Стигнаха ли политическите послания до избирателите?

Защо избирателната активност беше толкова ниска?
28

Изборният ден - доколко политическите послания успяха да стигнат до избирателите?

"Бих определила избирателната активност като достатъчно висока, нямаше никакъв диалог", каза в Изборното студио на Bulgaria ON AIR журналистът Валентинa Войковa и добави: "В крайна сметка вероятно машинният вот е хубаво нещо, но трябва да имаш право на избор все пак".

"Не говорим дори за лидерски дебат. Огромният въпрос е защо се случи така. Тревожното е, че живеем в парламентарна република. Всички лидери преди тези избори заявиха, че няма да поемат политическата отговорност", подчерта тя.

По думите ѝ има интересни пренареждания в изборния ден.

"Не ни е страх да говорим, но сякаш на българина му се иска да не си дава зор. Не знам защо свикнахме да казваме, че всички политици са маскари, а в крайна сметка ние ги избираме. Ние сме тези, които ги контролираме. Срамувам се от всичко, което се случи в предишния парламент. Трябва да си даваме усилие да контролираме политиците", посочи Войкова.

Според нея хората са се изморили и чакат решения, вдигат се цени, не ни чакат лесни времена.

"Ако сега избраните политици, не успеят да съставят правителство, реалните проблеми остават. Младите ще гласуват в България, но амбициите им са да живеят в чужбина", заяви още Войкова.

"Липсата на послание към българското общество за това какво означава промяната, е основен фактор за числото 29% активност в 17:00 ч. На миналите избори по това време избирателната активност е била около 40%. По отношение на машинния вот - създаде се негативна кампания", каза за Bulgаria ON AIR директорът на БНР Андон Балтаков.

"Единствената ключова дума беше промяна, но не стана ясно каква всъщност. Нямаше сблъсък. Едно нещо обединява хората зад граница, с които съм се срещал - вътрешна, сърдечна носталгия към миналото. Защо България и българите да няма право да живеят по нормален начин като хората на Запад?! Там се спазват правилата. Няма държава без корупция, но там няма толкова дълбоко покваряване", посочи той.

Балтаков е на мнение, че у нас има дълбока липса на политическа култура.

"Това, което видяхме през последната година и половина при политиците - изказът е притъпен, принизен. Това е неуважение към хората. За мен принизяването на диалога е притеснително. Повтаряме онова, което Вазов е описал преди 125 г. Народът даде сигнал, че не бива да се продължава по този начин. Основното нещо, за което човек избира живот зад граница, е да има предвидимост", заяви директорът на БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: изборигласуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз съм ***, вие не:)- Бас държа че всички ваксинирани са гласували. А тия с двете дози- по два пъти.
16
1
 
4
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
=Защо избирателната активност беше толкова ниска?-+ Ами защото никой не ви вярва на театъра с комунистическите партии
15
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 "Напротив, българите винаги са били изключително прагматични." Затова когато се омажете бързате да посочите някой виновен, но НИКОГА не сте вие самите. Това наистина е прагматично, за съжаление не опровергава това, че сте безотговорни!
14
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ккаво става тук? Какви са тези исторически прения на масата псевдоисторици? Престанете с това и си дайте сметка че няма място за никакви сравнения между някогашните политици и сегашните. Защото много от тогавашните политици са били истински патриоти истински са обичали родината си и са работили за нея. А днешните какво? Прости алчни и покварени. Нищо стойностно.Няма смисъл да намесваме миналото. Ясно е, минало е. Гледайте сега какво има да става. Лоша работа.
13
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Константин Стоилов и Петко Каравелов масови убийци ли са били? Нали са ги избрали?"Върни се ако искаш до Иван-Асен. Не се изненадвам, че не схващаш за какво говоря, то не е за индоктринирани хора с еднопистов мозък.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Българите НЕ ОБИЧАТ ОТГОВОРНОСТТА ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ."Напротив, българите винаги са били изключително прагматични. То и за това при нас никакви "идеологии" почва не хващат. Могат да бъдат яхнати с цел "келепир" и до там.
11
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Напротив, моето момче, ако не гласуваш няма какво да критикуваш"Я да те почна по-отдалече. Международната шайка с мания за величие ни е пробутала на местна почва да гласуваме за:Пол ПотСталинМао ДзедунСега стопляш ли, че и 100 пъти да гласуваш, винаги можеш единствено да харесаш гьонсурата на масовия обиец, който ти пробутват. Това никакъв избор не е.
10
0
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Няма как да стигнат след като всички партии си провеждаха обиколките и срещите в работно време , от понеделник до петък. Няма как да стигнат след като всички обещават едно и също, но никои не казва как ще го направи. Няма как да стигнат след като масово листите на всички партии са от парашутисти от София и в листите почти няма местни личности или са изтикани в дъното. Масово хората не са виждали кандидат депутат на живо, а за действащ депутат да не говорим.
9
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "Докога ще ни занимавате с тази безумна теза, че ако не сме гласували за лъжеполитици, то сме маргинали?" Ако твърдите, че са лъжеполитици, си избирате истински. БЯГСТВОТО ОТ ОТГОВОРНОСТ да посочите ПОЗИТИВЕН ИЗБОР, ви лишава от основание да критикувате. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН да ви дундурка като ви "осигурява" каквото и да било. Ако няма решение (според вас) посочвате решение. Иначе сте маргинали кибици, които се "силят" там, където знаят, че няма никакво значение. Напълно безполезни
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите НЕ ОБИЧАТ ОТГОВОРНОСТТА ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внезапно им секнаха кинтите и сега ще настъпи пълна обърквация. За кого ще кодкудякат мисирките занапред? Плюнчат пръст и се въртят да разберат откъде духа вятъра. Тя има предвид, че самата не е разбрала посланията. Не е получила точни инструкции.
6
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 "Жено, това, че някои хора са избрали маскари, означава ли, че тези, които не са ги избрали, не могат да ги критикуват? Не." Напротив, моето момче, ако не гласуваш няма какво да критикуваш. Отказал си се от квалифицирана критика в момента, в който си отказал да поемеш ОТГОВОРНОСТ за политическата ситуация в България. Кибиците можете да се мислите за важни, но де факто сами сте се маргинализирали и добре го знаете.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще ви плаща сега, ***?!
4
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Мен ми е писнало от диалози, дебати и дрънканици. Искам някой да свърши нещо. От към приказки всички го докарват
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно, държавата като го закъса и Слави лично ще извади от офшорките и лично на вас ще ви раздаде ;)
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирателите да не са бегачи на дълги разстояния че да ги стигнели някакви послания, този начин на мислене вече е старомоден и не искаме повече такива писания от разстояния.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви "политически послания"? Политическа кампания нямаше. Имаше репресия на Служебното правителство срещу една политическа партия. ТОВА беше "предизборната кампания".