отколкото да води по-важната битка за широка подкрепа за партията", заяви още Асланов.

Той изказа учудване от мълчанието на левицата за обявената от президента Румен Радев кандидатура за втори мандат, тъй като често Нинова, без да дочака решението на ръководните органи, е поемала отговорност за действия, които са получавали подкрепата на партията, защото не е бил пропуснат моментът. Според него това бавене на позицията носи и съмнение дали ще го подкрепят.

"Румен Радев е безспорно много голям ресурс. Той се ползва с много по-голяма подкрепа, отколкото БСП. Това неясно говорене, неопределено, за бъдеще време ще намали силата на представянето на БСП на парламентарните избори, защото много хора харесват Радев като ярко заявила се опозиция на сегашната власт. Те биха припознали и БСП, ако тя се отъждестви с него", посочи социологът.

Асланов изказа предположение, че Радев не може да спечели втори мандат без БСП, но и БСП ще загуби, ако се яви с друг кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: БСПизбориГЕРБАсланов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП няма как отсега да подкрепи Радев.При положение, че няма други обявени кандидати, чисто теоретично, няма за какво к срещу кого да го подкрепя. Може да подкрепи заявените приоритети. Но чисто теретично би могъл да излезе друг кандидат, който да им хареса повече.
42
6
 
11
 
! Отговори
И каква стана тя преди 3 години
БСП то се разцепи на множество мини-партийки - Томов, МаяМа, Хр.Иванов, Триото, Възраждане, Русофили...Даже Слави...Левия електорат се разми в това гласовито ляво пространство от русофили и соцносталгици , а в дясно с прозападна ориентация остана само ГЕРБ. Е явно на изборите народа ще избира между Кремъл и ЕС
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без преувеличения може да се каже, че Лукашенко успя да създаде в Беларус свое икономическо чудо. Без да притежава запаси от нефт, газ, руди, чернозем, рибни ресурси и др., беларуската икономика успешно се развиваше на основата на експорт на машиностроителния и агропромишлен комплекс. Голяма роля играха и партньорските отношения с Русия, с която Беларус има общ пазар и т.нар. "Съюзна държава".
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрухата на страните управлявани от американски пионки като Ирак, Либия, Украйна, България, Грузия и Бразилия придобива тотален характер.
39
4
 
3
 
! Отговори
рубашка преди 3 години
До 41. Нещо си сбъркал равенството. Може би имаш предвид Лилипутин?
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да се лустрират, вместо ***, които убиваха в концлагерите, вместо некадърниците, които съсипаха икономиката да се дадат на съдединственото, което направиха беше да се преименоват.В другите соц страни компартиите се разформироваха и създадоха нови партии, нашите решиха, че са по хитри и да не изпуснат кокъла.На днешна дата правителтвото хна ан Виденов и на БСП се отказа от властта и насрочи нови избори. След като направи долара 3000 лева.
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ използват МВР и ДАНС за терор срещу неудобни какви избори какви 5 лева! Борисов = Чаушеску
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДС тата и Мутрите от прехода управляват и до сега, защото Народа беше плашен по времето на соц. диктатурата на Т.Живков и не разстреля боклу ците както направи Румъния с техния вожд.И сега нещата са същите проста Мутра управлява държавата като Бай ***.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не ги видяхме на площада да подкрепят искането на хората за правова държава, какво подкpепят, ГЕРП и престъпност подкрепят. На изборите ще претърпят грандиозна катастрофа. После ще свикат конгрес да нищят причините с такива лидери толкова си могат.
34
0
 
5
 
! Отговори
Мотика преди 3 години
До предложение. Нещо като Кобурга ли имаш предвид?
33
0
 
1
 
! Отговори
Бай ганьо преди 3 години
До 31. И ще получиш нова измама.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До капиталист. Събери се с голо...неумното. Пасвате си.
31
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До Голо....***. Пич, не си достатъчно умен, за да разбереш, че си написал големи глу.пости.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой по долу написа самата истина.Гррн и БСП да едно и също! Нинова подкрепяйки д-р Борисов си играеше на опозиция! Малко усетиха и видяха това уви! Ще гласувам за нови партии!
29
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
ГЕРБ не е ли...лична партия на Боко.Някой го...мислят за партиен...феодал,но не е,щото няма...крепостни.Ама знае ли човек,като гледам Гърнеффски,Деса Атанасова,Караянчева,Бикоф,Сачева и пр. те повече от...крепостни.
28
3
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ винаги печелят, няма да е изключение и сега. Нито БСП, нито ГЕРБ ще оправят нещата дето сами направиха. Всеки си подхвърля топката на другия. Не очаквайте нещо ново под слънцето. Няма как да станат нещата.
27
4
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 3 години
Тези смешните сами взеха да си признават загубата. Ами то с водачи на листа с унищожители на държавата като Гумен Речеви какво да очакваш.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо твърдо няма в тези партии, особено в ГЕРБ. Тежка политическа (а и не само) импутентност
25
7
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тра-ла-ла, мра-ла-ла, ГЕРБ ще спечелят всякакви - и с твърди, и с меки ядра. А смотаният шапкар радеф ще бъде отвят от Петър Стоянов като син бръмбар червена сламка.
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще гласувам напук на ГЕРБ