Радев преди вота в неделя: Време е да теглим чертата, всичко зависи от нас!

Президентът призова българите да гласуват "критично и осъзнато"
Обновена: 1 апр 2021 15:27 | 1 апр 2021 15:08, Веселина Йорданова
539
Радев преди вота в неделя: Време е да теглим чертата, всичко зависи от нас!
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев призова в обръщение българите да гласуват на парламентарните избори в неделя.

"Мислете, преценете, гласувайте. В неделя всичко зависи от нас", подчертава президентът.

"Приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Доверието в старото Народно събрание отдавна рухна. Хиляди българи поискаха предсрочни избори още през лятото на миналата година. Получиха отказ с аргумента, че не бива да се правят избори насред пандемията.

Дойде време за редовните избори, но както виждаме, пандемията е още тук и неясно докога. За изминалите месеци кризата се задълбочи. България загуби лекари, медицински сестри, учители, много от нас загубиха близки хора не само заради коронавируса, но и заради блокирания достъп до здравеопазване. Смъртността е рекордна, но страхът не е изход. Отлагането не е решение. Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите", заявява президентът.

В обръщението той посочва, че "Конституцията дава правото на всеки от нас да прецени по-свободен ли е днес, отколкото преди четири години? По-богат ли е? По-достоен ли се чувства като гражданин на днешна България, отколкото е бил преди? Дали разчита на българското правосъдие, на българските болници, на полицията, на училищата и университетите, в които се образоват децата ни? Или се налага да плаща повторно за това, за което вече е платил с данъците си".

"Кому да поверим бъдещето си е въпросът, който следва да определи нашия избор. Онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или напротив - да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда. Най-сетне, от нашия избор зависи дали децата ни ще останат в България или ще търсят щастието си далеч от Родината. Дали внуците ни ще разговарят с нас на български.

Много бе сторено с годините, за да бъдат отблъснати българите от политиката. Това е удобно за враговете на свободата. Стотици хиляди сънародници зад граница и този път няма да успеят да гласуват за бъдещето на България, в която мнозина копнеят да се върнат. Но каквито и да са преживените от нас разочарования, веднъж на четири години ние имаме право да се произнесем относно своето бъдеще", заявява президентът.

Радев посочва и това, че в изборния ден всеки от нас, млад или стар, богат или беден, има своя равен дял в съдбата на България и трябва да го вложи премислено, критично и осъзнато. Който не гласува, оставя съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора, на произвола на чуждия избор. На контролирания и купения вот, които са печален факт от години, подчертава президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
2
 
11
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Г-н президент, айде ако обичате без изказвания целящи да ни бутнат да гласуваме в една посока или съответно да не гласуваме в друга. Ако имате пари за раздаване, раздавайте, няма нужда да раздавате акъл, специлано от вас акъл......
377
16
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Много добро обръщение на Президента. Бих искал някой да ми цитира един неверен пасаж, защото аз такъв не виждам.
376
2
 
1
 
! Отговори
До 405 преди 3 години
Руските
375
2
 
5
 
! Отговори
Див врачанин преди 3 години
Я сакам Румен Радевото да излезне с два вдигнати юмрука...
374
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само където не може да каже да теглим к.у.р.ш.у.м.а.Той е учен да воюва.Той се е клел в НРБ.Няма за измени на клетвата си.Иска да ни върне 75г.назад.Той е спуснат от службите.
373
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи за руските агенти, смотльо.
372
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваше се тоя "да се изхвърли" отново да наруши конституцията. Време е на него да теглим чертата.
371
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, разбирате ли, че Вие с това предизборно изявление сте за съд?Имунитета сега Ви пази. Но Вие с това изказване отново газите Конституцията с мръсните си руски ботуши. Импийчмънт!
370
3
 
12
 
! Отговори
Тh преди 3 години
ПАРЯСНИКА СЕ ВЗИМА МНОГО НА СЕРИОЗНО !НЕГОВИЯ ПЛАТЕН И ЗАКРИЛЯН СУТЕНЬОР , М.КАРБОВСКИ , ВЗИМА ИНТЕРВЮТА ОТ ПРЕСТЪПНИКА В ДУБАЙ.....ЗА ДА СЕ ПРАВИ НА "АКТУАЛЕН"!ТОВА Е ДОЛНАТА ИСТОРИЯ НА ЕДИН *** ОФИЦЕР ОТ ВВС!
369
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДолеH, гHyceн тип е тоя пyяк.
368
2
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
ГЕРБ като победи пак ще има изказвания за фалшифициране на изборните резултати. Щото на Радев, БСП, Изправи се и всички червени така им отърва да се настървяват, и лаят...
367
5
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааа, Рундю щял да тегли чертата :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Аз лично му тегля една майна на него и руските му господари :)))))))))))))))))))))))))))
366
3
 
15
 
! Отговори
ОСНОВНОТО ЦЕЛ преди 3 години
БСП , трябва да падне на 8%!ТОВА Е НАЦИОНАЛНАТА ЦЕЛ , ЗА ДА ИМА ПРОГРЕС В БЪЛГАРИЯ!ВСИЧКИ ПРОТИВ БКП/БСП И ТЕХНИТЕ ПРОИЗВОДНИ И ПРЕБОЯДИСАНИ КОМУНИСТИ!ТОВА Е НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ!
365
3
 
11
 
! Отговори
Виктор Димчев преди 3 години
Кажи защо се криеш като м и ш к а, когато донориme ти ги влачат с белезници?
364
5
 
17
 
! Отговори
гласоподавател преди 3 години
Винаги гласувам за партията, която ще победи БСП/БКП. А в момента това е коалицията ГЕРБ/СДС. Гласувам за тях.БСП/БКП е партията, която трябва да се забрани или да не мине 4те процента. Едва тогава ще приключим с прехода и ще можем да гласуваме за нормални партии, които изразяват нашите политически интереси.
363
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Койт няма пари - ми ше мре. Така е.
362
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВирусЕм ... народните поговорки от къде идват? От беге народя? Същия нард, де ни даде бай ***, "Наведена глава сяба не га сече" и други бисери ихубави неща... Така, че.
361
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не я чака нищо добро. Прекален много са ... 80%!!!!
360
3
 
9
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
До Анонимен"За каква пандемия говори този?"------Надали помни какво е говорил. Не му е за сефте...
359
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест в София, ден 267няма и 20 протестиращи сега са на живо........... аз на очите си ли да вярвам или на Радев??????????