Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието

Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт
Обновена: 27 сеп 2021 22:15 | 27 сеп 2021 20:40, Красимир Ангелов
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.

Още по темата
Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ще престанетели да пращате полиция на хората пред блоковете и то на едни и същи с цел следене и проследяване и репресии с предтекст че си вършат работата.пред моя блок от два месеца всеки ден има патрулка все едно сме в концлагер.отначалото не ми правеше впечатления нокато се замисли човек и като види че не спират никои а само следът определени хора ти става кофти.другия път бомба ше им слагам без да говора.и правте поръчкови убииства с рашков пак от вашите колеги полицаи.още малко и калашниц
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родило се момче.Умилени, от фамилията наричат пожелания.Майката - учен ще стане,вижте какви умни очи има.Бащата - Военен ще стане, каква стегната фигура има.Дошъл ред на бабата - Президент ще стане! Че как, възкликнали другите? Ами как, не виждате ли? Цялото в ***,ама държи главата високо и гордо (*!*)
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи рапони .
111
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За огромно съжаление, силата на Радев идва от простоватото население, а тука то е масово такова.
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румка кажи какво са работили твоите предци.с коя помощ създадохте и основах те концлагерите.за пари предадохте българите.колко хиляди българи избиха твоите предци,а ти продължаваш техния подвиг и продължаваш да убиваш българи,репресии,спряхте имунизационните процеси,разбута всички партии,опитваш се да фалираш цялата държава,и да стане воина да мародерстваш и да крадеш,и да убивате българите може и пак концлагери да издигнете.знаеме я твоята цел искаш да стане военно положение.
109
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя се събуди преди изборите,пет години спа! Кой го бръсне за слива в Европа? Никой!!!
108
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да му се получи този път...
107
7
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 2 години
Vreme e ......GERBERITE DA MU GO DRZAT SUDZUKOT NA RADEV......................................
106
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мили родни картинки. Радев ще излъчва управление, а Петков ще издава тапии за почтеност. Парламентът да си изяде Конституцията, съдебната система да си запали Наказателния кодекс, вече има кой да излъчва управление и да издава определения без да робува на тези досадни четива - Радев и Петков са тук и ще се разпореждат и с властта, и с правото.
105
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно с агенти и вербовчици ан Държавна. Сигурност.
104
2
 
10
 
! Отговори
Батман преди 2 години
Много ми е чудно къде са се пръснали отровите от концлагерите в българия.баща му и дядото на радев са създатели на тези отрови в българия.все пак трябва да имаш познания по химия или човек които е вещ.давали са на затворниците отрова в храната,каралиса ги да работят,били са ги,и после са ги горили в газовите камери.смятаите радев от какво потекло произлиза,дори искаше да върне концлагерите днес в 21 век.този човек е убиец,престъпник,лъжец,маниполатор.безкруполен тип.
103
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам какви млади и перспективни хора са го издигнали и ми иде да емигрирам с 200.
102
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той щял да излъчи нов тип управление. Кой си ти и как ще го направиш? С преврат ли? Защото Конституцията казва друго и не предполага ти да излъчваш управление. Няма ли в тази държава пазители на държавността, които да озаптят наглия превратаджия?
101
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** качи цените на самальота и излетя в космоса.. Той ще скочи с парашут и ще се приземи на село, но цените ще си останат в космиса!
100
3
 
14
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт. - Каза президента! Какво казва Конституцията - това е под равнището му?
99
2
 
15
 
! Отговори
Байтошо преди 2 години
Уф, поредните тъппи клишета. От 1958 година.
98
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги когато комунистите крадат, цените летят! А комунистите крадат винаги когато са на власт! Само не разбрах кой ги избра.
97
2
 
20
 
! Отговори
Квот токоа преди 2 години
Резиденттвото не е наблюдател набеззаконието, а него създател и вдъхновител!
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прадядо му и дядо му и баща му са първите основатели на концлагерите на територията на българия.те са били директори.управлявали са цялата администрация.тези хора са тровили били и изнудвали обикновенни българи,вкарва ли са ги в газови камери,дърба ли са ги на куки и са ги спуквали от бои,без хляб и вода и умирали от слабост.после ги хвърляли на прасетата.румен радев и дядо му и прадядо му по това време се подвизават с фалшиви самоличности.може да проверите архивите и родословното му дърво.
95
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е слуга на комунистическата олигархия. Заяви по телевизията, че обясненията на Божков звучат по достоверно от обвинянията на прокуратурата. Туй е един безмозъчен военен слугинаж.