Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи

Социолог: ГЕРБ се стягат за нови избори, БСП е в тежка ситуация
344
Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички се надяват Слави Трифонов да направи правителство и да приключи като политически проект. Това коментира социологът Андрей Райчев пред БНР.

Според него Трифонов може лесно да направи правителство, но то ще функционира в контекста на непрекъснати консултации, съглашателство.

Още по темата
По думите му има индикации, че ГЕРБ се готвят за нови избори.

"Г-н Борисов каза много леко, че няма да е депутат, а пък Слави Трифонов каза леко, че ще бъде депутат. За мен това е индикация, че през юли ще има избори. Г-жа Нинова не реагира на ситуацията в България, а на ситуацията в БСП. За нея е важно да избегне нови избори, защото може да са пореден провал. БСП е в тежко критично състояние. Има опасност България да остане без левица", предупреди социологът.

Райчев допълни, че нови избори биха били голям риск и хазарт.

"Партията на Слави Трифонов се стреми към първа политическа сила. Мнозина подценяват ГЕРБ, но това не е правилно", каза още той.

По думите на социолога "Борисов и Радев имат фиксации един към друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
10
 
21
 
! Отговори
Труп. преди 3 години
СлаФчо приключва с политиката , така или иначе... Просто няма полезен ход, който да го извади от Tинята в която затъна...Каквото и да прави е аут.
58
6
 
4
 
! Отговори
Няма мърдане. преди 3 години
Всички политици от които зависи нещо са на заплата към ГЕРБ. А Бойко пък получава инструкции директно от ЕС и САЩ.
57
3
 
15
 
! Отговори
Абсурд преди 3 години
До Анонимен Славун е бил певач и тамада на мутрите. Поиска от Мутроко терен за строителство на парк-хотел,но Митроко го отряза,просто не го преброИ за опосна мутра. Славун е зле поне с няколко физиологични системи на тялото си. Абсурд е да работи по 10-12-14 часа на ден. За здравето обаче сам си е виновен.
56
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
При Мажоритарната система в 2 тура. Имате 240 едномандатни района. Всеки район избира ЕДИН депутат. Такъв район е с около 22 -24 хил. избиратели. Кандидата трябва да получи повече от половината от гласувалите. Т.Е. партията дето ще печели трябва даиздигне МЕСТЕН СВЕСТЕН И ИЗВЕСТЕН на хората в района човек - иначе губи ако ще и да е най-красивата партия. Кмеетовете са добър пример - както и да го гледаме кметовете са най-уважаваните политици в България.
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б$х, таз паника!, сред политическия ни "елит"!Несистемна партия, с несистемен лидер, разби политическото статукво след 30 години...Важното в случая е Дългия да не се поддаде на емоции и в никакъв, в абсолютно никакъв случай да не влиза в коалиции за съставяне на правителство.Старите политичски х. иени са бесни и са му подготвили множество капани!
54
8
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 11. Нещо яко, ама много яко си се объркал. След служебното правителство (което само ще организира изборите и нищо друго) и изборите Герб ще спечели с още по-голяма преднина и се връща на бял кон във властта. Защото народът вижда, че другите за нищо не стават.
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не се гласува за ДБ това е положението Минке - "хождение по мукам"... или искате да кажете, че в партията на Трифонов са по-интелигентни от ДБ ли??? Е, вервайте си.
52
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бойко съсипа БСП и само заради това си струва да се гласува за ГЕРБ."Аха. И Бойко краде за година толкова, колкото БСП не успяваха за 4 години... да отрежеш ръката до лакътя, заради треска в пръста, виждам логиката.
51
8
 
16
 
! Отговори
истина преди 3 години
Бойко никой не го е виждал с бухалка, но Нинова е регистрирана да приватизира два импекса стуващи 5 милиона долара за петдесет хиляди. Огромна далавера.Кой е мутрата *** 46.
50
25
 
5
 
! Отговори
Доживяхме преди 3 години
Слави - Премиер ! Това ще е спасението на майка България !
49
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чалгари обижата на чалгар, мутри обиждат на мутра, остава и ДъПьСъ да почне да обижда на туурчин:)герберски ***, безмисленно, смешни са напъните Ви
48
3
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Здравейте чалгари.Това е за всички,които избраха настоящите депутати.Не само за Сливи.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Чалга,туй петно на храматази музикална драма.Жалка,крастава и гнусна.Кой те на земята пусна.
46
7
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Стига сте му давали думата на този червен ***. Досега не е писнало нищо. 4 години непрекъснато ломотеше, че аха-аха да има предсрочни избори, а накрая кабинетът и парламентът си изкараха мандата.
45
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми харесват последните напъни на гробарските драскачи. Чета ви с радост, продължавайте!
44
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко съсипа БСП и само заради това си струва да се гласува за ГЕРБ.
43
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха-хапри мажоритарен вот Баце нема да вкара и 20 депутати, щото 90 % от хората му 1-во са абсолютно компроментирани в обществото, 2-ро ГЕРБ е откровенно мразена партия сред по-голямата част от избирателите
42
4
 
8
 
! Отговори
За 46 преди 3 години
Като всички знаем излезте телевизията и го кажи на всеослушание.Ама не смееш нали-защото тогава ще носиш отговорност.Слави е по-лош от мутрите.Той ги възпяваше,подмазваше им се и си мечтаеше да е мутра.Ама дори и затова не ставаше.
41
9
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Ами хайде давайте мажоритарен вот.След това почвайте броиш колко са кметовете на ГЕРБ.Защото кметовете се избират мажоритарно.При мажоритарен единствен Слави ще влезе в народното събрание.
40
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога Слави е бил мутра? За Борисов всички знаем, че е въртял бухалка.