Каракачанов убеден: ВМРО ще има депутати!

Грешката на коалицията с НФСБ била, че включили "Атака"
129
Каракачанов убеден: ВМРО ще има депутати!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Аз обещавам едно - начинът, по който работихме досега, да продължим и да го вършим - в полза укрепване на българщината, на една силна българска държава. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Ние казваме какво сме направили в момента, защото би следвало хората да се ориентират и да вярват на този, който може да покаже какво е направил, а не на този, който обещава светлото бъдеще някъде далеч в бъдещето", каза Каракачанов.

Той подчерта, че всеки може да види резултатите в отбраната.

"Българската армия е институцията с най-висок обществен рейтинг в момента и това се дължи не само на мен, а това се дължи на политическия и военния екип, с който работихме тези 4 години", заяви Каракачанов.

Семейството, училището, вярата и армията са основните институции, върху които се крепи държавността, подчерта той.

"Няма никакво съмнение, че ВМРО ще бъде в следващия парламент. Въпросът не е в това, а какво се прави в следващия парламент, защото ние заедно с колегите от управляващата коалиция може да кажем какво направихме в този мандат", каза Каракачанов.

Припомни, че на изборите преди година и половина също са участвали самостоятелно.

"ВМРО не е някакво проектче, създало се около някаква пандемия или от някаква криза илиз ащото левите били на власт или десните били на власт, ВМРО има своята кауза - това е кауза от повече от едно столетие, кауза на укрепване на държавността и зашита на българщината и българската нация, така че в една кампания ние винаги вдигаме нашите резултати", каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов припомни, че още от 2019 г. на евроизборите и на местните избори са се явявали като самостоятелна партия и постигнатите резултатите вероятно са дали самочувстие на ВМРО, че се справя сама.

"Аз също така смятам и това беше мнението на над 80% от нашия съвет - 101 човека. Имахме такова заседание и след заседанието като беше взето това решение, аз съм уведомил г-н Симеонов, но доколкото чувам те са водили от месец преди това разговир с г-н Марешки за коалиция, така че едва ли са с нещо изненадани. Ние с Марешки разговори не сме водили, не сме имали намерение и няма да водим", каза Каракачанов.

Според него е важно, че "Обединени патриоти в тези два мандата, в които бяха заедно, успяха да постигнат много полезни неща, а оттук нататък всеки тръгва по своя път и надявам се, че отново ще се срещнем".

По думите му грешната конструкция в коалицията с НФСБ е, че през 2014 г. са включили партия "Атака".

"И то не толкова партията като хора и личности, колкото нейният лидер, който влизайки в парламента, спря да се интересува от политика", каза Каракачанов.

Македонският политически елит генерира голяма омраза спрямо българите. Репресията и натискът върху българите там се засили, включително от висши държавни служители, коментира министърът на отбраната.

"Например, един държавен служител призова българите да бъдат екстрадирани в България, друг призова там, където има българи в Република Северна Македония, да бъдат бити и заплювани. Изключително арогантно и цинично изказване си позволиха и спрямо българския външен министър госпожа Захариева, каза Каракачанов. Не виждам защо било Байдън или някой друг би следвало да подкрепя подобна политика. Би следвало да се преценява, че в ЕС има достатъчно проблеми. Един нов проблем и то на Балканите, ако той не бъде решен по нормален начин, е излишен за всички",каза още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: ВМРОкаракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
16
 
! Отговори
КАРАКЧАНКА преди 3 години
Запази един паспорт за себе си. Може спешно да ти потрябва...
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успешно се борихте със половото неравенство, ЛГБТ проблемите и климатичните проблеми. Браво на вас, сега света е по-добро място за живеене. Естествено, че ще влезете в парламента, кой би се усъмнил ?
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО НЕ Е ТОВА КОЕ ТО БЕШЕ
35
4
 
15
 
! Отговори
ТОЯ Е ПАТРИОТ преди 3 години
Колкото аз съм лорд
34
13
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ПАТРИОТИТЕ НИ ВДИГНАХА ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ!ТЕ СА ХОРАТА , ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!А , ЗА "ПЛОЩАДНИТЕ ТЪРТЕИ"... ЛИ ДА ГЛАСУВАМЕ..ХА,ХА,ХАААААААА
33
6
 
11
 
! Отговори
Кюлче,пачки,чекмедже преди 3 години
Тези не мога да ги дишам..
32
5
 
9
 
! Отговори
МИСТЪР БИЛА преди 3 години
сънува печено пиле от топлата витрина
31
6
 
12
 
! Отговори
ОГЛАДНЕЛИ ПАТРИОТИ преди 3 години
Не се наядоха 4 години
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментова въобще не е вярно...в ромските махали боготворят ангел джамбазки и красо каракачанов!
29
5
 
10
 
! Отговори
Тимур преди 3 години
Какви патриоти са ВМРО? Площадни и телевизионни. Нали предният път заблудените ги вкараха в парламента, защото обещаха да събарят гетата. Ромовете още им се смеят да заканите. А с ДПС са скачени съдове. Каракачанов затова е сигурен, че ще влезе. Депесарите ще го бутнат до 4 и нещо.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26И ромите, защото хал хабер си нямат, пак ще гласуват против собствения си интерес. Каракачанов поериодично прави показни акции, като събаря ромски колиби, натиска за спиране на помощи и прочие, а понякога, ако набере популярност, минава и номера ...Все едно да съм еврейн и да гласувам за нацистите ...
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Kазвай каквото си искаш за Трифонов, но поне е помагал и още помага на хора. Не е светец, но само *** може да иска светец във властта.
26
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
Като сама партия на изборите ВМРО няма да събере и 2% голяма грешка е че се отцепиха от ОП
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименточно така с ромски гласове вмро ще добутат до 4% криво ляво...още миналата година лятото подкупиха няколко ромски тартори с почивки в петзвездни хотели,което им гарантира ромския вот...но не нявсякъде разбира се,защото конкуренцитя от страна на другите партия в борбата за ромските гласове е огромна!
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 18A малко абжъсмънт за инфацийакта ще има ли? Щото ми писна с тая риторика, че бил си внасял по 40 лева осигуровки в началто, а сега искаш висока пенсия. Е да, ама 40 лева бяха половин наем! Все едно да внасяш по 500 лева осигуровки днес. Това са 6000 на година. Ако се инвестират правилно, за 30 години, няма да имаш 180 000, а еквивалент ана 500-600 000 днешни. Н забравих - твао е България. Тези идеи са "опасни" и някой все ще се намери, да ти каже къф си "загубен"
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно наистина ще имат депутати, защото вече започнаха да разпределят от контролирания вот на ДПС към ВМРО. Това се прави с цел да има повече явни патерици на ГЕРБ в парламента, защото ДПС и Доган не могат да си позволят да ги подкрепят явно - те го правят само задкулисно. Най-смешното е, че големите "патриоти" от ВМРО ще влязат в парламента с ромски гласове.
22
2
 
1
 
! Отговори
ДО 18 преди 3 години
Какви Пенсии ?300 лева Пенсия без да си Работил - по 10 лева на ден като се събудиш под Възглавницата . 1440 ако си работил цял Живот и си внесъл Осигуровки в размер на 1 милион Лева .
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Волен постъпи най-умно, като избяга от тия ***.
20
2
 
8
 
! Отговори
македоникус преди 3 години
Аз , македонецът елинофон и куцовлах потомък на Александрос Мегалос и носител на великата цивилизация и култура на Источната Римска Империя позната под името Византия НЕМАМ НИЩО ОБЩО с каракачанина потомък на номади овчари , крадец на имотите и табелата ВМРО , министър на войната на най- бедната , най-корумпираната и фалиралата морално и икономически държава членка на Еуропската Уния !
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги слуша човек , няма да остане никой извън НС . То НФСБ , Воля , ВМРО , Цветанов , Атака ,Мая и компания , Слави и още знайни и незнайни милеещи за обикновения човек , ще вкарат по 30 депутати поне