ДПС ще има кандидати за президент и вице

Кандидатите за депутати – избираеми личности с авторитет
81
ДПС ще има кандидати за президент и вице
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ДПС ще издигне, утвърди и регистрира свои кандидати за президент и вицепрезидент, реши Централният съвет на партията на онлайн заседание. Одобрени са още критериите и процедурата за номиниране на кандидати за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 година.

„Сред критериите за номинации на кандидати  са да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма“, посочват от ДПС.

От партията допълват, че по време на своето заседание са направили анализ на актуалната политическа ситуация по области и е приета декларация. В документа се посочва, че партията няма да позволи нито на Румен Радев, нито на Бойко Рашков да нарушават Конституцията и законите на страната.

„На предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи активно в предизборната кампания и използвайки методите на комунистическия режим, припомни най-ужасяваща част от историята на 20 век. Масово членове и симпатизанти на ДПС, като партийни функционери, кметове или служители в общински администрации, бяха подлагани на непрекъснат полицейски тормоз, извършваха се обиски, арести, в нарушение на законите на страната“, пише в декларацията.

ДПС са сезирали компетентните органи в Европейския съюз и ще настоява за извършване на обективна независима проверка на всеки един конкретен случай.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: ДПСпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
23
 
6
 
! Отговори
Еми преди 2 години
Президентът трябва да е от ДПС
4
8
 
22
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
ДПС да ходят в Турция и да си гласуват за този на когото боко сервираше кафе на трети март !!
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е смешно когато такива като тоя и гербавите говорят, че издигнатите от тях щели да бъдат с авторитет. Няма никаква логика човек с авторитет да рискува да го загуби като тяхно магаре.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шиши, нали?
1
9
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Нека позная - борисов фидосова ще са кандидатите им