Борисов: Ометохме всички, нямаме алтернатива и до ден-днешен

Премиерът благодари на всички в партията си
Обновена: 5 апр 2021 22:02 | 4 апр 2021 23:14, Веселина Йорданова
694
Борисов: Ометохме всички, нямаме алтернатива и до ден-днешен
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му отново е победител на изборите и печели парламентарни за пети път.

Когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямаме алтернатива до ден-днешен, заяви той в живо включване в социалната мрежа.

Още по темата
Според него избирателната активност в условия на пандемия е "прилична".

Той се обърна и към опонентите си с предложение за експертно правителство.

"Порадвайте се един, два, три дни и след това помислете кое е стабилно и кое не, да видим можем ли да се обединим в името на държавата", каза Борисов и подчерта, че предлага мир, а не война. "Да сложим експертите, до декември да направим усилие да излезем от пандемията, дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа", призова той.

Премиерът попита и има ли по-опитен политик от него, който да се е справил с три кризи, призова и за смиреност тези, които по думите му са спечелили по няколко процента. И без петел ще съмне, и без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас, разбира се, имате ли по-опитен от мен, някой с по-голяма международна подкрепа, някой, който да се е справил с три кризи - финансовата, миграционната, пандемията сега, заяви той.

Борисов напомни и кабинета "Орешарски", какво се е случило, когато "не си спечелил изборите".

Мои мили опоненти, познавам ви всичките. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Най-мирната, най-толерантната, най-евтината кампания проведохме ние, категоричен е той.

Борисов обобщи работата по изборите, засегна и машинното гласуване, благодари и на партията си. Моята партия, която доказа, че могат да се справят прекрасно - за първи път работихме така, както трябва да работи една партия, отчете той.

По думите му истинската политика се прави в парламента и е добре да има добра представителност, повече партии в Народното събрание.

Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност, каза той.

Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат, каза още Борисов и допълни, че без стабилна политическа обстановка нищо няма да се получи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
3
 
10
 
! Отговори
Хаджигенов преди 3 години
"Ние гледаме на политиката като на инструмент, с който да изчегъртаме Борисов и борисовщината."
486
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак да са ги отмели, не са. от 33 на 26 процента
485
3
 
8
 
! Отговори
Внимание! преди 3 години
Грижите на Борисов след, както той казва, победата му на вчерашните избори, доведоха до това, че днес за първи път от повече от една година няма материали за броя на умрелите, заразените, оздравелите от Ковид-19 през последните 24 часа.
484
5
 
12
 
! Отговори
mango преди 3 години
Слави ще измете някой кинеф , но мафията няма да я пипне.Нали дипутатите му са от същите бре. Колко ли трябва да си интелигентен да избереш клоун да те управлява.ХАХАХАХАХ
483
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце е факир ще извади още един коз от ръкава
482
3
 
10
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
за 553. Сметката ти е вярна. Но все пак? Бойко не се показа нито веднаж пред парламента, Бойко не даде нито един път прескоференция, или най-малкото едно интервю пред телевизионните камери, Бойко посещаваше различни строителни площадки и произнасяще "мъдри слова" пред подготвени статисти, но той никога не излезе сред хората,изобщо пред някакво множество. Бойко изпитва страх от хората, медиите, парламента и т.н. Но българинът е ирационален! Един от осем гласували даде гласа си на Бойко! Кой си ти
481
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
557 Черепа да върне 700 млн, осъдително присъди и за всички червени мутри на прехода. Слави е следващият.
480
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого говори, уви, за БСП, Слави, ДБ, черепа,отровните, важи правилото "след мене и потоп.
479
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще бъде арестуван Бойко Методиев Борисов?
478
3
 
20
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Все едно гледаме падението на Пабло Ескобар - от кандидат за президент/премиер, до това да стои сам с джипката си и Севда! Щеше да изглежда тъжно, ако не знаехме що за злодей е този! Съд и затвор за банкянския, ако пък свърши като Ескобар на никой няма да му е тъжно !
477
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има още един тур за овации.Защото ГЕРБ,ДПС и БСП ще направят "експертно"правителство.И след това ГЕРБ и БСП ще се слеят в едно ново БСП.
476
4
 
17
 
! Отговори
Отличник преди 3 години
25% при 49% гласували на практика значи че 7 от 8 българи са против теб тикво. Не знам какво си омел освен държавната хазна...
475
2
 
11
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Нямал алтернатива, за теб има една алтернатива единствена, защото трябва да бъдеш наказан за престъпленията си - алтернативата е затвор при максимално строга сигурност! Единствено да може да излиза да работи по новите магистрали, които тепърва ще строим, но този път с каската, елечето и лопатката, редови работник, да те видим тогава !
474
2
 
10
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Кой омете бе бочко ? Омете гласовете на на администрацията и на бизнесите, с които си на хранилката! Ами ако махнем този купен вот какво ще остане бе гн*до ? Я си хванал 10 процента, я не.
473
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов ще влезе в затвора, даже ДПС ще го искат.
472
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко се готви да спретне едни протести на новите у,правляващи и пак да вземе властта. Справка - Орешарски.
471
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
има ви за дърводелци тоя симпатяга..гроп немали алтернатива...?!?!Абе аланкоолу,всичките 75 /седемдесет и пет / процента от останалите СА алтернатива !!!!А факта,че и с гласовете на СЕДЕСАРЕТО едва успяват да стигнат 24 % говори,че герб са ИЗПАДНАЛИ!Много тежко и безвъзвратно!!..но болника си ръсималоумията и това си е..Не че може друго де..
470
3
 
8
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Бойко не вижда по-далече от носа си.. Добре че му е голям.
469
4
 
18
 
! Отговори
ВИЖТЕ СНИМКАТА преди 3 години
ТОВА ЕВРОПЕЕЦ ЛИ Е? БАЛКАНСКИ МАФИОТСКИ СУБЕКТ. ОТИВАЙ В ЗАТВОРА БЕ ТИКВО! ЧЕ И ЗАПЛАШВА ДРУГИТЕ ПАРТИИ.
468
3
 
2
 
! Отговори
Днешния преди 3 години
проект не е единствения политически проект на Слави. На времето беше направил един, отново кръстен на една от неговите песни от репертоара - Гергьовден. Също доста успешно се представиха и влезнаха в парламента. После пристанаха на ГЕРБ. Дали днес Любен Дилов случайно се изказва първи от името на ГЕРБ? Дали това не е подадена ръка?