Местан зове своите да гласуват за "Да, България" на изборите

Монополът на ДПС над турците бил порок на политиката
54
Местан зове своите да гласуват за "Да, България" на изборите
Снимка: Dnes.bg, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да гласуват за коалиция „Демократична България“ на изборите на 4 април.

В обръщение в социалната мрежа Facebook той посочва, че системните български партии „с престъпното си бездействие и нерядко съучастие още в началото на прехода допуснаха етнически смесените райони да се превърнат в ДПС-анклави, във феодална собственост на тази партия и нейния едноличен собственик“.

„Монополът на ДПС върху турците и мюсюлманите в България е фундаментален порок и основен проблем на българската демокрация, защото осигурява несъразмерна политическа власт на ДПС, която тя преобразува в корупционни схеми чрез контрола върху ключови системи на държавната власт – общини, изпълнителна власт, регулаторни органи, служби и прокуратура. Това е реалната същност на ДПС. Името „права и свободи“ е само фасада“, нападна той бившите си съпартийци.

Местан посочва, че след 30 години закъснение, се появи политическа сила в лицето на „Да, България“, която през последната година даде ясни знаци, че е узряла за националната задача - равноправно включване на всички български граждани в политическия процес, независимо от етнически и религиозен произход.

„Отправям призив за далновидност, за стратегическо мислене. Тези листи и изборите дори са само стъпка в преследването на голямата цел – заедно да градим бъдещето на Родината ни като европейска и атлантическа държава, в която като равноправни граждани етническите и религиозните ни различия ще са богатство, а не повод за конфликти. ДОСТ е партия на принципите. Ние нямаме нищо общо с тези, които до вчера водиха преговори с „Демократична България“ и след като не получиха своето, побързаха да пристанат на Бойко Борисов и ГЕРБ. ГЕРБ не заслужава подкрепата на турците и мюсюлманите в България, защото е в задкулисен съюз с ДПС, а през последните четири години е в открита коалиция с крайните националисти от АТАКА, ВМРО и НФСБ. В коалиция с Валери Симеонов, който през 2017 на границата в Капитан Андреево малтретираше нашите възрастни родители“, пише Местан.

Според него в политиката можеш да загубиш всичко, но не можеш да загубиш лицето и достойнството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Султан Ердоган има пълно доверие на Лютви Местан.
24
0
 
3
 
! Отговори
Турския посланик преди 3 години
На това у нас му викаме АЛЪШ ВЕРИШ...КАПЪЛЪ ЧАРШИ...!
23
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
В България има българо-мохамедани и мюсюлмани. турци са само тези, които имат доказано турско потекло господинчо и по някяква причина имат правото да бъдат гласоподаватели в страната ни. Ти лично нямаш място тук. Заминавай където искаш, но да не те виждаме и чуваме повече.
22
2
 
2
 
! Отговори
Бойха ЦаротБолгарски преди 3 години
Електорат, аз славих великият везир Доган и цунках ръката на падишахът Ердоган,з а да стана ваш Цар Болгарский! А тия са метежниците, дето без да славили Великият Везир и цункали ръчицата на Падишаха искат да седнат на моят трон! Аз вечно слава, покланям са, цункам, квото требе на Великият Везир и Падишаха, затва съм несменяем, а ДПС - вечно! Е, плащам там на едни клоуни, трупата на "Патриотите" да вдигат гюрюлтия, за да върви демокрацията... Ей го е, моят Шиши главен прокурор стана!
21
10
 
11
 
! Отговори
Наместан преди 3 години
Гласуваш за "да българия" получаваш Ер Доган.
20
3
 
14
 
! Отговори
полит. отреп. преди 3 години
"Лидерът на ДОСТ" Все едно това значи нещо хахах. И аз съм лидер на дивана у нас!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки противник на Ахмед Доган е приятел на Иван Костов.
18
6
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тоя детеубиец защо не е в затвора???!!!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
определение за РЕНЕГАТ-що е то ? :Лютви Местан и Цветан Цветанов !!!
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
emet, bulgaristan
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От това по-голяма антиреклама , здраве му кажи
14
5
 
28
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Този защо не е в затвора за убийство?!
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е вярно по отношение на ДПС. Обаче що не го каза като беше председател на тая партия? А иначе с това изказване им намали доста гласовете на ДБ.
12
5
 
34
 
! Отговори
Мартин преди 3 години
Един измамник зове своите цели 10 гласоподаватели да гласуват за друг измамник и да си помогнат взаимно!
11
3
 
49
 
! Отговори
Selim преди 3 години
Етнически турчин съм, но никога не съм гласувал за ДПС и познавам много млади турци, които не са. ДПС отдавна няма монопол над нас. Има върху другото малцинство, защото си плаща и върху голяма част от помаците. На младите турци отдавна ни е ясно кои са в ДПС и за какво. Там има много пари, които способстват за корпоративен вот и за контрол. В момента, в който ГЕРБ и други български партии вкарат турци и помаци в листите си, ДПС ще приключи. Ще се види още сега с Гюнай Хюсмен в Разград.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиче,а ти като беше под полата на дпс ко напраи - Нищо ! А инак монопола на дпс е над цяла Бг ! Само ако се дигне Турция може да ни освободи от дпс и нашите бг еничари ,дето скубят от българския народ повече от Султана . 143г най-страшното българско робство -и Левски го е разбрал ,че ще е така .
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Ба си тънките сметки. Хр. Иванов се кани да разруши прокуратурата, а този разчита на това за да не бъде съден, и/или да му се размине по леко за катастрофата.
8
8
 
17
 
! Отговори
Рюстю Иванов преди 3 години
Слава на Падишаха! Благодаря, ефенди!
7
4
 
33
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Тоя защо не е в затвора - и кой му дава въобще да говори?
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека имал лице и достоинство , *** моля ти се