Ще успеят ли патриотите да прескочат бариерата за НС?

Сиди: Този парламент ни накара да търсим решение
Обновена: 26 май 2021 22:26 | 26 май 2021 22:25, Веселина Йорданова
89

Новата патриотична коалиция, съставена от ВМРО, НФСБ и "Воля" на Веселин Марешки се регистрира за предсрочните избори на 11 юли. Дали ще прескочат изборната бариера?

"С чувство за хумор да кажа, че ако не успеем сега - на третите избори ще успеем. Най-добрият вариант за ВМРО беше самостоятелно участие и ние го направихме на 4 април. За съжаление, заради много фактори не успяхме да постигнем този резултат, който всичко се надявахме. Но това, което видяхме в 45-ото Народно събрание, ни ужаси. Накара ни да търсим партньорство, да търсим решение за обединение на патриотичното пространство и за слагане на една много сериозна бариера срещу глупостите, които успя да сътвори това НС", каза Александър Сиди от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му за 9 дни са се случили 2 неща - едното е да махнат ВМРО от секциите в избирателните комисии и да разрешат гласовете от Турция.

"Ако има повече време, със сигурност щяха да променят позицията на България по темата със Северна Македония. Нещо, което е много сериозно в нашите сърца. Това е тема на ВМРО, ние сме я поставили на масата още преди 4 години. Това е една от малкото устойчиви теми на ГЕРБ, защото правят ревизии на всичко друго, но не и ревизия по темата с Македония", допълни Сиди в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че все пак това е служебно правителство и то няма право да прави такива резки промени.

"Виждате колко е силен натискът от Европа към България. Зоран Заев изключително нахално и нагло, подигравайки се на темата, обикаля във всяка една столица и обяснява как нашата позиция е смешна", подчерта депутатът от ВМРО.

А по повод изборите той припомни, че ВМРО е най-голямата патриотична партия, а нейният лидер е отказал да бъде народен представител.

"Това е крачка встрани, за да може се случи това обединение. Ние никога не сме имали проблеми вътрешно между ВМРО, НФСБ и "Воля". Но лидерите винаги са били в противоречие. И ако проблемът е в лидерството - той вече е отстранен, оттук нататък важно е да вървим напред и обединението да бъде преграда за всички заплахи, които идват", категоричен е Сиди.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: избориАлександър Сиди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са патриоти колкото и чорбите срещу т. н. ковид са ваксини.
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искрено се надявам никога повече да не влязат, в който и да е парламент!
15
2
 
20
 
! Отговори
Отвсякъде преди 2 години
До Анонимен Eeee.....този на снимката към статията е автентичен представител на българския етнос на 100%,патреотарец та дрънка отвсякъде.
14
4
 
17
 
! Отговори
Дадада преди 2 години
Ако бяхте патриоти,нямаше да позволите да се развъдят ли,лавки,те и да смучат пари за помощи и детски.
13
3
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
"Патриотите" имаха възможност да направят много патриотични неща за тия 4 години на власт и ако това бе станало, щяха да си удвоят резултата, а не да треперят дали ще влязат. След като акцентът им беше върху собственото обогатяване, то да не се сърдят на избирателите.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах ли ви бе Патериците на оня с Филията с Мас че ще гледате парламата през крив ду..дук..Писах аз ама вие не четете днес.бг имате по важни дела. Като например Скатажията да си прави хотели и къща за гости. Русенскио Македонец да продава паспорти на уж Македонци. Сидеров пък се правеше на Левски и обикаляше около паметника му. А пък оня Неволята подписваше Конституции без да е прочел какво подписва. Сега обединение ли ще правите. Ще ви кажа какво ще се случи. Много хора няма да гласуват за вас
11
4
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
За патриотите ми е все тая. Пука ми за РОДОЛЮБЦИТЕ. Да живее Обединено Царство България !
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво ни занимавате с тия предатели и крадци какви патриоти са тия еничари за жълти стотинки продават и майките си ние ги изхвърляме вие ни ги лансирате ай и мисирките
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ви излъга, че точно тези били Патриотите??? Това са нагаждачи, далавераджии и патерица на партия ГРОБ!Какво точно патриотично направиха за цял мандат, та сега ни обещават от девет кладенеца вода??? Нищо не направиха, правиха само далавери.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1. Мисията невъзможна!
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се изкефя ако се провалят и обединени и не влязат в новия парламент. Борбата им е за кокала и за мен е истинска радост да видя как им дръпват кокала пред муцуните.
6
3
 
25
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
КАКВИ ПАТРИОТИ СТЕ....ЧАЛГАРИТЕ ВИ...ОТВЯХА
5
7
 
24
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Патеричките на ГЕРБ няма да видят власт никога вече. А и вижте ги - Каракачанката продавачка на паспорти, смешния наглец Винкела и уникалния *** Магарешки.
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Валерката ще строи втора ограда на границата и втори хотел с откраднатите пари а Каракачана ще даде още 6 милиарда за изтребители на чертеж докато българите *** от глад. Гласувайте за огладнелите патриоти на 11.07
3
4
 
21
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Сиди,я си седи
2
5
 
11
 
! Отговори
А бе преди 2 години
"Мутри,Вън" ще са първите, които ще го разберат..
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се оберат малко в яденето и пиенето може би.