Всеки пети още се чуди, кампанията ще му посочи за кого да гласува

62% от нашите читатели вече са взели своето решение
106
Всеки пети още се чуди, кампанията ще му посочи за кого да гласува
Снимка: БГНЕС

Предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април вече стартира. Листите са подредени, а кандидати и партийни лидери ще се опитат да обърнат цифрите в своя полза в последния месец преди вота.

Заради кризата с коронавируса тази кампания обаче няма да е както обикновено – няма да има големи партийни събирания, концерти и срещи. Така партии и кандидати за първи път ще трябва да влияят на решението на избирателя повече от телевизионния екран или онлайн, отколкото очи в очи.

Има ли нужда обаче българинът от предизборната кампания, за да вземе своето решение за кого ще гласува? В традиционната ни анкета попитахме нашите читатели точно това - Решихте ли за кого ще гласувате на предстоящите избори? В допитването, което приключи в началото на предизборната кампания, гласуваха точно 4081 наши читатели.

Цели 62% от анкетираните вече са взели твърдо своето решение за кого ще гласуват и посочват, че кампанията няма да повлияе на решението им. Други 16% също са непоколебими – няма да гласуват при никакви обстоятелства.

За почти всеки пети обаче – 22% от анкетираните на нашия сайт, предизборната кампания ще наклони везните към решение. Точно половината от тях споделят, че почти са взели своето решение, но все пак ще проследят кампанията и не изключват тя да им повлияе. Други 11% пък признават, че се колебаят кого да изберат и затова ще проследят кампанията с интерес.

Резултатите са от анкета на сайта Dnes.bg в периода 12 февруари – 7 март 2021 година. Данните нямат претенция за представителност, а отразяват единствено отговорите на читателите на сайта в посочения период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
7
 
! Отговори
"Прекрасна Госп преди 3 години
Прекрасна Госпожа или Мата Хари... народа видя с очите си, как държавата е превърната в един БАРДАК.
62
1
 
0
 
! Отговори
Санкции до дупка! преди 3 години
Русия и Китай използват ваксините като средство за водене на дипломатически войни!
61
1
 
5
 
! Отговори
Въййй! Ма малей! Въх преди 3 години
Народа: "Буци, какви са тези евра и кюлчета в нощното ти шкафче?!"Буци: "Това не съм го споделял никога, но Радев ме снима с дрон! Викам на НСО, свалете го тоя дрон ле, онези ми викат, не може да го свалим, той Радев го кара лично":D
60
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАТ С МАШИНАТА ЩЕ ИМ БЪДЕ СВИТ ГЛАСА В ПОЛЗА НА ГЕРБ!!!МАШИНАТА Е НАСТРОЕНА ДА ВИ ПОКАЖЕ, ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАШИЯ СИ КАНДИДАТ! НО СМЯТА ГЛАСА ВИ В ПОЛЗА НА ГЕРБ!---------СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ПОДМЕНЯТ СОФТУЕРА ИЛИ ИЗТРИЯТ ПАМЕТТА ЗА ДА НЯМА СЛЕДИ ЗА ИЗМАМАТА!ДПС И ГЕРБ ПРИЕХА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ КОЕТО Е ЧИСТА ИЗМАМА!!НАРОДА ПРИЕ НА РЕФЕРЕНДУМ ДА ИМА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ ИЛИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ А НЕ МАШИННО!
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички надежди за последните 30 години рухнаха, всички лъжи на запада и на демократите. Яжте сега банани и гласувайте, за това е демокрацията, всички гласувайте още 30, 40, 60 години.
58
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Мен никой не ме е питал дали се чудя.Някакви "социолози" ми питали 1000 човека, уж извадка на обществото и ми заявяват какви били настроенията.Дрън-дрън ярина.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 62Аз пък за чалгарска мутра, опростачила цяло едно поколение няма да гласувам.
56
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Бюлетина номер 5.
55
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 55ЗА КОГОТО ЩЕШ ГЛАСУВАЙ САМО НЕ И ЗА ГЕРБ !!--------АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СЛАВИ ЩОТО ПУБЛИЧНО ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ КОАЛИРА С БОРИСОВ!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам за кого ще гласувам, но много добре знам за кого НЯМА да гласувам.
53
1
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
На кампанията всички лъжат. Аз не избирам от кампанията за коя партия да гласувам, а първо гледам всички партии, които ще участват на изборите. Проучвам новите личности и партии, които не са мутри и са чисти и не произлизат от мутри и мафия. Като се поразгледате и поразтърсите, няма да намерите партии и личности по определени критерии, защото в политиката влизат все някакви индивиди дето гледат само техните си интереси и лъжат хората.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без колебание Герб.
51
1
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Истинските избори и истинската демокрация - не се полагат - те се осъзнават и НАЛАГАТ на властта. С мажоритарни избори всичката тиня на Прахода заминава в канала.За съжаление българите нито го разбират нито имат волята и смелостта да го наложат.
50
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Предлага ви се имитация на избор и имитация на демокрация.Изборите които биха променили нещо са забранени. Казват се мажоритарни в 2 тура.С тях се е родила демокрацията и без тях няма демокрация. Аз в имитации не участвам. Вие братя продължавате кръглия Преход начело с вожда и учителя на българския народ другаря Бойко Борисов.
49
4
 
8
 
! Отговори
Аз не се чудя много преди 3 години
Знам ,че няма да гласувам за ГЕРББа пък дали ще гласувам дали не и за кого няма такова голямо значение.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 51Ще те послушам ама ми кажи за кой точно да гласувам???
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уфф ми те ся па са сичките маскари аз от де да знам закого да гласувам.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие се чудите, а Бойко си пълни шкафчето през това време с наши пари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5ти, 10ти, 15ти и т.нщо се чудите бе? кво не е ясно?
44
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСЕКИ КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ПРОТИВ ГЕРБ И ДПС ИЛИ НЕ ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА ПРЕДАВА БЪЛГАРИЯ И ДАВА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ НА ДПС!