Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?

Те били шансът за увеличаване на пенсиите
96
Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа. За такива региони трябва целенасочена политика и специални мерки“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на конференция в Монтана – „Северозападен регион – проблеми и предизвикателства, проекти и решения“.

Форумът е организиран от БСП и лектори са от кандидатдепутатите на партията от листите в петте области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, Ловеч , Плевен. В експертния панел на конференцията се засегнаха конкретни проекти свързани със Северозапада - стратегическите трансгранични проекти, Инвестиционния фонд за Северозапада, газификацията на региона, социалният проект „Вярвам в теб“.

Нинова припомни, че БСП е подготвила Закон за северозапада.

„Ще внесем закона в първите дни на парламента. Най-големият проблем тук е бедността. Средните доходи в Северозападна България са най-ниски в цялата страна. Над 55 % живеят в материални лишения. Младите напускат. Остават възрастните с ниски пенсии. Наш първи приоритет е борбата с бедността и неравенствата. Преизчисляване на пенсиите е единственият начин те да бъдат чувствително повишени“, заяви Корнелия Нинова.

„Имаме искане към служебното правителство и въпрос към другите партии. Искаме служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд и колко са те? По официални данни трябва да са 3 млрд. и 200 млн. Сребърният фонд беше създаден от БСП. В него влизат по закон приходите от концесии и приватизация. Тези пари могат да се използват само за едно единствено нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предназначение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличаване на доходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите?“, коментира още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари