От БСП: България имаше нужда от широка лява коалиция

Левите политики продължават да бъдат доминиращи, смята Димитър Данчев
28 май 2021 22:05, Красимир Ангелов
15

БСП влезе в широка лява коалиция за вота: Ще си върне ли този път поне част от загубените гласове? И има ли напрежение при подредбата на червените листи?
 
"България имаше нужда от широка лява коалиция. Това е и тенденцията в редица европейски страни. В ковид кризата продължават да се увеличават неравенствата, продължава да расте броят на хората, които живеят на прага на бедността. Левите политики продължават да бъдат доминиращи. Те ще имат все по-голяма роля в обществото ни и българската политика", заяви Димитър Данчев от БСП в ефира на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че много пъти са се чували критики, че има съмнения в способностите на БСП да управлява страната, заради вътрешните противоречия. "За да прекратим тези критики, и водени от разбирането, че България има нужда от такава лява коалиция, потърсихме обединението", подчерта Данчев.

Още по темата
Политикът е категоричен, че на БСП ѝ приляга да бъде основател на една подобна модерна лява коалиция, както и че те са били тези, които са поканили по-малките партии.

"Не бива да считаме, че с определянето на водачите на листите и затварянето на листите с кандидатите в рамките на следващата седмица, ще приключи и процесът на подписване на партньорски споразумения с други партии. Продължаваме да търсим партньори, с които да разширим нашето влияние", информира Данчев.

Той добави, че винаги когато става въпрос за редене на листи, има напрежение.

"Огромната част от членовете на партията, работят и са работили за БСП без да проявят някакви претенции дали ще бъдат на водещи места в листите", заяви Данчев пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали да очакваме лидерски оставки, при положение, че БСП е отново на трето място, Данчев добави, че ще стане ясно след изборите. "И преди, и след избори ще има хора, които ще напускат БСП. Със сигурност обаче това не е масов процес. Ако има такива случаи, то те са единични", уточни политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Ама те всички от БСП ли нямат кантар на думите си и плещат основно някакви техни псевдо "мечти "като се мъчат да ни убедът,че само те са носители на ... истината и правдата ?! Помнят се времената,когато щедро се обещаваше СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА,а така не се видя никаква светлина,когато цитрусовите плодове у нас се даваха едва ли не под строй ПО 3 кг.НА СЕМЕЙСТВО,докато другарите си папкаха на воля; когато за излиза не в чужбина ни се даваха по... 16 ДОЛАРА,а те носеха пачки и още много други благини
10
0
 
5
 
! Отговори
Лява ли! преди 2 години
Партията на комунистическите олигарси изобщо не е лява, това е колониална партия, обслужвала и сега обслужва кремълските колонизатори. Това е партия-враг на Европейска България и НАТО, която в Новото време на 21-ви век няма бъдеще. При обявяването на Новия световен ред тази партия ще бъде забранена, а главатарите и, до един руски шпиони, ще бъдат съдени като национални предатели. А който не вярва, ще има възможност да види.
9
0
 
12
 
! Отговори
и те така преди 2 години
след поредната загуба ше кажете че коалицията не е била достатъчно широка нито достатъчно лява . ама тя баба Дора с козичките е виновна .
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** тия верват ли си като ги приказват тия работи? Бъш пък с тях.
7
1
 
12
 
! Отговори
Часовникарин преди 2 години
Да,има нещо вярно,но в никакъв случай с противонародната БСП ,която и като продължи тел на "славната БКП " почти век доказа,че е от тая партия само обещават и си знаят тях ното :" Дайте да дадете ! " Колко време мислят от тази вече жалка партрийка,че трябва да се доказват - още ... 100 години ?! Е,не ни трябва такава партия !!!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо статията е в минало бешало време.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЛЮЕНЕТО Е ЧАСТ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ЧЕ НЯКОЙ ВИ ЧЕТЕ КОМЕНТАРИИТЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ. ТЕ АКО СА УЧИЛИ НЯМАШЕ ДА СЕ ЗАХВАНАТ С ПОЛИТИКА.ВАЖНО Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНСТВУВАНИЕТО ЕДВА ЛИ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА АМА НЕЙСЕ.
4
0
 
20
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
червенотиквеничковчетата ореваха маалата че събират лева коалиция,и кво се оказа,у нас няма леви,но има милионери,червени,дс,дпс,и кво ли не, ама леви йок.и сега какво,ще ревем ли ще се смеем ли,а народа цъка и се здвери
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бсп трябва да изчезне - вредна е за България.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е проблема на елита, който рано или късно се замозабравя. Убеден е, че знае какво е нужно на електората, но не го чува и вижда.За това на избори обикновенно не печели подкрепа.Омагьосан кръг.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е широката коалиция,бе