Цветанов: Държавата ни се нуждае повече от всякога от правила

Лидерът на Републиканци за България гласува във Велико Търново
Обновена: 4 апр 2021 10:46 | 4 апр 2021 10:45, Нели Христова
56
Цветанов: Държавата ни се нуждае повече от всякога от правила
Снимка: БГНЕС

"Искам първо да поздравя Католическата общност с Великден. Упражних конституционното си право на глас, за да имаме бъдещ силен парламент и умно управление. Всички ние знаем, че днес се нуждаем повече от всякога от държава с правила! Убеден съм, че ще го направим, всички които излязат и упражнят своето право на глас. Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който по традиция гласува в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново.

Още по темата

„Искаме висока избирателна активност. Това, което виждам днес като кандидат за народен представител от Велико Търново е неспособността на държавата да се справи с гарантирането на вота. От сутринта до настоящи момент преди влизането ми да упражня своето право, имаше проблеми с машинното гласуване в почти всички секции, които са на територията на Великотърновска област. Задаваме си въпроса, какво става с упражнения вот към настоящия момент“, попита Цветанов.

„В момента почти от всякъде има сигнали за проблеми с машинното гласуване. Колегите подготвят съответната жалба, защото това е абсурдно и недопустимо, в един реален изборен ден това да се случва“.

 По думите му проблемите са започнали от Горна Оряховица, Велико Търново, има сигнали и от Елена.

„Жалбата ни е за това, че има възможност гласовете на гласуващите машинно да не бъдат отчетени, защото знаете, че това е сериозен проблем, а има доста хора, които са упражнили правото си с тази възможност, която предлага законодателят и това, което беше въведено като правила от ЦИК.

Дори, когато аз попитах за машинно гласуване ми казаха, че има проблем и не може да бъде направено такова“, уточни Цветан Цветанов.

На въпрос какво очаква България след 4 април Цветанов заяви: „Искам да имаме нормалност, да могат представителите на всички парламентарни групи, които ще бъдат в следващия парламент, заедно с всички институции да постигнем този консенсус и да излезем от тази тежка ситуация на конфронтация. Нормалността ще очертае хоризонта за страната ни. Ще даде бъдеще и ще може както обществото, така и отговорните политически лидери, заедно с представителите на всички институции да обединим усилията си и да можем реално да подпомогнем малкия и средния бизнес, да подпомогнем тези, които се нуждаят днес от подкрепа. Съхраняването на всяко едно работно място, на традиции които има страната ни в определени отрасли. Във Велико Търново, където над 60% от икономиката е туризъм трябва реална подкрепа за хората от тези браншове. Да знаем, че има една верига от доставчици, от производители и всичко това, което ние се ангажираме, от нашето участие в тези избори е да може да има реални политики, които да стигнат до хората и всички тези засегнати бизнеси. Защото тяхното фалиране ще бъде с много по-тежки последствия след пандемията. Това, което се случи с невъзможност да се реагира адекватно по време на пандемията, е заради конфронтацията и противопоставянето, което беше генерирано през тази година и половина. Искаме да има нормалност, бъдеще и хоризонт. Аз съм убеден, че заедно ще го направим, защото всички сме много по-силни, отколкото едноличното управление, което имаме днес“, категоричен беше Цветан Цветанов.

Цветанов спази и традицията си, преди да даде своя вот, да посети Катедралния храм „Рождество Богородично“. Там заедно със съмишленици и кандидати от листата запали свещ за здраве, успех и благоденствие на всички българи. Те получиха и благословията на Великотърновския митрополит Григорий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
12
 
! Отговори
1913 преди 3 години
хахаххахха тоя говори за умно управление, хахахх поредния милиционер предател, който събираше черната каса на герб...идват качулки и те сриват, цеци забравили тези славни времена, колко пари ви трябват още колко беее , на колко години станахте бе , дърти мастойй, няма и да се отегляте..
19
5
 
4
 
! Отговори
ALP преди 3 години
Нуждаем се от това и още как, вие сте алтернативата, успех!
18
10
 
4
 
! Отговори
Помпа преди 3 години
Вие и г-н Вълнев сте най-доброто дуо което в момента е в политиката. Опитни хора като вас биха допринесли много за политиката. Павел особенно е човек с много голяма сърце.
17
4
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Tоз и той пак се нареди да ***!И защо му правите противозаконна пропаганда и Агитация?Нали е забранено!Къде е СЕМ?
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвък, ненаяде се с апартаменти.
15
4
 
3
 
! Отговори
мислех го преди 3 години
за по-сериозен играч
14
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 19Бу- ха ха ха ха ха ха ха ха!Разсмя ме истински! Благодаря ти!
13
2
 
20
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Първо правило: Цецо в затвора...
12
3
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Малей Цецо, като си представя само какъв данък недвижими имоти трябва да плащаш на общината годишно... най-малко 5 хиляди данъци по ЗМДТ... да те ожали човек...
11
20
 
3
 
! Отговори
Нинджа преди 3 години
Не се страхувайте да гласувате! Излезте и подкрепете Републиканци ако искате народа да има защита от мутрите в политиката. Нека спрем своеволията в политиката. За държава с правила, номер 21!
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правило - едни с личен асансьор, други в гарсониера!
9
4
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Цецо,ако кооптираш 300 хил гласа от гербаджийските,ще станеш...заслужил политик на Прехода.Тиквата сега е полегнала на страна и понеже е обла и...тежаща,само трябва някй да я...търкулне.Ами с общи усилия да го...направим.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига,че краде в несвяст,ами е и предател.Сега се сети,че са мамили и лъгали.когато го махнаха от софрата.Макар и да казва истината,достатъчно е компроментиран че да се надява да влезе в парламента..Никога за вас!
7
3
 
24
 
! Отговори
Да преди 3 години
Внимавай какво си пожелаваш. Може да смениш апартаментите от тъщата с килия от държавата.Наглярът говори за правила.
6
7
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЦВЕТАНОВ НЕ Е В ЗАТВОРА ЗАРАДИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЧАДЪР НА БОРИСОВ!
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нахален -нагъл -по-нагъл ...Цецо !
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвъки,ти като пръв проводник на политиката на един крадец,имаш ли въобще правото да говориш за "правила и промяна"?????
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се наяде този - 6 апартамента и иска още.В ада ли ще ги носи тия апартаменти ?
2
2
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
От Пъпеш , Тиква Не СтаваХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
1
3
 
28
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Фискултурникът и той ли чака с паничката белким някой се смили и му пусне бюлетината си?:) Пред тоя всеки друг можем да смятаме за интелектуалец-енциклопедист!