Машините за гласуване се охраняват от жандармерия

Те са митнически склад под специален разпоредителен режим
72
Машините за гласуване се охраняват от жандармерия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Машините за гласуване се охраняват от жандармерия. Поехме ангажимент охраната да е обезпечена от страна на МВР и това е извършено". Това заяви пред БНР вицепремиерът и координатор по подготовката на изборите Марияна Николова.

Тя уточни, че няма нерегламентиран достъп до склада, в който се съхраняват машините.

"Качествата на машините не се определя от това къде се съхраняват - в частен или в държавен склад. Охраната е осигурена. Това е митнически склад и се намира под специален разпоредителен режим, който е определен от държавата. Няма да се допусне нерегламентиран достъп, не трябва да има притеснения", категорично подчерта вицепремиерът.  

Има регламент и ред, по който ще се проверяват машините от институциите, отговарящи за стандартизацията им, посочи координаторът по подготовката на изборите.

"Предвижда се с 50% да бъдат увеличени възнагражденията на членовете на комисиите. За членовете на СИК е с 40 лева повече, на председателите и зам.-председателите са по-големи и също се увеличават с 50%. Предвидени са и допълнителни плащания за подготовката за машинно гласуване и за подреждането на самата секция", обясни тя.

Министър Николова акцентира, че разходите по бюджета на ЦИК за организационно-техническата подготовка на изборите е 8 000 050 лева и те са осигурени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: машиниизборигласуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"С една карта може да се гласува само веднъж и всеки гласоподавател получава различна. Ако някой се опита да гласува два пъти с една и съща, вторият път машината го допуска до виртуален вот."? А ДАЛИ Е ТАКА?В "Добрата съпруга" показаха как става обръщането на резултатите с двойни настройки.
40
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До до 38НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕШ!!!ЩОМ НЕ СА ИСКАЛИ ДА НЕ СА ГО ПРИЕМАЛИ!!!ГЕРБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ А ТИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ЩОМ СИ С ГЕРБ!!!А РАДЕВ И БОРИСОВ СА ЗАЕДНО ТОВА ВСЕКИ ГО ЗНАЕ! ЦВЕТАНОВ И РАДЕВ ИСКАХА ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА ОЩЕ ЕДНА ПЪЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ВОТА НО ОТ БСП ОТКАЗАХА ДА ПОДКРЕПЯТ РАДЕВ И ЗАТОВА ПРОПАДНА ТАЗИ МАШИНАЦИЯ ДА БЪДЕ ПРИЕТА!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма заблуда на нашите мили крадливи партии ,отбиват номер с машинно гласуване,..гласуваш машинно а ги пишат ръчно в протокола )
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40В закона пише елктронно гласуване, въпроса е затворен. Кой не спазва собствените си закони ? Оставка ?
37
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РЕФЕРЕНДУМА КОЙТО Е ПРИЕТ ДАЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ДИСТАНЦИОННО !! ПОСРЕДСТВОМ ИНТЕРНЕТ И СЪОТВЕТНОТО ЛЕГИТИМИРАНЕ!!!НЯМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ КОЕТО Е ЧИСТА ФОРМА НА ИЗМАМА!ГЕРБ И ДПС КОИТО ПРИЕХА МАШИННОТО СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ТО ДОКАЗАНИ!
36
2
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Нямам идея да лъжа за нищо защото не ме касае. Принципен съм. За това обяснявам още един път:ГЕРБ НЕ СА ИСКАЛИ МАШИННО ГЛАСУВАНЕИМА СТЕНОГРАМИ ПУБЛИКУВАНИ И МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ КОЙ ИСКАШЕ МАШИННО ГЛАСУВАНЕ.ПРЕЗИДЕНТА ДОРИ ИСКАШЕ ПО ПОЩАТА ГЛАСУВАНЕ. ВСИЧКО Е НАЛИЦЕ В ИНТЕРНЕТ. КОЙТО ТЪРСИ -НАМИРА ИНФО ОТ ДОСТОВЕРНИ ИЗТОЧНИЦИ.Няма защо да си губя времето и да ви разяснявам. Вие знаете кой и кога е поискал машинното гласуване. Но с *** не се спори. Трола следва зададени опорки.Съчувствам Ви.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За който и да гласувате пак АЗ ще спечеля щото от Информационно обслужване програмираха машините така по мое нареждане. Казват че сме фалирали държавата.Нищо подобно.През следващия мандат ще я фалираме когато вземем европейските пари.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хееей, 20В закона пише електронно гласуване, кой има мнозинство в парламента и кове законите ?
33
0
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ Е КАТО ПРИ РОГАТИВКИТЕ ВИНАНАГИ СИ НА ЗАГУБА
32
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До хееей, 20НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕШ!!!МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ Е ПРИЕТО С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ И ДПС!!!-----------МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ТРЯБВА ДА Е ЗАБРАНЕНО ЗАРАДИ СУПЕР ЛЕСНИЯ НАЧИН ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА РЕЗУЛТАТА С НЕГО!
31
0
 
3
 
! Отговори
Как се гласува? преди 3 години
Бавно и тромаво ще е защото:1.оставяш л. карта на комисията2.дават ти карта за гласуване3.поставяш картата4. гласуваш5.машината ти издава бележката, която трябва да сгънеш на две, да не се вижда6. връщаш се до комиисята и пускаш гласа си в отделна урна7.отиваш отново до машината и изваждаш от четеца картата8. връшаш се на масата при комисията от СИК и те ти дават личната картаПроцеса е налудничаво дълъг и бавен. Вързастни хора няма да успеят за 15 минути да гласуват.Ще видите!
30
1
 
4
 
! Отговори
хееей, №20 преди 3 години
Антон Кутев: "ГЕРБ не иска машинно гласуване, защото системата им за печелене на избори няма да работи"Не манипулирайте хората! ГЕРБ не са искали машинно гласуване. Това са излишни пари за мандатоносителите, които се плащат от бюджета на държавата. Освен това машините не гарантират нищо. Дори тайната на вота не е гарантирана. Протоколите пак ще се обобщават с човешка дейност.Бавно и тромаво ще е защото:1.оставяш л карта на комисията2.дават ти карта за гласуване3.поставяш картата4 гласуваш
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да не ги охраняват, като след седмици 200 експерти ще програмират устройствата?
28
0
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
НИКОЙ НЕ МОЙЕ ДА НАРУШИ СЦЕНАРИЯ
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ...нали данните от машините че се пишат ръчно ,всички се обезмисля )защо информацията на гласувалите машинно не се прекрепя към протокола ,а гадове
26
2
 
5
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Докато не въведат електронно дистанционно гласуване няма да им гласувам!То е ясно,че хунтата ще си купи избори!
25
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
*** ПРАВИ МАШИННО ГЛАСУВАНЕ
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да ми посочи една страна в съвета, където изборите се провеждат с такива машини?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анна Александрова преди 3 години
Целта на опозицията е да се провалят изборите и след това да кажат: Ето, управляващите са виновни, те направиха така избора. Те осигуриха машини, които се счупиха, или се фалшифицираха.
22
0
 
3
 
! Отговори
негласуващ преди 3 години
Те мутрите с куфарите от месец пак обикалят из индиянските села и раздават пачки пари на баро-тарторите да им раздават там по 20-30 лева на по низшите!Какво ми приказвате че имало "избори"?Я се ши бай те с фалшивите си "избори"!