Каракачанов убеден: ВМРО ще има депутати!

Грешката на коалицията с НФСБ била, че включили "Атака"
129
Каракачанов убеден: ВМРО ще има депутати!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Аз обещавам едно - начинът, по който работихме досега, да продължим и да го вършим - в полза укрепване на българщината, на една силна българска държава. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Ние казваме какво сме направили в момента, защото би следвало хората да се ориентират и да вярват на този, който може да покаже какво е направил, а не на този, който обещава светлото бъдеще някъде далеч в бъдещето", каза Каракачанов.

Той подчерта, че всеки може да види резултатите в отбраната.

"Българската армия е институцията с най-висок обществен рейтинг в момента и това се дължи не само на мен, а това се дължи на политическия и военния екип, с който работихме тези 4 години", заяви Каракачанов.

Семейството, училището, вярата и армията са основните институции, върху които се крепи държавността, подчерта той.

"Няма никакво съмнение, че ВМРО ще бъде в следващия парламент. Въпросът не е в това, а какво се прави в следващия парламент, защото ние заедно с колегите от управляващата коалиция може да кажем какво направихме в този мандат", каза Каракачанов.

Припомни, че на изборите преди година и половина също са участвали самостоятелно.

"ВМРО не е някакво проектче, създало се около някаква пандемия или от някаква криза илиз ащото левите били на власт или десните били на власт, ВМРО има своята кауза - това е кауза от повече от едно столетие, кауза на укрепване на държавността и зашита на българщината и българската нация, така че в една кампания ние винаги вдигаме нашите резултати", каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов припомни, че още от 2019 г. на евроизборите и на местните избори са се явявали като самостоятелна партия и постигнатите резултатите вероятно са дали самочувстие на ВМРО, че се справя сама.

"Аз също така смятам и това беше мнението на над 80% от нашия съвет - 101 човека. Имахме такова заседание и след заседанието като беше взето това решение, аз съм уведомил г-н Симеонов, но доколкото чувам те са водили от месец преди това разговир с г-н Марешки за коалиция, така че едва ли са с нещо изненадани. Ние с Марешки разговори не сме водили, не сме имали намерение и няма да водим", каза Каракачанов.

Според него е важно, че "Обединени патриоти в тези два мандата, в които бяха заедно, успяха да постигнат много полезни неща, а оттук нататък всеки тръгва по своя път и надявам се, че отново ще се срещнем".

По думите му грешната конструкция в коалицията с НФСБ е, че през 2014 г. са включили партия "Атака".

"И то не толкова партията като хора и личности, колкото нейният лидер, който влизайки в парламента, спря да се интересува от политика", каза Каракачанов.

Македонският политически елит генерира голяма омраза спрямо българите. Репресията и натискът върху българите там се засили, включително от висши държавни служители, коментира министърът на отбраната.

"Например, един държавен служител призова българите да бъдат екстрадирани в България, друг призова там, където има българи в Република Северна Македония, да бъдат бити и заплювани. Изключително арогантно и цинично изказване си позволиха и спрямо българския външен министър госпожа Захариева, каза Каракачанов. Не виждам защо било Байдън или някой друг би следвало да подкрепя подобна политика. Би следвало да се преценява, че в ЕС има достатъчно проблеми. Един нов проблем и то на Балканите, ако той не бъде решен по нормален начин, е излишен за всички",каза още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: ВМРОкаракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
националист преди 2 години
До ТикволандияА с БСП ли да направят коалиция? Националисти със социалисти? Липсва ти елементарна политическа култура, а иначе много знаеш да даваш акъл.
117
0
 
0
 
! Отговори
националист преди 2 години
До ИмаТрябва да си пълни *** да преминават от ВМРО към Слави Трифонов и ДБ, които нямат нищо общо с национализма, а обратното.
116
2
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Грешката ви, Каракачанов, беше че направихте коалиция с ГЕРБ, въпреки че ви предупреждаваха, че който е направил коалиция с Бойко е отишъл в небитието. Първи беше Яне Янев, след това т.н. реформатори, а сега дойде и вашият ред.И да вкарате някой и друг депутат в следващото НС (което никак не е сигурно) не стигате за патерица на Бойко.
115
0
 
1
 
! Отговори
До118 от една преди 3 години
Идея си нямаш колко си кух.Явно си от онази прослойка,като сегашния военен министър,които мама и тати намираха начин да ви освободят от казарма.Мамини синчета сте ,нямащи нищо общо с това да си истински мъж.Повръща ми се от вас.В днешно време пак гледате на баницата мекото и на работата лекото.Празноглави и некадърни за нищо устатници.
114
0
 
5
 
! Отговори
какво преди 3 години
ще правят в парламента,работа не вършат,акъл немат-само за кражба ли. айде стига толкова
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кога ще вдигат революция каквото е значението на името на партията им.
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСПТези карикатури нямат нищо общо с истинската ВМРО. Потърси в ютюб интервюто на Кеворкян с Иван Михайлов "Истината за Македония - интервю с Ванчо Михайлов"
111
0
 
3
 
! Отговори
Тумбак войвода преди 3 години
Празен тумбак просо сънува.
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да липсват на никой дори и ако се споминат.
109
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно ли е някакви жалки мишоци ,дето не са влизали в казарма , да командват армията ни и да...бълнуват за редовна военна служба?Да не отваряме приказка за казармата по времето на правешкия "Уредник"! От онова време се носят митове и легенди за "кадърността и акъла" на българския войник!!!!Извращения, простащина, лицемерие и 'милиционеризъм' от най долната българска прослойка!!!!!!
108
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали има хора още заблудени от тия........Тия, ония няма значение! Докато българина не светне че е воден за носа от подразделенията на БКПто няма да се оправи!!!!!!!
107
6
 
2
 
! Отговори
Има преди 3 години
Има още заблудени мои познати. Спорим с тях постоянно,май ги убедих. Сега мислят да гласуват за Слави или ДБ.
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали има хора още заблудени от тия.
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ядрото на партията ВМРО е изградено от бившите кадри на Окръжния Комитет на Комсомола.Демек ВМРО е малкото БКП.
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на който му е домъчняло за казармата - да гласува колкото си иска за тези предатели.
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКПто без депутати няма да остане, ака, БКП подразделение ВМРО! :)))))))))))))
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
атнимакедонист скрил се в македонска организация.български абсурд.
101
2
 
12
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Хубаво е да не е толкова убеден. Ако го няма Македонския въпрос отиват в историята. Умишлено подклаждат омраза към Македониа за да оправдават съществуването си.Безкрайни завъртяни измислици от ченгета пишман историци им предлагаме на Македониа.Нямам нищо общо нито с македонци,нито с безанците македонци чийто имоти заграбиха.Имоти за милиони на Македонските дружества в България.Прокуратурата да не спи !!!
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе,страх ли те е .Мисля че ще си извън борда.
99
0
 
1
 
! Отговори
Общинска служба преди 3 години
Чистота са на пряко подчинение.