Деца скандират името на партиен лидер. Нормално ли е това?

За случая в Своге вече са сигнализирали Държавната агенция за закрила на детето
25 юни 2021 21:50, Красимир Ангелов
85

Деца скандират името на партиен лидер и носят тениски с неговия лик. Действието се развива в четвъртък пред заведение в Своге. Има ли нарушение на закона?

11-те деца скандират името на партийния лидер, седнали на стълбите пред заведение в Своге. В съседния магазин работи Мария. Разказва, че е видяла децата да минават покрай книжарницата, в която работи.

Децата са подредени в няколко редици, докато скандират името на политика, облечени във фланелки с неговия лик.

"Не съм сигурен, че тези специално деца са карани да го правят. Мисълта ми е, че там пред офиса на политическата партия имаше тениски и всеки минаваше и взимаше. Децата, естествено взимат нещо безплатно и го надяват веднага върху себе си", каза Петър пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Галя разказва, че тениските раздавали от партийния офис, а децата ги взимали свободно. "Ние минахме, децата си играеха и се забавляваха, обличайки тениските", заяви тя.

На този фон от Министерството на образованието предлагат промени в закона, с които да се забрани политическата агитация. Измененията са провокирани заради честите случаи, в които служители от регионалните управления участват в партийни мероприятия.

"Ако се погледне кога началниците на районните управления на образованието вместо да се занимават с учебна дейност, ходят по партийни сбирки, организират учители да ходят на срещи с избиратели и други такива дейности, които не са част от образователната ни система. Отново искам да кажа, че това в известен смисъл някой хора го бяха приели, като нещо нормално, а аз лично го смятам за напълно неприемливо", посочи служебният министър на образованието и науката Николай Денков.

Според служебния министър внимание трябва да се обърне и начина на назначаване в системата по партийния линия. За случая в Своге вече са сигнализирали Държавната агенция за закрила на детето, ЦИК и председателят на 26 избирателен район. Сигналът е подаден е от кандидат за депутат от друга политическа формация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То какво излезе: армията извън политиката; полицията извън политиката; сега учителите извън политиката; А, я ми кажете защо докторите и юристите са в политиката? Защо общинската и държавната администрация е в политиката? Ако извадят учителите от политиката ще ги направят ли държавни служители. Защо се ограничават правата и свободите на учителите? Или в България започва да пълзи НЕЩО? Какви мераци на нашия президент лъсват чрез приумиците на правителството му? Бойко бил лош, а той какво е?
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На абсолютно погрешни позиции са онези които внушават че децата не трябва да вземат участие във политиката. В нашия свят всичко е политика. Работата, ученето, почивката, яденето - това са политики от политическите програми на партиите. Децата са консуматори на тези политики и следователно трябва да знаят кой прави добри, или лоши политики за тях. И като пораснат да заемат политическа позиция. Не мислете че семействата не "преподават" политика на децата си. Идеята за не политичност е цинизъм.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нака кажем, че гробарите за пореден път нарушиха закона. Българският закон категорично забранява лица под 18-годишна възраст да бъдат въвличани в политически кампании. Отвратителни сте
37
8
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Нещо всички комунисти от герб почнахте да ревете дружно в защита на комуниста от банкя, но не видях нищо написано което да оспори това което казах. Обичайните за вас уу и дю, но нищо смислено. Ето това е нивото на средния комунист, фен на младежкото БКП. Зорлем свързва 3 думи в изречение и, то е напълно безсмислено. Факти, представете факти, не сте на пленум на БКП (герб) че да скандирате глупостите с които комуниста боко ви пълни тиквичките!
36
12
 
16
 
! Отговори
Стар преди 2 години
Вие хлапаци трябва да изкарате една Луканова или Виденова зима,да видите на практика що е то ,,истински социализъм"/недоносче както го нарече бай Тошо/пък тогава да коментирате ,разглезени и задоволени мушмороци ,незнаещи какво е мъка,глад криза и безнадежност!!!
35
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите престъпници трябва да бъдат бити жестоко с тояги на площада и след това да бъдат предадени на милостта на тълпата!
34
6
 
12
 
! Отговори
Haahah преди 2 години
Естествено, че е нормално... В Северна Корея непрекъснато го правят
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И познай обаче кое дебело гуси от ромски произход от село Банкя е шеф на така добре описаната от теб мафия вече повече от десетилетие?
32
1
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
И освен това нашата мафия и всяка друга Източна Европейска не е като Италианската Мафия а е организирана престъпност на ниво полицай,политици и военни което не съществува никъде освен в бившия СССР. Няма преборване с такова животно ако ще и още един свят западняци да дойде от другаде.
31
12
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Герб, начело с Борисов са си к8мунистиДа така е но други няма. И няма и да има. Само не ми казвай за чалгаря или Черепа(който е седял и разпределял парите в куфрчетата с Луканов на една маса) или от някоя друга партия. Тези интелигентни,можещи и знаещи си биха шута в началото на 90те като видяха нашата мафия какви ги върши.
30
9
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Това е работа на. незаконния син на Тодор Живков- Дебелото Баце !!!
29
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб, начело с Борисов са си к8мунисти.Играта, която играят срещу БСП е за рибките, които им се връзват.Не може да си заклет комунист и да се бориш срещу комунистите.Но пък, явно има заблудени.
28
15
 
24
 
! Отговори
БСП и ИТН бандити преди 2 години
дори децата виждат какво прави бандата на радев . настоиха дори тези които не харесват Борисов да гласуват за него защото няма по лошо от червената чума + един наркоман да управляват.
27
13
 
18
 
! Отговори
До Никк преди 2 години
Може да влезе човекът, да отиде на свиждане на Радев или на Рашков някой път !
26
8
 
17
 
! Отговори
До Радослав преди 2 години
Видял си ти... едни червени грънци - ако беше видял комунизъм друго щеше да говориш, зелен пъпеш такъв !
25
20
 
11
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Дано влезе в затвора, нямам търпение да се случи бочко мърдАта
24
10
 
8
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Радославе, пий си хапчетата и си лягай.
23
17
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Да видях: вика му се интеграция на малцинствата. Не работиш, не плащаш данъци, не плащаш за имот, земя, разрешителни, ток, вода и тн. Но ползваш каквото ти трябва, а държавата даже ти дава пари за да изцвъквъш още биомаса като теб която да гласува за младежкото БКП (герб), а те от своя страна да редят техни роднини в институциите за да чакат заплата и пенсия и нищо да не правят. Това ако не е комунизъм, незнам какво е! Ползваш всичко, а не ти се налага да работиш, само да гласуваш за партията.
22
13
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Нещо пари за деца на данъкоплатците комунистите от герб казаха, че няма. Но един път не съм ги чул да казват, че няма пари за интеграция, помощи за 12- тото ***, за социално жилище на фамилия с нула платени данъци, но с кола за 200000 отпред. Щом винаги намират пари за развъждане на биомаса, но никога няма пари за децата на данъкоплатците, то няма нужда да казват каквото и да е, ясно е, че са за ромите. Грам не ме интересува какви глупости говорят, аз гледам какво правят!
21
5
 
14
 
! Отговори
До Радослав преди 2 години
Ти истински комунизъм видял ли си бе хахо ?!!