Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района

ДПС по традиция издига в Кърджали лидера си Мустафа Карадайъ
194
Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в София, където един срещу друг се изправят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Този път обаче двамата са водачи и на листите в Пловдив. За разлика от ГЕРБ и БСП, ДПС залага най-много на Кърджали и заради това и този път лидерът на движението Мустафа Карадайъ оглави листата на движението там.

Още по темата

За гласовете на софиянци от 25 МИР ще се бори и бизнесменът Васил Божков, който е с обвинение за ръководене на престъпна група и от  месеци се укрива в Дубай. На изборите обаче води листата на Българско национално обединение”. Така че ако партията мине бариерата от 4% и той бъде избран за депутат, ще трябва да избира дали да остане в Дубай или да се върне и да попадне в ръцете на прокуратурата.

Искрен Веселинов води листата на ВМРО в 25-и МИР. Засега социологическите проучавния сочат, че воеводите са на ръба а прескачане на бариерата и за тях решаващата ще бъде предизборната кампания.

За разлика от тях обаче партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ е сочена за трета или четвърта политическа сила в новия парламент.  Самият той обаче няма да влезе в лидерската битка, а ще оглави листите във Варна и Стара Загора. Един от сценаристите на шоуто Филип Станев е водач в  25-и МИР.

В столичния 24-и МИР водач на листата на "Има такъв народ" е синдикалният експерт Мика Зайкова. ГЕРБ определи за водач на листата настоящият министър на транспорта Росен Желязков, а БСП заложи на Георги Свиленски. Първият в листата на ВМРО е настоящият общинския съветник в София Карлос Контрера.

Интересна ще е битката и в 23-и МИР София. Точно там водач на листата на АБВ е доц. Атанас Мангъров. От ГЕРБ, който този път се явяват на изборите в коалиция със СДС, отстъпиха мястото на лидера на съюза Румен Христов.  БСП издигна на първо място Христо Проданов, а ВМРО  Юлиан Ангелов.

Мангъров води листата на партията на Георги Първанов и във Варна, където ще се изправи срещу друг виден медик – здравният министър проф. Констадин Ангелов, който е пръв и в листата на ГЕРБ във Велико Търново. Бизнесменът и лидер на партия „Воля“ традиционно също води листата в морската столица.

ГЕРБ дадоха първото място на Любен Дилов, бивш лидер на „Гергьовден“ в Бургас. От БСП водач на листата е настоящият депутат Петър Кънев.  Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, този път в коалиция с „Воля“, традиционно оглавява листата на своите в Бургас.

Шефката на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева за пореден път оглави листата на ГЕРБ в родния си Кърджали. Макар че има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Карадайъ, ще се тя ще се изправи в ожесточена битка и срещу водача на листатата на БСП - Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не се учудвам, че Славчо не влезе в директен двубой или още по удобния трибой с Нинова и Борисов. Това говори за неговия страх от загуба и удар по нарцисизмът му. Същото държане когато от голямата му уста не остана и помен, когато Бойко му гостува в предаването. Бе като опитомено коте.И такъв човек се кани държава да води?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и двамата са ми еднакво противни
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 15 преди 3 години
В такъв случай дебелото Бойче трябва да удари и своята крадлива комунистическа партия ГЕРБ.Не ви увря мозъка, че бандата ГЕРБ е съставена изцяло от комунисти и агенти на ДС.
24
3
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Коза срещу нерез. Само русофилите са алтернатива на робското на Запада статукво.
23
3
 
11
 
! Отговори
Всички знаят преди 3 години
Диктатора е впрегнал цялото МВР и ДАНС за да манипулира изборите!Контрола на ДАНС се извършва от комисия от дърти ченгета от герб,а не от опозицията както е в демокрациите!За МВР там е пълна скъб -корупция и страх на макс!
22
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ще ги бие като шкембе в дувар.
21
3
 
11
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Фани единия, удари другия - тов ае положението дами и господа.
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буци.Купил е всички медии.Да,ама Господ е неподкупен.Ще видим,какво ще реши.
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бочко и цялата му шайка още на 5 април на народен съд.
18
8
 
15
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Бойко Борисов ще спечели изборите, а Корнелия Нинова от яд ще стане още по-дебела!
17
9
 
12
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Лидер,избран от всички членове на партията си е само Нинова, Борисов е насаден от Цветанов на шефското място и е майстор на интригите, но не е лидер , просто няма пипе.
16
12
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БОЙКО ЩЕ ГИ ОТНЕСЕ КАТО БРЪМБАР СЛАМКА И КАТО КУЦО ПИЛЕ ДОМТ !!!!!!!
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удри Бойчев по комунистите.
14
11
 
12
 
! Отговори
2 преди 3 години
Баце ше я отнесе като куцо пиле домат.
13
7
 
7
 
! Отговори
антибсп преди 3 години
Петел срещу кокошка ...
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно тия ще управляват докато крадлата Нинова не подаде оставка и не се махне от политическия живот на БГ. Нинова крепи Боко, отговорност е да не я пускат до баницата и да счупи държавата.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнела продължава да помага на Боко както винаги
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе айде кажете си че ГЕРБ ще измамят на изборите а БСП е морален победител и да сте спокойни.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати избора другаря Борисов срещу другарката Нинова познайте кой от двата не е бил комунист.