Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети

Тренд: 5 сигурни партии в предстоящия парламент
Обновена: 26 фев 2021 16:07 | 26 фев 2021 14:41, Петя Славова
261
Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети
Снимка: БГНЕС

С 4,8% ГЕРБ е пред БСП. Дистанцията между първите партии – ГЕРБ и БСП, леко се увеличава. 47% заявяват, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори.

Още по темата

Това показва проучване на изследователския център "Тренд", поръчано от "24 часа", проведено в периода 12-19 февруари 2021 г. БСП се ползва с подкрепата на 24,1% от гласуващите.

"Има такъв народ" запазва третата си позиция с 12,9% от гласуващите, следвана плътно от ДПС с 11,1%. "Демократична България" е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 6,2% от заявилите, че ще гласуват.

"Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера и за тях предизборната кампания ще бъде от решаващо значение.

Под бариерата към момента остават новосформираната "Патриотична коалиция Воля-НФСБ" (2,6%) и "Възраждане" (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите избори.

Данните са от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо предстоящите парламентарни избори. Проучването е реализирано в периода между 12 и 19 февруари 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1008 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: изборипартия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Негативи вляво:- Радев,който вдигаше юмурук ,като при цветните революции,което означва анархия,кръв,убийства- ЦЦ ,грабежи,рекет,терор,убийстваНегативи вдясно:- ББ,наглец,брутален и ненаситен крадец, "размазва","изгаря",терор,рекет, болести,насилиеКаквото и да изберете,все ще сте прекарани! Кукловодите са брутални и не се интересуват от състоянието на населението и държавата,а колко ще откраднат.Но все пак е по-добре да гласувате,за да не ви откраднат гласовете.
200
3
 
11
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 3 години
Докато има хора в тази държава , които си мислят да гласуват за БКП/БСП............Таз държавица никога няма да се оправи.Трябва да се забрани със закон .БСП .и пълна лустрация на кадрите бивши и пастоящи....Това е рецептата да тръгнем към европа.........!!!!!!!
199
2
 
1
 
! Отговори
Радио Истамбул преди 3 години
До Отровна гадМашаллааа,Бойко ще я угоява с Турска баклава за да се освини и стане убава жена!
198
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩе гласувам за БСП,но как ще се отървем от Радев,който предлага юмуруци,анархия и бесилки? Та той е с ЦЦ
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе тоя ,секаш че ще е първи )тропнали се 20 души като министри самочуствие ...дрънкат глупости ,Ами тези обещания сме ги чували и виждали от сегашните партии ,нищо ново на хоризонта )
196
4
 
9
 
! Отговори
Апропро преди 3 години
Тук хем се поддържа мнението, че краят на ГЕРБ дойде и хем се поддържа тезата, че няма с кого да бъдат сменени, защото всички са капо. И в крайна сметка с кого ще бъдат сменени ГЕРБ като ДБ, Славчо и всички останали не струват и две стотинки? Някак си масово се избягва отговарянето и всички танцуват около въпроса. Никога няма да мръднем докато не започнем да намираме решения.
195
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
`Гласуваш за Слави и Цецо - получаваш Бойко! Има ли още наивници.Единственият шанс да се отървем от мутрите, е да се гласува масово за БСП! Колкото и да не ви се вярва, и да не ви се иска - това е положението, и това е начинът. ГЕРБ държи всички власти и всички възможности да спечели и тези избори. И ще го направи!
194
2
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Представям си какви простаци ще влязат в новия парламент. Няма една читава партия. Всяка партия ще гони властта и коалирането с ГЕРБ или БСП.
193
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато ББ и ЦЦ не бяха начело на държавата,всичко беше по-спокойно,дойдоха на власт и започна терора! ГЕРБ не е лоша партия,но е с лош,продажен и алчен водач,който така и не смениха! Ако бяха послушали ДПС - Бойко и Радев да се оттеглят,сега нямаше да има кавги и проблем в страната.
192
7
 
10
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Няма партии, няма мартии!Изборите са или Бойко Борисов или Корнелия Нинова +Румен Радев!
191
11
 
16
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Бойко Борисов ще спечели изборите, а Корнелия Нинова ще надебелее от яд!
190
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гласувате за ГЕРБ и получвате Цветанов вляво,не гласувате за БСП и получавате Бойко,а ДПС е неутрална,избирайте сами!А ЦЦ се е настанил да краде,нищо друго,но по-опасното е,че ако натрупа капитали,ще ви вбве всичките яко и жестоко,това ще е края на държавата!
189
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян_гъЕто ти аргумент.Няма да гласувам повече за Борисов,защото се превърна в октопод.Завзе абсолютно всичко в държавата с подставени фирми.Това което не е негово отива и иска процент,за да не вземе бизнеса. Нали се сещаш,че няма как да не е знаел за онези 600 милиона на Божков от лотарията и още 200 милиона от Еврофутбол.Арабаджиеви имаха огромен нелегален завод за цигари менте. Отчиташе се на Борисов,но той поиска по-висок%, онзи му отказа и изнесе производството. Затова сега е в затвора.
188
9
 
4
 
! Отговори
Не преди 3 години
Никога не съм разбирал мнозинството. Постоянно се оплакват и пак си избират същите.Ако искате да живеете по-добре трябва да сменяте политиците. До кога с ВМРО,БСП и ГЕРБ. Само ви прибират паричките и ви дават малко трохички.
187
3
 
3
 
! Отговори
герб преди 3 години
До Пян_Гъ до 201не е голяма партия а клиентелска такава . неините гласоподаватели гласуват не по убеждение , не заради някаква програма а просто защото герб им е дал част от държавните пари...на полицаи ,учители и администрация...която постоянно раздува . алтернативата МОЖЕ да е слави след като представи програмата си и хората на които е гласувал доверие.а това да избереш мошенниците и крадците от герб защото нямало други е смешно....ако ще е за крадци пробвай нещо различно...по зле не може да
186
8
 
4
 
! Отговори
целта на тези преди 3 години
говорещи срещу слави без да посочат алтернатива е да откажат хората да гласуват. така герб сигурно ще спечели при ниска активност защото има гласовете на администрацията,полицията и учителите .
185
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щял да гласува за Слави, щото много хубаво забива кючеци и чалгии, много яка логика.
184
7
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ до 201 преди 3 години
В момента има две големи партии: ГЕРБ и ДПС. Гласовете за всички останали файтонджийски формации - вкл. БСП заради погломите на Нинова - са изгубени, понеже повечето от тях няма да влязат (е, БСП ще влезе!). ДПС е АНТИКОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ. Какво остана?Правете р-ка между желано и възможно. Това, което искам аз, го няма дори в Европа. Затова избирам най-доброто от наличното. От несъгласните очаквам АРГУМЕНТИ.
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, ДПС не е лоша партия, ЦЦ се настани в ляво,коалира се със социалдемократите и с оня мазен *** искат да изместят ДПС с насилиие и като откраднат вота, но ЦЦ е най-опасния в цялата държава, ще ревете и виете до небесата всички, когато започне пак да налага терор,а и може да продаде цялата ни държава,мислете!Никоя партия не е така опасна,както тази на ЦЦ! Нито ГЕРБ,нито ДПС или БСП са така вредни,както ЦЦ.
182
3
 
3
 
! Отговори
A преди 3 години
Май ще има правителство на малцинството, освен ако Слави не кимне... а той си пада по разпределяне на пица, както сме забелязали, така че има голяма вероятност да се навие...