Мицкоски сигурен, че с жена си имат единствено македонски паспорт

Той опровергава новината, че съпругата му е с български корени
26 фев 2021 07:20, Петя Славова
141

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува кратък пост във Facebook, в който казва, че "той и жена му притежават само и единствено македонски паспорт". Той пише, че "ще продължава да защитава македонските национални интереси и колкото повече лъжат, толкова повече, ще удрят по мафията".

Така Мицкоски коментира новината, че е "женен за българка", предава БГНЕС. Изданието отбелязва, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение.

Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Още по темата

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище "Димитър Благоев".

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин "ще направи дипломатически скандал в световен мащаб".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
30
 
3
 
! Отговори
Касандар Македон преди 3 години
У М Р Е Т ЕТ А Т А Р И!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
1
 
26
 
! Отговори
Да преди 3 години
Ще призная, че прякора "Баш македонец" му отива, ако се разведе за това, че има балдъза с български корени/от което следва, че и жена му има същите/!
23
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Църквата трябва да дигитализира архивите си и да ги предостави за публичен достъп чрез интернет.И тоя ще види че всичките му деди са кръщавани от екзархийски свещенници и че са записани като българи.Изумен съм,че това все още не е направено.
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а ИМАЛА ли е жена му български паспорт? Защото може и да казва истината че няма в момента, ако го е унищожила преди няколко дена, което е нарушение между другото на българското законодателство.
21
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мицкоски,твърда глава българска,ти си имай и американски паспорт,но щом сестрата на жена ти има българско потекло,задай си въпроса в дебелата българомакедонска кратуна жена ти какво потекло има,а също вземи и провери и твоето минало...
20
1
 
9
 
! Отговори
A3 преди 3 години
NE na psevdo-maketata za evrosajuza
19
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимно 13паспортите ги продава жалкия фигурант!!!
18
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О неразумний юроде, защо се срамиш да се нарекеш Българин?
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и Жириновски обясняваше етническият си произход " майка рускиня и баща юрист".Че произхода на баща му хич не се връзваше с антисемитската риторика.Клоуни от една школа са с тоя.
16
0
 
53
 
! Отговори
Да преди 3 години
Никой за нищо не лъже! Никой не е писал, че този и жена му имат български паспорти. Написано е, че балдъза му и баджанак му фигурират в избирателните списъци за Благоевград и Петрич. За да са в списъците и имат право да гласуват, трябва да са български граждани! А, за да станат български граждани са доказали българско потекло!
15
1
 
13
 
! Отговори
Типично по Бай Ганьо преди 3 години
Когато българинът каже: дръжте българина
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от тия.
13
0
 
22
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Кое точно е смешното, знае се коя е майката, ама за бащата само че е от Бургас
12
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сестра и не е задължително да е българка, Каракочанов продава паспорти за пари не за произход
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не казва, че имат български паспорти, а само, че имат български корени...
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Айде по- полека с определенията. В средата дето ти се движиш може жените да са "изрусени чалгаджиики с излъчване на кирпич" това обаче не значи, че масово българските жени са такива. Тъй, че по-кротко ако обичаш!
9
1
 
59
 
! Отговори
малко смешно преди 3 години
сестрата на жена му с български корени, но жена му не е с български корени, а са от една майка и един баща?! Странно...
8
0
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ПешоБолен-кримския отдавна стана руснак - болшевик :))))))))))))))))))))))))))))))
7
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паспорти не им трябват да се изкъпят и ще лъсне, че са си чисти българи.
6
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИЦКОСКИ,.... И ДВАМАТА СТЕ БЪЛГАРИ, НЕ ЛЪЖИ! ГАНЬООО