Рашков ще отговаря за подготовката на изборите на 14 ноември

Той ще координира работата на министрите и областните управители
136
Рашков ще отговаря за подготовката на изборите на 14 ноември
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Бойко Рашков ще координира работата на министрите и областните управители по подготовката на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г., реши правителството.

Той ще организира и изпълнението на дейностите от компетентността на МВР във връзка с подготовката и произвеждането на изборите.

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Министърът на външните работи организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

Министърът на здравеопазването съгласувано с главния държавен здравен инспектор следва да определи необходимите противоепидемични мерки, свързани с изборния процес.

Министърът на правосъдието организира дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода. На него се възлага издаването на наказателните постановления по чл. 496, ал. 3, изречение второ от Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: избориБойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
29
 
! Отговори
бсп са гадове преди 2 години
А преди БСП и сие роптаеха, когато Цветанов като вътрешен министър отговаряше за изборите.
89
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков само плаши ромите, но сега те ще излязат да гласуват понеже помнят как през комунизма не можеха да излезнат от махалата и това ги очаква.
88
4
 
31
 
! Отговори
ПИЯНИЦА - ТАНКИСТ. преди 2 години
РАШКОВ КАТАСТРОФИРА.....
87
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков ще си купи още две къщи
86
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще следи и проверява всички машини дали гласуват правилно...
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа е поела курс на изоставяне на въглищата и замърсяването на въздуха, въпреки че например в Полша се отделят в атмосферата много повече, отколкото в бедната България. В Полша около 70% от цялата електроенергия се произвежда от въглища. България е една от най -бедните републики на Европейския съюз, стандартът на живот там е нисък и практически няма големи индустрии. Тогава защо жителите на столицата на България трябва да бъдат лишени от възможността да получават топлина и електричество от собствените си мощности?
84
8
 
62
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Бай Дамаджан пак ще привиква кметовете, да внимават за кого гласуват!
83
6
 
63
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ха наздраве :))) Дамаджаната щом е начело, софтуера още не се знае какъв е кога ще дойде, отрязъците не се броят резултатите веднага мога да ви ги кажа - Фигуранта с втори мандат. Първа партия - *** и Кокорчо, втора - човека на Маджо, трета БСП, ГЕРБ четвърта :))) Да сте живи и здрави всички 80 процентови и дано издържите на цените и инфлацията на "промяната" :))))
82
27
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
До ганьоА на мен Борисов, който не си дал партийната книжка и напуснал полицията.
81
3
 
3
 
! Отговори
До ганьо преди 2 години
И на мен така, но другия Бойко!
80
12
 
6
 
! Отговори
ан те такааа преди 2 години
Хохоооо, Боре вече няма да е "победител"!
79
6
 
41
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До Анонимен..Ами идеята за машинно гласуване се роди под вдигнатия юмрук на Румбата и беше подета от уличната шайка на отровните триа, Сестрите галеви и тюлена с гумената лодка, а заедно с това фигуранта искаше и гласуване по пощата, за да може да си поръчва гласове от чужбина като колетни пратки..ГЕРБ в своята диалогичност поръча част от тези машини с идеята че няма да отпадне и гласуването с бюлетини, но организацията по приемането и работата с машините беше изцяло в ръцете на служебната Хунта
78
6
 
48
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
като чуя комунист, Бойко Рашков ми е първата асоциация
77
10
 
7
 
! Отговори
до калеко шебеко преди 2 години
Взе ли си парите за тролене? Колко взе- айде похвали се - 50 - 60 лв. на ден?! Стигат ли за кофти бира? Мама и тате дават ли ти още за да си караш раздрънкания голф?
76
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да гласуваш за ГЕРБ- няма експертна комисия да ти даде оценка за работоспособността с права на работа ,вид и степен на увреждане(ТЕЛК-60 -70- 80 -90 % няма обществени поръчки, няма далавери ,няма назначения мои хора и родата във, Вик ,болници ,училища и др и др
75
5
 
20
 
! Отговори
ПО ИЗБОРИТЕ... преди 2 години
...ЩЕ Е НАЙ-ДОБРОТО ВРЕМЕ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА МИГРАНТИ ОТ ТУРЦИЯ!--ЦЕЛОТО МВР , ШЕ ХОДИ ДА "ГОНИ МИХАЛЯ" ЗА ...."КУПЕНИ ВОТОВЕ" ПО ЗАПОВЕД НА РОШКОВИЯ....!ТОЧНО ТОГАВА ЩЕ СЕ ПРАВЯТ "ГОЛЕМИТЕ ПАРИ"....ХА,ХА,ХААААААААА
74
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81 "Калеко, само едно въпросче, КОЙ сключи договорът за машините на Мадуро?" Това е все едно да питаш кой е измислил изборите, защото в Русия Путин ги използва като параван да подправя резултатите с тях. Не е важно кой е купил машинитите, а как се използват. Всички са съгласни, че непрозрачното им програмиране, поддържане, неброенето на хартиените бележки и гласуването САМО с такива ни поставя във въпросната категория с банановите и кокаинови диктатури. Добави към това РАШКОВ.
73
5
 
3
 
! Отговори
Борисовата ЦИК преди 2 години
В края на 2020 година Централната избирателна комисия класира на първо място офертата на "Сиела Норма" АД с предложена обща цена: 35 999 000 лв. без вкл. ДДС. Компанията е изпълнител на обществена поръчка за машинно гласуване за шести път.Международната компания "Смартматик", партньор на "Сиела Норма" АД от 2014 г. досега, е най-големият в света производител и доставчик на оборудване и софтуер за машинно гласуване.
72
21
 
6
 
! Отговори
Калеко Шебеко преди 2 години
Герберунгелите са пощръклели от тази новина, ромейте пак ще си останат по къщите и няма да гласуват за тях
71
7
 
26
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Крадеца ще пази крадците))))))))))))))))))