Хаджигенов: Слави ще предложи кабинет, има умни хора

Ако му трябват експерти, "Изправи се! Мутри вън!" ще дадат
Обновена: 13 апр 2021 09:59 | 13 апр 2021 09:17,
112
Хаджигенов: Слави ще предложи кабинет, има умни хора
Снимка: БГНЕС

Смятам, че "Има такъв народ" биха предложили правителство. Отговорно е, Слави е събрал около себе си умни хора, много от тях познавам. И смятам, че поне ще опитат да съставят правителство.Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" пред Нова тв.

Още по темата

Хаджигенов обясни, че той би направил правителство чрез обединение между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", но не знае как точно ще постъпи Слави Трифонов. Но ако той им поискал експерти, те имали готовност да му предложат.

Хаджигенов обясни, че разговори между трите формации се водели още след края на протестите, те продължавали неофициално и сега.

"Принципът в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики, защото така работи демокрацията, а хората не би трябвало да имат значение. Засега имена не обсъждаме", отговори Хаджигенов на въпрос дали биха подкрепили правния експерт от "Има такъв народ" Ива Митева за шеф на Народното събрание.

"Трите протестни партии трябва да изберат председател на Народното събрание от тях, защото ние представляваме протеста, макар и от различен ъгъл", категоричен бе обаче Хаджигенов.

След като математически не излизат сметките, подкрепа от БСП, каквато те ни предложиха, ще я вземем. Ако ДПС също предложат, ще я вземем, каза той.

"Колко е демократично - ще се явяваме на избори, докато сменим мнозинството на ГЕРБ с наше мнозинство?", контрира Хаджигенов на въпрос за предсрочни избори.

Не бихме приели да даваме нашите гласове срещу еди-какво си, категоричен бе той. И обясни, че подобни разговори ще се водят публично.

Адвокатът не можа да каже дали ще има обща парламентарна група между "Изправи се.БГ" и представителите на т.нар. "отровно трио" след скандала между него и Мая Манолова. Но демокрацията изисква хора с различни мнения, цели и идеи да могат да се съберат и да работят заедно, допълни той.

"Те коментираха мои думи, с които дори не се бяха запознали в цялост и цопнаха в една кална локва", коментира Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е голяма излагане ако не предложи, при условие че 5 от 6 партии заявиха, че каквото и решение да предложи първата партия дори и да е много добро, няма да го подкрепят, защото втората партия ще направи по добро и ще има подкрепата им.Не стане ли, ще е голяма излагация за доста политически партии.
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджигенчо мутри вън става въпрос за вас
13
28
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Гласувал съм за Хаджигенов, защото има потенциала дае бе майката на герберите. И досега не ме е разочаровал.
12
2
 
24
 
! Отговори
Да преди 3 години
си политик се искат и други умения освен блокиране на кръстовища, хвърляне на домати, разпъване на палатки и пеене на песни със затворени очи! Но ние типично по български вярваме, че някой нов месия ще ни оправи едва ли не с магическа пръчка. Като царя едно време.
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха НО чaлrapите ще успеят да затpият БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!
10
1
 
26
 
! Отговори
Баба Вуна преди 3 години
AKO Е БИЛ ЧЕСТЕН И УМЕН, В КОЕТО СЕ СЪМНЯВАМ, НЯМА ДА СТОИ ТОЛКОВА БЛИЗО ДО ДРУГАРКАТА МАЯ А НА НЕ ПО МАЛКО ОТ 500 МЕТРА ОТ НЕЯ ЗА ДА НЕ ГО ПРИПОЗНАЯТ КАТО...... В ИМЕТО НА ПАРТИЯТА ИМ ГО ПИШЕ ЯСНО И ЧЕТЛИВО.
9
16
 
5
 
! Отговори
схемата е готова преди 3 години
Бойко ги е измислил. Схемата е готова. Партиите на протеста заявяват, че ще му правят ревизия и ще понесе отговорност за харчовете от джипа, шкафчето и т.н, а той толкова го е страх, че доброволно се отказва от имунитета. Защо ли?
8
23
 
6
 
! Отговори
хх преди 3 години
На новите избори само БОЖКОВ яд ме е че не пуснах глас за него,Поне да си гледаме сеира.Защото каквито и да бяха мутрите имаха едно качество помагаха на бедния,
7
1
 
23
 
! Отговори
Лампата свети преди 3 години
На този с Бабикян почва да им свети лампата, че при нови избори ще останат аут. Започват битка на живот и смърт да вземат поне няколко депутатски заплати. Сега разбирате ли, защо не трябва да има партии-патерици с по 4-5%? Битката им е да се наядат добре, защото втори шанс за софра няма да има.
6
3
 
30
 
! Отговори
бай селУ преди 3 години
Експерти по третополовите въпроси !
5
6
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"След като математически не излизат сметките, подкрепа от БСП, каквато те ни предложиха, ще я вземем. Ако ДПС също предложат, ще я вземем, каза той."===А такаааааааа, дойдохме си на думата :))) Вятърът на промяната и края на статуквото най-накрая дойде с новите партии БСП и ДПС. Столетницата ГЕРБ вече е в миналото....Ахахахахахаха....мухахахахаха. Сега само ще си пия водката и ще ви гледам сеира от позицията на независим човек с кинти :)))
4
1
 
19
 
! Отговори
Колио преди 3 години
Мравун ще ви оправи
3
4
 
27
 
! Отговори
И преди 3 години
тоя некадърен и почти без клиенти адвокат се изказва...И то с претенциите му от известно време насам, че ще е топ политик. Не знам какво ще се случи в България от тук насетне. Знам обаче, че само заради приятелските си отношения с Бойко, султан Ердоган не пускаше бежанците насам. Ако обаче не е на кеф и реши друго -жална ни майка. Турция е вонен гигант, и никой няма да може да и повлияе. Особено пък за нас.
2
5
 
47
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Умници и експерти чалгари.... Голям майтап.
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се очертава като един ат най-противните от предстоящия парламент. Получава бонус точки и от коалицията му с МаяМа