Светът говори за българския модел за управление на кризата

Захариева заяви, че в листите на ГЕРБ ще има познати, но и нови лица
2 мар 2021 11:41,
99
Светът говори за българския модел за управление на кризата
Снимка: БГНЕС

Със сигурност сме доста по-добре подготвени, вече говорим за възстановяване и светът говори за българския модел за управление на кризата. Балансът, който българското правителство намира между това да има мерки - да опазва живота на хората, но също така да запази работните места и икономиката. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"В момента можем да се ваксинираме, има много ясен протокол за лечение в различни препарати. ЕС и европейските лидери успяха да се разберат за бюджета и за ясния план за възстановяване. България беше една от първите страни, която предостави плана за възстановяване, за оценка на ЕК", каза Захариева.

По думите й кризата е показала, че няма държава в света, която сама да може да преодолее тази пандемия. "Безпрецедентни възможности се откриват пред държавите, това да модернизираме нашите икономики, да подпомогнем малките и средни предприятия", каза вицепремиерът.

Подготовката за изборите в чужбина е започнала отдавна заради мерките и ограниченията около пандемията. За тези избори ще бъдат открити повече секции в други държави отколкото досега, заяви външният министър Екатерина Захариева.

Екатерина Захариева заяви, че е благодарна, че отново и е гласувано доверие и оглавява листата на ГЕРБ в Пазарджик. Тя каза, че в листите ще има много познати, но и нови лица.

"Листата в Пазарджик е доста балансирана, това е една от големите области по територия - имаме 12 общини, т.е. търсили сме и регионалния баланс, да има представител на общините в листата. Имам е и сравнително добър баланс между мъже и жени - 8 са дамите, 10 са мъжете - имаме юристи, имаме икономисти, имаме спортисти", каза Захариева.

По думите й ГЕРБ винаги са обещавали реалистични неща, които могат да изпълнени в един мандат. "При отчетите се вижда, че не само сме изпълнили, а и някои неща сме преизпълнили", подчерта Захариева.

"Знаете, че топ приоритетът беше образованието, виждате резултатите в образованието, оценките на обществото за това, което направихме в образованието. Ние искаме да се надграждаме, да подобряваме там, където имаме какво още да подобрим", каза Захариева.

Ние сме в поредна криза, ние сме управлявали в 3 кризи и показваме, че можем да се справяме перфектно в кризи - не само да ги овладяваме, но и да надграждаме над тях, т.е. да излизаме по-силни в кризите, каза още тя.

"ЕС вече говори за обща здравна политика или политики в тази сфера. Приетият план за възстановяване открива безпрецедентни възможности пред държавите-членки, за да модернизират своята икономика. За нас това ще доведе до ръст на годишна база 3,5-3,8%", посочи външният министър.

По отношение на Република Северна Македония Захариева припомни, че България има последователна политика, която е одобрена от парламента на страната и всички политически партии още през 2019 г.

Според нея причината за липса на напредък от страна на Скопие по пътя за ЕС се корени в неизпълнението на Договора от 2017 г. След приемането на Р Северна Македония в НАТО през 2019 г. Скопие бави неговото изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
егати и малкия свят има тая
37
0
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
А ИДЕТЕ ПО ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ГО ВНЕДРИТЕ ТОЗИ МОДЕЛ БЕЛКЕМ ВИ НОСЯТ НА РЪЦЕ НЕ КАТО ТУКА НЕБЛАГОДАРНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ВИ ПЛЮЯТ
36
0
 
21
 
! Отговори
име преди 3 години
Какъв е българския модел? Топ 10 по смъртност и последно място по ваксиниране ли?
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът кой ?да не са извънземните от Марс )
34
1
 
28
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КЪВ МОДЕЛ КВИ ПЕТ ЛЕВА В ДРУГИТЕ СТРАНИ ХОРАТА НЯМА ДА ВА ТЪРПЯТ И ЕДИН ДЕН.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За България се пише като за страната с най голяма смъртност от ковид, че е най бедната в ЕС и най корумпираното правителство в ЕС. С какво се гордее точно захариева с кражбите ли?
32
3
 
22
 
! Отговори
Иху иху преди 3 години
Смех смех и пак смех .Пълни фантазии само които вярват на тия бъртвежи са гербераси
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Светът говори за българския модел за управление на кризата"Айде пак лъжи на килограм, все едно сме в Северна Корея. Почти никъде не ни споменават, а където ни споменат е като негативен пример. Калинки, моля ви, хвалете се с нещо друго, все трябва нещо хубаво да сте направили за тия 10-12 години на власт!
30
2
 
9
 
! Отговори
Ало преди 3 години
Ко каза ко??? Жива да не бях, тц тц продължават да дълбаят няма спиране дори и ускоряват с небивалиците...
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да светът не може да повЕрва, че при такова управление на кризата с вируса все още има живи по тази територия.
28
3
 
22
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Горката напълно е изкукала, от коката
27
1
 
26
 
! Отговори
Хцьф преди 3 години
Така е! От сутрин до вечер ФрансПрес и Ройтерс публикуват статии възхваляващи българския модел! Даже наскоро четох, че при отрицателния прираст на населението, до няколко месеца тенденцията щяла да се обърне и нашите консулства щяли да се сгромулясат под многобройните молби за гражданство. И друго... няма места по самолетите от желаещи да си лекуват короната в нашите модерни болници.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе на "тези",да не би светът който им го говори на моделОт,да се е събрал по тикуните им, в чието пространство бръмчат бръмбари?!
25
2
 
10
 
! Отговори
И Хитлер би завидял преди 3 години
На нашата стратегия: над 50 ли си директно в гроба, места в гробищата има.
24
2
 
21
 
! Отговори
Щутгарт преди 3 години
Светът изобщо не е чувал за таа територия
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази съпруга и направи подпорния хотел в Алепу.Да сте чули някой да му е поискал сметка?Няма и да чуете.Поне засега.
22
2
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Да добре герб вести абе тоя купи всички телевизии и сайтове за новини хаахха
21
2
 
30
 
! Отговори
мак преди 3 години
Няма нормален и обективен в управление на територията. Всички са нарциси, като вожда им. И забравят удобно, че България е на последни места по всички важни показатели. Но управляват перфектно, ти да видиш.
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"светът говори за българския модел за управление на кризата" - ахахахахахаххааСветът е паднал от смях и даже рита от смях.............и ни сочи с пръст като пример как НЕ СЕ прави!
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно тежки наркотици!