Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети

Тренд: 5 сигурни партии в предстоящия парламент
Обновена: 26 фев 2021 16:07 | 26 фев 2021 14:41, Петя Славова
261
Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети
Снимка: БГНЕС

С 4,8% ГЕРБ е пред БСП. Дистанцията между първите партии – ГЕРБ и БСП, леко се увеличава. 47% заявяват, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори.

Още по темата

Това показва проучване на изследователския център "Тренд", поръчано от "24 часа", проведено в периода 12-19 февруари 2021 г. БСП се ползва с подкрепата на 24,1% от гласуващите.

"Има такъв народ" запазва третата си позиция с 12,9% от гласуващите, следвана плътно от ДПС с 11,1%. "Демократична България" е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 6,2% от заявилите, че ще гласуват.

"Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера и за тях предизборната кампания ще бъде от решаващо значение.

Под бариерата към момента остават новосформираната "Патриотична коалиция Воля-НФСБ" (2,6%) и "Възраждане" (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите избори.

Данните са от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо предстоящите парламентарни избори. Проучването е реализирано в периода между 12 и 19 февруари 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1008 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: изборипартия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
До доле преди 3 години
Ти ни си у ред бе
120
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛинаПа и мене за твойто
119
3
 
3
 
! Отговори
му-ха-ха-ха! преди 3 години
До Предизборни мокриЧел си много БСП сайтове. Скоро ще станеш БСП ***.
118
4
 
7
 
! Отговори
БеСеПерастия преди 3 години
БСП е единствената партия която гласува против промяната на името на 24-ти май за ден на БЪЛГАРСКАТА писменост, защото Нинова не искаше да и се карат шефовете в Москва.
117
1
 
3
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До Предизборни мокриЕй,слънце,много светиш и всичко виждаш,бе!?А запри се малко!!!:))))))
116
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има доста хора които са се записали застъпници, та ще следим калинките. Бабите на село не искат гръП, какви проучвания, какви 5 лева. Дават на старите по 50 лв, иначе си вдигат техните заплати всяка година. Ей не разбирам що за човек трябва да си. Къде ще ги занесеш тия хартии
115
5
 
6
 
! Отговори
проучване преди 3 години
Във връзка с прогнозите, че на следващите избори ще спечели БСП на пазара се е появил дефицит за фризери и се е продал целия тираж на книгата "Лечебният глад".
114
4
 
4
 
! Отговори
до бекапейците преди 3 години
Пуснали са иефтинки памперси втора употреба в "Дружба"!
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слав няма да е трети,макар че въобще %=те за него са от или много глупави хора,или много наивни и заблидени а то е почти същото.Много се дуе но ми се струва че ще е еднодневка като Бареков.Така и не разбрахме КАКВО ПРЕДЛАГАТ КАТО ПРОГРАМА ЗА УППРАВЛЕНИЕ а не заклинанията на рошавия Тошо сценариста и колеги!Що за хора биха гласували за човек който е лидер на партия а МЪЛЧИ като пук..ъл и само казва с кого не би се коалирал?А после?Когато ЩЕ СЕ КОАЛИРАТ ако опре до тях?Лицемери жадни за кокала.
112
9
 
5
 
! Отговори
Предизборни мокри преди 3 години
Сънища. Или казано по друг начин - гладна кокошка просо сънува. Герб ги тресе от страх, защото знаят реалната картина, пътници са. Затова лансират тн партия на Слави, за да могат да свалят гласовете за реалните си конкуренти. Броенето ще е страшно, дори Цветанов не си е позволявал мръсотиите, които подготвят гербаджиите.
111
2
 
4
 
! Отговори
SM преди 3 години
Само да вмъкна, до 97 май беше: не симпатизирам на социалисти, но европейските такива доста се различават от нашите.Моят кошмар е Слави обаче, не че останалите са читави...
110
5
 
6
 
! Отговори
До 110 преди 3 години
Добрини,ама само за бай чекмеджан и шайката около него.А за народа-от трите по-дългия.
109
7
 
12
 
! Отговори
До години реалност преди 3 години
Това което ГЕРБ го построи за 12 години, много или малко, дъждът го отми за 2 дена - факт.
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Striker Питай тия от Германия
107
4
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Готин, не ти знам егн-то но информацията кое място е заемала България по икономическо развитие, какво е произвеждала и колко са българските патенти е достъпна в нета. Не е добре да се изказваш неподготвен, ще ти резнат дневните
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114 Е той Баце си е доста време в тия среди. Виж записите, слуша си чалгица, псува си, все едно съм на сбора на село
105
4
 
9
 
! Отговори
6789 преди 3 години
След поредната загуба от ГЕРБ Корнелия Нинова решила да се покрие. Сложила си бяла коса, забрадка и окъсано палто. За да се увери, че е добре дегизирана отива при една бабичка, която продава семки до стадиона и я пита:- Бабо познаваш ли ме?- Да, ти си *** Нинова!- Как се сети бе, бабо!- Ама К.o.р.н.е.лио, аз съм Румен Радев!
104
2
 
4
 
! Отговори
dodger преди 3 години
един мармот завива шоколада
103
4
 
3
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Това са социологически проучвания.И да допълня-само 7% одобрение на парламент,доминиран от ГЕРБ.Пред фактите мълчат и боговете.
102
7
 
3
 
! Отговори
12345 преди 3 години
10 ГОДИНИ ПО КЪСНО -- ГEРБ CA РAЗГРOМEНИ, ГEШEВ ВEЧE E AДВOКAТ БEЗРAБOТEН, БOЙКO CE ПEНCИOНИРA И CE OЖEНИ ЗA МEРКEЛ. РAДEВ ПРOМEНИ КOНCТИТУЦИЯТA И ВEЧE E ПOЖИЗНEН ВИЦE НA ПРEЗИДEНТ ДECИ. КAКA *** ИЗКЛЮЧИ ВCИЧКИ OТ БCП БEЗ CAШEТO, БAДЖO И ТAШКO. ВOЛEН CE ВЪРНA ПРИ КAПКA. ДOГAН CE ПРEКРЪCТИ НA AМEД COКOЛOВ.