Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка

Другият вариант е промяна на устава на левицата
257
Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална подписка или промяна в устава на БСП. Това са двата варианта, които от днес обсъждат областни и общински председатели на БСП от цялата страна за смяната на председателя на партията Корнелия Нинова, пише "Труд".

Още по темата
След тоталния срив на парламентарните избори и отказът на Нинова да поеме политическа отговорност като подаде оставка, червените в цялата страна са започнали консултации и совалки за свалянето є от поста.

Единият от вариантите е национална подписка между социалистите, която, за да е валидна - трябва да има подписите на 50 плюс 1 процента от членовете на БСП.

Вторият вариант е свикване на бързо заседание на 50-я конгрес на БСП, пак чрез подписка, но на делегатите му, на който ще трябва да преминат първо през процедурата за промяна на текстовете в устава и отмяната на прекия избор на председател. Тогава пак в най-важния документ на левицата трябва да бъде отбелязано, че мандатът на председателя се прекратява с приемането на новите текстове.

"За съжаление Националният съвет е превърнат в гумен печат на ръководството, а Конгресът в момента може да гласува да закрие партията, но не и да поиска оставката на председателя”, коментираха пред “Труд” делегати на 50-я конгрес на БСП и членове на пленума на партията. Нинова обяви, че е избрана само преди 6 месеца от болшинството социалисти. Червени обаче припомниха резултатите от прекия избор за лидер на БСП, като отбелязаха, че Нинова има само 43 000 гласа от общо имащите право да гласуват социалисти - 80 263. А това са около 40% от членовете. На вътрешните избори гласуваха само около 53 000 членове на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да я изгонят и да се съюзят със ГРОБ на следващите избори съм за Нинова и за Слави едновременно. ГРОБ стават най-удобната опозиция вече за всеки, от 0 % БСП вече имат 15 %, а Слави 17%.
17
6
 
9
 
! Отговори
36286 преди 3 години
Нинова прекрачи елементарното приличие. Преди 6 месеца бил избрана. какво от това? доверили са й ръкоодството на БСП, но тя се провали. Освобождава председателския стол и столетницата се провежда нов избор за водач. Толкова е просто и ясно всичко. При цялата беднотия, безработица и олевяване въобще, БСП да нея припознават като лява партия, това е предостатъчно за смна на ръководството.
16
5
 
9
 
! Отговори
майтап! преди 3 години
То всички ни е ясно, че Нинова е внедрена в Партията, за да я унищожи и прати в небитието! Както по времето на Костов приватизира кво ли не, после беше около Царя.Тя е капиталист, а не социалист. Докато не я отстанят, няма да им потръгнат нещата на левите!
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова изгони Манолова от БСП и загуби 4,7% от гласовете. Комунистите вместо с 1 силна партия те се явиха на изборите с 2 слаби партии.Интересно Нинова ако се беше явила сама на изборите, дали щеше и 1% да събере.
14
4
 
9
 
! Отговори
ДО 8 преди 3 години
Чувате ли се какво говорите :"Нинова не искала власт'' , е да де , само където ДРАПАШЕ за Президентски , или Премиерски пост !Въобще не и пука за БСП !
13
4
 
3
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Много убаа партия, но е късно да й ударите балтията.Фил Кенеди трябваше да го направи, а не да пуфка цигари и да плямпа, че е лекувал луди на 4-ти километър, за да се окаже накрая, че той не е бил от лекуващите, а е играл от страната на лекуаваните.Останалото ще е дело на самата партия, която отива към самозатриване, а това е много добре за прогреса на България.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая няма да подаде оставка доброволно, партия ще затрие, но няма да си иде... Като магаре на мост се е запънала и никаква политическа отговорност не иска да носи за огромната загуба, но иска да управлява. Иска власт, иска още да краде и да лъже народа.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След десетина години БСП няма да мине и 4% бариера - техния твърд електорат не е вечен.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са най-големите престъпници, защото лишиха БГ от алтернатива, разсипвайки 100г. партия; те са по-виновни от управляващите, защото им дадоха баницата, осигурявайки им необходимия комфорт да си я ядад на спокойствие. Никога не съм гласувал за тях, но е факт, че БГ няма коректив на управляващите повече от 10г. Разлюспиха се, разцепиха се, едни изгониха други, трети изгониха другите, сега е ред четвърти да го навутат на третите. Червена гротеска!
9
10
 
4
 
! Отговори
бесепар преди 3 години
Тея дето я напуснаха бяха все остриета на БСП. Сегашните не стават. Даже се чудя как гуцанов се съгласи да се върне. Мая маналова или Кирил добрев, това са подходящите за лидер.
8
3
 
14
 
! Отговори
Секс, лъжи и БСП преди 3 години
Вместо да я гонят с подписка, да я опънат по- добре. Ама те са леви резби. Нинова да ги опъва с червен *** тогава другарите.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
43000 гласа от 80263 членове а равно на 53,6%. За какво става въпрос?
6
3
 
14
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Троянският кон на ГЕРБ с Нинова проработи в БСП , но не достатъяно за победата на ГЕРБ като цяло .Най-много пострада БСП , Нинова прогони електората на БСП , и рацепи партията .Какво ''по-добро'' от това , за да затрие БСП .Въпросът е и друг :--Кой предложи Нинова за лидер , след като тя няма нищо общо с БСП , домъкна се от СДС ?
5
0
 
8
 
! Отговори
иванова преди 3 години
оправете си процентите!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да мислят по-рано като неглежираха ковид кризата и твърдяха, че перките са пресилени и неадекватни. В крайнас сметка човек като то най-вече техния електорат е застрашен.
3
4
 
27
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Нека Дургарката кУ-рнела поостане още, та да се свият до естествения им размер до 5-6%. Подобна партия не би следвало изобщо да съществува.
2
10
 
8
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Трифонов разтресе целата държава.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП успя да се измъкне на косъм от позора.Но една коалиция ГЕРБ ИТН ще ги прати в историята.