Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети

Тренд: 5 сигурни партии в предстоящия парламент
Обновена: 26 фев 2021 16:07 | 26 фев 2021 14:41, Петя Славова
261
Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети
Снимка: БГНЕС

С 4,8% ГЕРБ е пред БСП. Дистанцията между първите партии – ГЕРБ и БСП, леко се увеличава. 47% заявяват, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори.

Още по темата

Това показва проучване на изследователския център "Тренд", поръчано от "24 часа", проведено в периода 12-19 февруари 2021 г. БСП се ползва с подкрепата на 24,1% от гласуващите.

"Има такъв народ" запазва третата си позиция с 12,9% от гласуващите, следвана плътно от ДПС с 11,1%. "Демократична България" е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 6,2% от заявилите, че ще гласуват.

"Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера и за тях предизборната кампания ще бъде от решаващо значение.

Под бариерата към момента остават новосформираната "Патриотична коалиция Воля-НФСБ" (2,6%) и "Възраждане" (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите избори.

Данните са от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо предстоящите парламентарни избори. Проучването е реализирано в периода между 12 и 19 февруари 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1008 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: изборипартия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дп Пян_гъЯ ни открехни за кого ще гласуваш и защо за него.
180
4
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ до 194 преди 3 години
Анонимния, СлТр ще се опълчи на ББ, колкото се опълчи на интервюто. Гледа ли го? СлТр беше като попикано мушкато, както се чувстват всички, когато говорят с ББ. По-тихи от водата са. Между другото, това го пише и Георги Стоев в книгите си. ББ респектира като ченге в участък. Ама ти гласувай за СлТр, щото си чалгар, а не защото той ще влезе, защото по-вероятно е да не влезе.
179
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 193Извинявай,а ти за кой ще гласуваш. Ако ще съдим за творчеството на Трифонов да твърдиш,че е чалгария значи не си много запознат. Има огромно количество преработени в съвременен стил народни песни. Второ-щом пълни стадиони на всеки свой концерт значи хората го харесват. Щото Бойко,*** и Доган само джобовете и шкафчетата си пълнят. Тъй че аз ще гласувам за Трифонов. Ей така,защото другите показаха колко малко могат.
178
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На следващите избори партията на Славчо ще бъде с по-обективно име.Ще се казва отново ,,Няма Такъв Народ''. Нали така му се казваше сбирщината до преди да се чуе гласът на народа че все още има такъв народ.Та тогава славчо си прекръсти партийката на ,,Има'',но гаранция на следващите избори името на недоносчето му ще бъде коригирано отново с ,,Няма'',защото вече найстина няма да има такъв народ,ще има само офци.
177
1
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Във всеки мандат имам депутат.
176
6
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
ДПС все да на власт, без официално да са. След тайна договорка с ГЕРБ, ДПС свалиха Орешарски, след което винаги подкрепят ГЕРБ , когато мутрите се нуждаят от подкрепа, а в останалите случаи имитират опозиция и онези 80% веднага се хванаха на въдицата.
175
5
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
Притеснен съм от третото място на "Има такъв народ" и по-скоро от тези които заявяват,че ще гласуват за нея.Анархистично настроени любители на чалгата във всичките и разновидности.Простотия до шия...
174
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо Анонимен 180 Смени си името на Ефенди. Такова изказване от уж Българин е недопустимо. Бей у Турция и там си живей и гласувай. Нищо против държавите, ама да ми слагате ефенди машала в моята страна и да ми казвате ,че е ок....НЕ СТААА--Турчин съм друг път,просто искам да спре терора над българското население, а той не е провеждан от ДПС или БСП, а от ББ и ЦЦ,всяка Сряда ББ и ЦЦ са се събирали да решат кой да ударят,това им е "управлението" - кой да ударят и кой бизнес да рекет
173
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааааа, не ми се мисли какво реване ще е от руските комунисти, когато 2024г. ГЕРБ вкара България в Еврозоната :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
172
5
 
2
 
! Отговори
Стига патерици преди 3 години
А вие от към кой бряг на реката сте!!!!! Стига играйте като бивша и бъдеща ПАТЕРИЧКА... Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП... Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА и ДОГАНЯ, ще му хапнете отново маркуча... Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП! Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП И ДОГАНЯ... в случая това е БСП... иначе Тиквун ще е в
171
3
 
2
 
! Отговори
Тоз пък! преди 3 години
До Чао Би би, ЧАО ШАЙКАКъв протест...къде това?
170
1
 
5
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Какво става бе? Пак ли? Пак ли Боко ще бъде първа сила? С този червен гарбидж няма какво друго да стане. Къде е "градската десница"?
169
7
 
4
 
! Отговори
Чао Би би, ЧАО ШАЙКА преди 3 години
И не забравяйте шайкаджии... ПРОТЕСТА не ви е забравил... ПРОТЕСТА тлее и ви чака.... де да имате нахалството и да направите правителство "TYЛYП-4, а започва тpичането и ще бъдете публично опозорени ...ей, събудете се и си бегайте по живо по здраво.Светът ще ви се стъмни, Бг-то ще ви е тясно.....ЧАО TYЛYП, ЧАО ШАЙКА, бай Ставри ви чака!!!!
168
3
 
8
 
! Отговори
Чалга манталитет преди 3 години
Има такъв *** народ
167
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе забравяй,че ЦЦ и ББ му скроиха атентат на Доган и смазаха БСП,а ЦЦ смаза всичко , което шава в България и започнаха да валят трупове и да се рекетира и краде българския бизнес.ЦЦ се премести в ляво в коалиция със социалдемократите, няма отърване! Защо ББ не го вкара в затвора? Сега всички ще му ядат попарата и новите насилия,а на ББ не му пука, те са от 20 години заедно с ЦЦ!
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питам колко Българин си ако твойте пра родители са умирали във войните, а ти ги продадеш. *** горда ли е
165
4
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ до 179 преди 3 години
"ГЕРБ управлява доста години с подкрепата на ДПС" (???)То бива *ъпоумие, бива, ама чак толкова - само троловете го могат това. Къде видя, че ГЕРБ и ДПС управляват заедно? Къде? В Парламента ДПС са гласували само 3 пъти (!) като ГЕРБ: за бюджета, F16 и още веднъж. Мислете, не говорете глупости.Я аз да върна със същото - А СЕГА ТИ МИ КАЖИ КОЙ ДОСЕГА Е УПРАВЛЯВАЛ БЕЗ ДПС, ТА ТОВА ДА Е ПРОБЛЕМ НА ГЕРБ?
164
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е личен приятел с величията от БСП.Приятел е с Гергов и Първанов дори.Той с неговия си мижав електорат ще продадат гласовете на народа на червената *** която да ни мачка 4-ри години.На червените им се реве като гледат колко пари идват от фондовете и чакат само да бъдат ,,усвоени''.Не могат и да чакат още да узорпират тотално власта на Президенство и Парламент за да подпишат национал-предателските договори с Русия за газта и Козлодуй и да вкарат следващите поколения в неизплатими дългове.
163
6
 
5
 
! Отговори
54321 преди 3 години
Ако студентите преди 30 години не бяха скачали, сегашните щяха да изучават политикономия и история на БКП и щяха да ходят на студентски бригади в ТКЗСто за 40ст на ден.Малък Тошко пияницата щеше да е Ким 3-ти и щяхме да му викаме УРА на 9-ти септември.
162
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 180 Смени си името на Ефенди. Такова изказване от уж Българин е недопустимо. Бей у Турция и там си живей и гласувай. Нищо против държавите, ама да ми слагате ефенди машала в моята страна и да ми казвате ,че е ок....НЕ СТААА