Проучване: Четири сигурни партии в парламента, колко под въпрос?

АФИС: Резултатът ще зависи от кампанията и хода на пандемията
Обновена: 21 фев 2021 20:52 | 21 фев 2021 18:41, Веселина Йорданова
278
Проучване: Четири сигурни партии в парламента, колко под въпрос?
Снимка: БГНЕС

Четири политически формации се очертават като сигурни и още три като потенциално възможни участници в следващия парламент. Това показват данните от проучване на АФИС, проведено в периода 12-17 февруари сред 1000 души.

Политическата коалиция "ГЕРБ-СДС" засега запазва лидерската си позиция, следвана на сравнително близка дистанция от коалицията "БСП за България". Напрегната до последния момент може да се окаже и битката за третото място между партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и ДПС, които също със сигурност ще формират свои парламентарни групи.

В различна степен имат шансове за бъдещо парламентарно представителство още две коалиции - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", както и една партия - ВМРО, според социолозите.

Според тях коалиционната формула на бъдещото управление на държавата, ако такава бъде договорена успешно, е неизбежна. Освен това резултатите силно ще зависят от хода на пандемията и предизборната кампания.

Според тях данните свидетелстват за очертаваща се широка фрагментация на вота, както и че политическата криза, започнала през миналото лято, продължава да се задълбочава.

Нетипично висок е делът на така наречените "други партии", които ще привлекат гласове, но ще останат извън парламента, не са малко и формациите, които ще прескочат един процент от гласовете.

Това означава, че от съществено значение за успеха или неуспеха на участващите в изборите политически формации е степента на мобилизация на техните ядра, смятат анализаторите.

Национално представително проучване на АФИС, осъществено в периода 12-17 февруари 2021 г. Интервюирани пряко "лице в лице" в домовете им са 1000 пълнолетни български граждани. Проучването е извършено със собствени средства. Изводите в анализа нямат характер на прогноза. Такава ще бъде направена въз основа на данните от мартенското проучване на АФИС в по-непосредствена близост до очакваното събитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
4
 
! Отговори
99999 преди 3 години
До СЛОЖНОТъпотията Ходи по такива като тебе.А бе преди да го имаше ГЕРБ с кого бяха коалиция ДПС?Със същите с които са се прегърнали и до ден днешен.Наистина ли си вярвате че с тая простотия ще направите нещо?
157
4
 
5
 
! Отговори
Петър Димитров преди 3 години
Може да ме плюете,но единствената алтернатива е Възраждане.гледайте делата а не думите.колко паметника са помогнали да се поддържат и приведат в приличен вид,дарявали са пари за майки за ин витро,издават книги и не забравяйте,че те първи почнаха протестите март 2020.всичко останало е помия от Слави,МаяМа,ХаджиМравин.ако тези пребоядисани заедно с Тиквата и сие влезат в парламента,значи наистина сме скотонаселенир а не народ.
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проучването е извършено със собствени средства. Изводите в анализа нямат характер на прогноза." Щом анализа няма характер на прогноза, тогава какъв характер има и за чий бааастун го правят?
155
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но нека видим първо кой е Юрий Леонов Асланов. Роден е през 1952 г. в София. Баща му, Леон Соломонов Асланов е роден на 27 януари 1920 г., покойник от 1976 г. Леон Асланов е бил ректор на партийната школа във Варна, после преподавател в партийната школа в София и зав.секция Съвременни политиически учения в АОНСУ. Майката, Венезия Самуилова е член на БКП и АБПФК /активен борец против фашизма и капитализма/. Ето какви хора имат социологически агенции.
154
6
 
3
 
! Отговори
оооооооооооооооооооо преди 3 години
Славиииииииииииииии! Трифонооооооооооооооооооооооов!
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 175Ами не е сигурно щото АФИС е червена. "Афис"-собственик и управител е Юрий Асланов. Асланов е доведен брат на Станишев.Щом АФИС дава преднина на ГЕРБ парви си сметката! xD
152
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдееее, СДС-то съвсем си пуснаха червената боя, щом се сдушиха с другите ***, от ГЕРБ!!!Знаех си аз, очаквах го - Роднина - милиционер - роднина - милиционер...
151
3
 
8
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
В България социологическите агенции са много точни - точно колкото им плащат , точно толкова прогнозират и точно който им плаща , точно за него дават преднина в прогнозите !
150
7
 
9
 
! Отговори
СЛОЖНО преди 3 години
България се управлява от ГЕРБ -Борисов и ДПС Пеевски.Здрав съюз за кражби на еврофондове и т.н.Могат тука да пишат журналята колкото си искат,Тези Пеевски -Борисов -Доган отровното трио обира всички хвърчат милиони.Да видим 04.04.какво ще донесе победата над корупцията.Гешев им пази гъбовете на мафията законо.Х.Терзиев полицията силово ги покрива ,АЙДЕ ГЛАСУВАЙТЕ СЕГА.
149
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато няма нито едно ново лице (или за-д-ник) (както искате го разбирайте) нищо няма да се промени. Не може хора продукт на системата да искат да променят системата и да ви лъжат, че ще направят промяна. Нито едно лице от посочените в партиите не може да бутне Борисов. Няма как да го бутне. Дори след фалшивите компромати и всички гну-сотии от троловете им - хората помнят и знаят лицата на всеки, който докара Б-я до 3 фалита. За това нямат шанс. ТЕ СА ПРОДУКТ НА СИСТЕМАТА. НЕ СА АЛТЕРНАТИВА.
148
5
 
5
 
! Отговори
max преди 3 години
10% за славчуповече не мой събра
147
5
 
4
 
! Отговори
30 ГОДИНИ НЕ СТИГАТ преди 3 години
за балканските овчици да разберат, че няма никаква разлика мажду ГЕРБ, СДС, ДПС, ВМРО, Атака, воля, НДСВ, РБ, ДСБ, доносника Слави трифонов и останалите помияяри. ялата дандания се организира от милиардерита на БКП/БСП след одобрението на Путин. Ако смятате че ГЕРБ и сдс са демократи разгледайте им цивито - агенти и доносницци като филип димитров, желю желев, бойко борисов, каракачанов, симеонов, сидеров и смешника слави чалгаря. ако ти кажат че си простичък българино благодари защото ти си ***
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само във затвора им е местото а не в парламента - тяхното вечно скривалище!БКП на БКП око не вади!
145
7
 
5
 
! Отговори
размисли и страст преди 3 години
Г-н Борисов не трябва да се хвали с асфалта, защото асфалтирането ни е от най-калпавите..днес купувам винетка, защото е задължителна. Карам през града и почти няма дупки(или са малки) и само след 25км селски път трапове по 15-20см. Повече от 60 е невъзможно да се кара без да уцелиш трап. Само главните пътища се правят и то на вълни. От друга страна са работили роу ми и пияни ***. Кой е виновен?ГЕРБ или фирмата/роу мите?
144
7
 
3
 
! Отговори
Разбойниците от Герб преди 3 години
До ГНЕВЕНСамо във затвора им е местото а не в парламента - тяхното вечно скривалище!
143
6
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Пеевски и Славчо се борят за 3то място. Че то нали Пеески му беше спонсор. Нещо далавера ми се вижда цялата работа. Май пак Шиши ще реди кабинета
142
2
 
9
 
! Отговори
30 години преди 3 години
Българите се правят на важни и не отиват да гласуват. После мрънкат и какво от това...
141
5
 
5
 
! Отговори
Всичко е БКП преди 3 години
До АнонименПреименовани в БСП и Герб!
140
1
 
5
 
! Отговори
до 158 преди 3 години
Концерта е едно.Политиката е друго.Вие вижте колко са му абонатите на телевизията в Ютюб и изобщо има-няма 78ст абонамент.Ама мераклии няма.ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД ПРОДАВА СУТИЕНИ ЧАШКА D И E ТОП КАЧЕСТВО. НЕ, ТОВА НЕ Е ШЕГА!Фейсбук група с името Tradebook с около 50 000 души вече е станала политическа партия, за сведение на членовете и. Такива са му абонатите.Фейк като целият му живот.Остана сам заради чепатия си характер и така ще си иде сам от този свят заради егото си.
139
4
 
3
 
! Отговори
Хихихихи преди 3 години
Славиииии!