Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка

Другият вариант е промяна на устава на левицата
257
Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална подписка или промяна в устава на БСП. Това са двата варианта, които от днес обсъждат областни и общински председатели на БСП от цялата страна за смяната на председателя на партията Корнелия Нинова, пише "Труд".

Още по темата
След тоталния срив на парламентарните избори и отказът на Нинова да поеме политическа отговорност като подаде оставка, червените в цялата страна са започнали консултации и совалки за свалянето є от поста.

Единият от вариантите е национална подписка между социалистите, която, за да е валидна - трябва да има подписите на 50 плюс 1 процента от членовете на БСП.

Вторият вариант е свикване на бързо заседание на 50-я конгрес на БСП, пак чрез подписка, но на делегатите му, на който ще трябва да преминат първо през процедурата за промяна на текстовете в устава и отмяната на прекия избор на председател. Тогава пак в най-важния документ на левицата трябва да бъде отбелязано, че мандатът на председателя се прекратява с приемането на новите текстове.

"За съжаление Националният съвет е превърнат в гумен печат на ръководството, а Конгресът в момента може да гласува да закрие партията, но не и да поиска оставката на председателя”, коментираха пред “Труд” делегати на 50-я конгрес на БСП и членове на пленума на партията. Нинова обяви, че е избрана само преди 6 месеца от болшинството социалисти. Червени обаче припомниха резултатите от прекия избор за лидер на БСП, като отбелязаха, че Нинова има само 43 000 гласа от общо имащите право да гласуват социалисти - 80 263. А това са около 40% от членовете. На вътрешните избори гласуваха само около 53 000 членове на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
Първолак преди 3 години
Герб троловете, не можете да смятате проценти
197
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 202Стига бе. Това момиче толкова години го учиха в ЦРУ как да съсипе партията,а ти казваш ,че не можели да я изпратят в Щатите.
196
1
 
2
 
! Отговори
до 202 преди 3 години
Грешка Жаблянов,грешка.Как така ще изпратите другарката Нинова в САЩ?При неините смъртни врагове-капиталисти!!! Ужас- в Сибир при Навални трябва,а не в САЩ.Там да похапва водка на клечка и да реже с триона сельодката и краставичките!
195
2
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Нинова е като Колумб.Нито знае за къде тръгва,нито къде е дошла!Обаче сега целият и отбор е недоволен.Ами другари докато беше Миков той казваше ясно и точно-светлият социализъм се строй със светла бира.Сега явно на мода е водката.А както е известно на всички водката включва 4х4,но изключва ESP,DSTC и ABS системите!Навигацията пък работи грешно.Така,че спрете водката и послушайте Миков!Сутрин рано-само светла бира!
194
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нама по-нахална жена от Корни
193
0
 
7
 
! Отговори
Бачо Киро преди 3 години
Вижте си резултатите по области - най-ниския резултат е във Варна 11,27% Докога ще се лансира битата карта г-н Борислав Гоцанов, той е компроментирана личност и хората НЕ го харесват, стига с тези близки хора, които се слагат. За това Корнелия не ставаш за лидер! Хората искат нови и силни личности.
192
2
 
7
 
! Отговори
Жаблянов преди 3 години
Корни,взехме ти вече еднопосочен билет за САЩ,омитай се незабавно, заминавай за САЩ,Станфордския университет- при ..изкуствения интелект:)) Стана за смях и поднови,но и една столетна партия за резил направи!! Така и не разбра що за партия е БСП !
191
0
 
4
 
! Отговори
Ех преди 3 години
За нво я гоните ся
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за Х.Иванов били гласували "интелигентни и образоовани"- айде де, всички те са облъчени в политкоректност, а тоз другар е финансиран от америка за БГ за да прокара в БГ джендърство и ИК, да крепи война срещу Русия ама не защото на някой му пука за украйна а защото искат ресурсите на огромна русия, така както цицат БГ и света - и природни и човешки ресурс се държи от тях, ние сме само поредната колония.4г бай Тръмп ги беше спрял тия "ценности" и войнолюбци но сега за 3 месеца виждаме с каква скорост действат.
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сложили звездички на ***, бе няма ли партия да криминализира цензурата- 10г затвор за всяка цензурирана дума, и по 100г за тия дет гласуват такива закончета/правилца за цензуриране.
188
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до СДС какъв комунизъм те гони бе ***, нито е имало, нито господарите ще разрешат държавната собственост както при соца.БГ и Европа, и канада се управлява от демократите на сащ, а те изпълняват волята на една шайка от баш богаташите. Къ'вто народа, такива и избранниците- опростаченото поколение избира слави а лгбт, феминистки, *** и разни меки - се хвърлят на Иванов. следваме линията на либерастите(сащ-демократи) вън русофили, път на русофоби, шефски места и за "***" като в сащ и жени навсякъде - белия хетеро българин да му мисли.
187
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е като Орбан,голяма ми е надеждата в нея, спря толкова много антинародни закончета на мутрата, колко хора се осмеляват да се опълчат, по-лесно им е наведена главица сабя не я сече,да се нагодят, ама откъде народа да знае,като продажните медии облъчват повече от десетилетие матр'яла за добрия цар Боко и за лошата Корнелия, те израснаха с нейното очерняне,израснаха с чалгата и бездуховността, та какво се учудвам че си избраха чалгаря славчо.И той ще клекне на Боко, без Нинова няма да удържи на натиска, а само Боко си знае колко активни мроприятия е подготвил като при орешарски, слави ще п
186
3
 
6
 
! Отговори
СДС преди 3 години
Обичаме Нинова, тя уби комунизма.
185
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
станишевци-патерицата на герб се чудят как да си измият ръцете с Корнелия.Другари, тия гласове ги имате точно заради Корни, а българите да вземат най-после да правят разлика между станишевци и БСПНинова.Тя и Мая бяха най-оплювани от герберските медии, защото най-много пречеха на борисофф, но и двете не се поддадоха на натиска, и сега Слави да се прави на интересен, че нямало да прави коалиция с Нинова, аре молим, избра го чалга поколението, а с Ицето финансиран от либерастите в сащ да прокарва джендърите още от детската градина, такива и после ще ви управляват.Вместо да се сплотят около Нинова
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да си тръгне лесно каката.........................сладко й е на Корнелия да е шефка на БСП.................направи и някои хубави неща тя в партията .............изгони масони и мафиоти като Георги Гергов-свинаря!!!
183
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
мали...къв реФ от бедни духом...свиняри...ограбили партията си,Народа си...обслужващи диктатори и престъпници...България отдавна не е "мафията си има държава"...БСП греха им е русофилството...за България...за бъдещето на децата на България е битката...да не робуват...Бог да пази България!!!
182
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
престъпниците от бсп пак замислят как да ни водят към комунизма.
181
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой няма да я гони. Ако има нови избори тя ще обере негативите и после с лекота ще я сменят.
180
3
 
22
 
! Отговори
Ей комуняги, преди 3 години
Няма да пипате Нинова. Поне докато БСП падне под 4 процента.
179
16
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ са гад.ини преди 3 години
До Бсп са гадове: Не се напъвай. Времето на бат'ти Бойко изтече. Министерският съвет вече само отвън ще го гледа.