Боян Йорданов: Политиката е навлязла в самия спорт

"Важно е от ранна детска възраст да има спортна култура"
Обновена: 15 мар 2021 22:46 | 15 мар 2021 22:45, Веселина Йорданова
8

Политиката е навлязла в самия спорт, искам да направя нещо за българските спортисти и след края на моята кариера. Това заяви кандидат-депутатът от "Републиканци за България" Боян Йорданов в "Денят ON AIR".

Той е спортист над 23 г. По данни на "Евростат" хората, които активно се занимават със спорт в България, са около 10%. Средно за Европа процентът скача на 40%. Имаме проблем с наднормените килограми, допълни кандидатът за новия парламент.

Именно заради това една от идеите на партията е да бъдат създадени площадки за масов спорт.

"Няма на всички места, хората жадуват за такова нещо. В провинцията липсват такива площадки", обясни Йорданов.
От "Републиканци за България" искат удвояване на седмичните часове по физическо възпитание и спорт, както и те да бъдат изведени в общ блок - преди или след останалите часове.

"Много е важно от ранна детска възраст да има спортна култура", категоричен бе бившият национал по волейбол пред Bulgaria ON AIR.

Финансиране на клубове също е сред приоритетите на партията.

"Не е лесно да накараш един човек, бизнесмен или фирма да дава средства на някой отбор. Точно заради това искаме да прокараме поправка в Закона за спорта и да има закон за спонсорството и меценатството", посочи още Йорданов.

От "Републиканци за България" искат и да има нова специалност в НСА - "Мениджмънт на спортните зали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Радой Ралин преди 3 години
В една известна книга пише "Блаженни са вярващите"...
4
0
 
2
 
! Отговори
Лекар-офталмолог преди 3 години
Боянчо,гледай към мен,бате!
3
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То в провинцията хора няна,той площадки ще прави.Не опряло до това а до заплатите,заплатите трябва да се направи минималната на 1650лв и всичо друго да се замръзи женста на всичко да моцже народа да живее.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боян Йорданов: Политиката е навлязла в самия спорт-----------И не само в спорта!!!Тя - политиката - формира и моделира всички аспекти от ежедневието ни!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вица, на- Мечо,.За, 16 Март 2021 година,.- Извинете, само- да- ви- питам,.За, паунда,..- Ние- сега, говорйм- за- Еврото,.- А- а, за- Европа,.За- Европейски съюз, не- говорим,.Ние- вече, сме- се- изключили ,.- Ами- как- ви- посрещаме, със- баница,.- Ние, обичаме- катми ....