Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа

За Борисов кабинетът се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини
Обновена: 23 юни 2021 10:33 | 23 юни 2021 10:33, Камелия Цветанова
667
Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това не е битка за изборна победа, а битка за демокрацията. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер във видео разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на партията.

Още по темата

По думите на Борисов, за един месец управление на служебното правителство на кандидат президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България.

„Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини седят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини. „България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж“, заяви Борисов.

От своя страна Манфред Вебер изрази категоричната си подкрепа към ГЕРБ и подчерта, че ще следят под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли. „Аз следя какво се случва в България и Бойко, имаш много работа. ЕНП те подкрепя, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас!“, подчерта Вебер.

По време на разговора председателят на ГЕРБ изрази своите сериозни опасения, че се готви мащабна фалшификация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините. „Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?!? Нали те затова са на власт – за да организират честни избори.
Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен“, заяви Бойко Борисов.

Двамата изразиха категоричния си ангажимент към продължаване на работата на ЕНП по преодоляване на здравните и икономическите щети от COVID-кризата в Европа и света. „Трудните моменти не бива да отслабват нашата общност и нашата вяра. Само придържането към ценностите ни ще ни преведе през тъмнината“, обединиха се двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутра ,с тъмно криминално минало.Това може да се каже за Толупа.Такива управници като него много за последните 30г.Затова сме най пропадналата държава.
362
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е демокрация?Такъв строй няма.Има комунизъм,капитализъм и фашизъм.Това е чист КАПИТАЛИЗЪМ.Стига заблуди и демагогия.
361
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.. Имат мнение . България на последно място по бедност в Европа.... 13 г. управление.... Кражбата през тези години е била на първо място... Нечувана наглос при изказ .... затвора е най-малкото което може да е извинение пред милионите понесли тежестта Докато има такава журналистика като днес бг така ще бъде
360
26
 
15
 
! Отговори
ЕНП преди 2 години
Вебер твоят Борисов си построи нацистки Концлагер в град Перник,не ти ли се похвали колко хора е унищожил!?
359
26
 
26
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Тоя вашият е пътник. Да видим следващия ви клоун...
358
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
415 Европейсщата народна партия/ЕНП, е "мафия", само в болната ти глава. Едва ли, баварците от ЕНП, при които са главно, парите на ЕС, ще отпуснат пари за България на червените мутри Радев, Божков, Василев Цветан, Рашков и останалите червени ***.
357
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
416 Насилие, реваншизъм, укриване на данъци, корупция, руски слугинаж, това е БСП/ДС/ИТН/Божков,ДБ на Маджо/Радев, Мая черепова. Само ГЕРБ са тяхна алтернатива.
356
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само БСП! Гласувайте за новото обединено голямо БСП. БСП е вече променено и честно. БСП иска да подобри живота на българите. БСП за изборна победа.
355
9
 
23
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Борисов , демокрация , парламент , честни избори са несъвместими понятия!Борисов разбира от насилие , корупция , леки жени и простотии !
354
4
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Каква демокрация брат, те съсипаха всичко.
353
9
 
9
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
край на демокрацията с края на борисов, доста дълго време живеехме добре. сега е ред на упадък, който славчо ще ни спазари с бсп ченгетата и техните внуци. гласувайте за итн.
352
4
 
12
 
! Отговори
coruption преди 2 години
този европейски политик е доста объркан относно ситуацията в страната ни, като свързва понятието демокрация с действията на една от най-корумпираните политически структури в Европа, като застава зад тази партия, наречена с комичното име "герб" и лидер и, като по този начин се обезценява изобщо самата фраза "европейска демокрация"
351
5
 
14
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Та такива ми ти работи ! Вебер не знае български , Баце не знае какво знае , нито еНГЛИЙСКИ , нито немски , кой знае пък преводачите какво са ги хвалели един друг , и накрая Вебер се подхилва на Борисов , Борисов си мисли че е за хвалба , ама само той си мисли ...
350
9
 
6
 
! Отговори
Боко,Боко000, Боко преди 2 години
обясни на приятеля Вебер, че в БГ демокрация нЕма и нивга не е имАло... на тази територия Раша се е разположила отдавна и надълбоко и ако сме имали някакъв шанс да се присъединим към ЕС то е било в момент на слабост и винаги когато се поиска могат да ни дръпнат юздите, както и става в момента. Така, че да не се залъгваме с някакви си въображаеми демократични бля бля.
349
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, какъв е тоя страх от Путин, бе? Въобще не ми дреме за Путин и Русия, ама някои тука и не само тука цвъкат изявление против Путин под всяка статия, независимо от темата. Ба си шубето ги тресе тия.
348
3
 
8
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
До Кауноландия..А на мандатоносителите /биФши/ от ГЕРБ , къде ли са децата им ???
347
4
 
16
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
Дали го е потупал по рамото , нали за това Баце ходи по чужбина , 2 години той скита се из Европата , ни следи , ни стон ...Борисов не се усеща колко го е закъсал , излага се , излага и България !
346
4
 
11
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Много ми е еНТЕРЕСНо , на какъв език са се ''рабирали'' , или след нашиО пак са клеФАле 5-6 преводачи !На времето бай Тошо се бъзикаше , че бил ''преводач'' , превеждал кравите от единият баир , до другия , та и Баце !
345
5
 
11
 
! Отговори
Такаааа ! преди 2 години
Вебер към Борисов : И тук няма места за теб , длъжностите са заети !
344
1
 
11
 
! Отговори
гост преди 2 години
На бас, че Вебер не знае какво е казал за Борисов, както и за това , че някаква си европейска партия подкрепя някакъв си там буци. Пък ако Веберчо найстина го е казал това, значи да чака еван за това , че някаква си *** се меси в делата на държава членка на ЕС без да има такива правомощия. Сполай ви за фалшивите новини.