Дончев убеден: ГЕРБ не е в изолация, имаме варианти за премиер

За всяка позиция имаме повече от един вариант, посочи той
11 юни 2021 09:45, Красимир Ангелов
129
Дончев убеден: ГЕРБ не е в изолация, имаме варианти за премиер
Снимка: БГНЕС

За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс, заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му Даниел Митов е бил номинация за премиер в рамките на изтеклия парламент, а сега е възможно отново да е той, но е възможно да е и "титулярът на партията". "Всичко зависи от куп фактори", уточни Дончев.

Според него ГЕРБ не е в изолация, а анализите им показват, че има атомизация на политическия живот, където никоя политическа сила не иска да работи с друга. Според Дончев това е сериозен проблем.

Още по темата
"Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е целите, програмата ти да бъдат реализирани. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали и зачерквали", припомни той.

Относно санкциите "Магнитнски" Дончев изрази мнение, че трябва да бъдат подложени на по-дълбок анализ.

"Ако тук държавата търпи укор, той е, че дневният ред на обществото - това, което се коментира и вълнува хората, не е станало дневен ред на институциите. Дългосрочният ефект е, че всяка политическа сила ще бъде безкрайно внимателна с кои лица работи или включва в своите редици", смята зам.-председателят на ГЕРБ.

Той отчита като комуникационен недостатък това, че партията е допуснала да бъде свързана с посочените от САЩ лица, за което нямало основание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ трябва преди 2 години
доста да поработи на тези избори за да си направи политическо мнозинство в парламента. Иначе българския народ много ще страда от политическата криза, защото те са единствената партия, която въобще има намерение на управлява и да прави някаква политика. Другите са просто едни шумни панаирджийски клоуни, които ходят в парламента да се навикат и наиграят пред телевизора. За лежане по площадите биват, ама за работа не стават.
24
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще активира братята роми по гетата да гласуват всички за тях, иначе им спират въздуха
23
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ и ВМРО са минало.
22
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По нахално изказване не бях чувал.Как да няма връзка корупцията с партията която управлява 12 години и точно ГЕРБ и ВМРО са основните виновници,че не са предприемали нарочно мерки към определен кръг от хора,а към неудобните се водят дела.И да ГЕРБ заедно с патриотите са в изолация.Те заедно няма да изкарат и 10%.Скоро заради тях ще ни сприратби парите от ЕК.Според вас защо беше на гости Е.Прокуратура.
21
8
 
12
 
! Отговори
Шар пей преди 2 години
На смачкания сбръчкан Доню, ако му опънат фейса ще покрие цял футболен стадион, гном
20
15
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ако приемеме че ГЕРБ е в изолация то те са в изолация от партийки с по 5% до 10% от гласовете на избирателя, които освен с ГЕРБ ще воюват и помежду си. Тук изключвам балетната формация на Славунчо, която дори не е и партия, а просто сбор от хора събрани на един стадион за поредния Чалга-концерт...Нама как партия като ГЕРБ която години наред и досега е първа политическа сила да е изпаднала в изолация. Мантрите на БСП, ДПС, Сестрите галеви и бойкикевците не са в унисон с българската действителност
19
17
 
19
 
! Отговори
Магнитски преди 2 години
Създадоха корупционна среда.Пеевски внесе закон за фалита на Банка и това ако не е отговорност - нямало свързаност?Гроб убиха маса хора Никой не обърна внимание на възраснитеУнищожиха здравеопазването и образованиетоСектор сигурност стана маша в ръцете им..Моля продължете
18
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените кратуни от ГЕРБ вече пяна им излиза от дупките хахахахаИмахте шанс, загубихте го !!!!
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са сложили тигaните, включили котлоните, а риба няма.
16
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верния пекинез на Боколан, кога ще гостува при Сизар Милан, кво ми ги пускате такива в сутрешния блок?! Само джафка безмислици до умопомрачение
15
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък само ГЕРБерастите сте убедени а другите не са. Мазни крадливи гадове !!!
14
15
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Борисов ще го кандидатират за университета на бай Ставри, след като изритат Каскета от храма Темида!!!
13
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългата скамейка от крадливи калинки на ОПГ гроб
12
14
 
24
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Управлението на Борисов приключи.Време е да го осъзнаят. През миналия мандат само президента не беше техен, и водиха война срещу него, от първата му секунда в президентството. И продължават и досега. Без пълен комфорт - парламент, местна власт, областни управители, прокуратура, полиция, Борисов е никой. И ще се издъни на секундата.Ред е постепенно да загуби на всички нива.
11
27
 
13
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Бойко Борисов ще спечели и предсрочните, и президентските избори, а военната хунта на Румен Радев ще бъде изправена пред съда за престъпленията им срещу държавата и демокрацията!
10
10
 
30
 
! Отговори
у лево преди 2 години
Това тази нощ ли го сънува? И защо трябва да ни интересуват мокрите сънища на този габровалия?
9
6
 
21
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Айде, колко още да ви чакам... След 11.07 ще се видим.
8
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваме за ГЕРБ!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За всяка министерска позиция, дори и за МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, имаме повече от един възможен кандидат." - Как ти даде сърце да го кажеш? Той е един.
6
8
 
18
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Искрено се надявам ИТН да са първа политическа сила на 11.07 и също така се надявам БеСеПето да се сринат до 13%.