Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието

Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт
Обновена: 27 сеп 2021 22:15 | 27 сеп 2021 20:40, Красимир Ангелов
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.

Още по темата
Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
9
 
! Отговори
akudд do 159 преди 2 години
До Радев - молодец ! absoluten moladec. дори РАДЕВ се похвали, че заедно с временното правителство са постигнали цената на тока в България да скача най-бавно :) :) :) :) :)
133
5
 
22
 
! Отговори
Радев - молодец ! преди 2 години
Ами той Румен Радев вече излъчи нов тип управление - цените на ток, вода, газ, бензин, основни хранителни продукти се изстреляха с десетки проценти нагоре !
132
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББСамо ни обясни как Румен Спецов, шеф на НАП прехвърля фирмата си на безработен ром за 500 лв, след като е хванат да укрива ДДС в размер на 1,5 млн лв.Как такъв борец срещу корупцията като Радев назначава такъв човек?
131
6
 
27
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Всичко е ясно,от едната страна на барикадата е Борисов и народа (нормалните българи)от другата страна слугата на ДС,олигарси доносници и всички *** които си мислят,че са народ.Съдбата ни даде 2 пъти знак,да се опомнят някои,ако и.третия път не го направят ,наказанията ще бъдат жестоки.Тежко ни
130
23
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Президента на България,Моят Президент...изкачил Шипка с Народа ни...имал смелостта да посочи мафията поименно,спечелил уважението на Въздушните Асове на САЩ със способностите си...Подкрепа г-н Президент!ограбен български съм мога да го докажа като съм готов да се срещна със всеки *** на боко...пред камери...и да отстояваме ценностите които изповядваме с аргументи!Всеки изправил се срещуБългария,чийто Символ сте...ще стане за смях...децата му ще се отричат от него...Бог да пази България..и САЩ
129
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре да гласувам за Луна.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм чистач, но не мога да съм ням свидетел на своеволията!Ще бръкна в кацата с меда с едно движение!Да го дуе законността и демокрацията,аз си искам своето!
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А и стига всеки ден броихте хората.по шест седем пъти през ден влизат в един и същи вход да ни броят.другият път ще излезна с една метална тръба.всеки ден по трипъти няма смисъл да се броиме.или вия искате да знаете колко живи има после като умрът ако нямат наследници да им земете имуществото.жалко смешно глупаво изродско комунистическа работа.
126
2
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Двамата с червената вещица са си лика прилика, явно една бузлуджанска майка ги раждала и един Кремълски баща ги е творил ... !!!
125
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Бойко си е виновен. Неглижираше президента като институция и пусна Цецка (ей така, колкото да има кандидат и да направи вятър на БСП. Имаше кандидати дето щяха да спечелят на първи тур. Ама не. Сега да сърба на РР попарата. Че и ние покрай него. И все пак е редно РР да отиде и да целуне ръка на ББ, че го е наредил на хляб!
124
0
 
16
 
! Отговори
К-19 преди 2 години
Ох, сборището на батко..Я елате да ви цункам сладко!
123
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военните трябва да се закрият и полицаите да се намалът с 80%.това е единственото решения за тази смърдяла страна.или да се докарат оръжия за масово изтребление.друг изход няма.ако е имало досега да сме ви го казали.
122
1
 
23
 
! Отговори
Петолъчка преди 2 години
Чорапа да каже колко пари лапна от заплати за тези 5 години? Сметката е много проста 15 000 лв. на месец. 60 месеца x 15 000 лв. = 900 000 лв. Аре да вземеш да се разкараш с Фиона, че сте много нагли кво ще кажете!
121
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде скоро и президентска република.Оказа се, че комунистите са превзели отново България.
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ви казах какво е единственото решение българи оръжия за масово поразяване .
119
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай герберастите!
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този смешен комитет е спасителен пояс с дупка.Провокацията към Борисов за участие в битката за президент показва неувереност.Опасността не идва от ГЕРБ, защото те ще подкрепят всеки друг,не и него.Страшното за Радев е заявката на ДПС,че окончателно ще работи против негово преизбиране.Той сам направи огромната грешка да унизи Карадайъ официално и ще изпие горчивия шербет през ноември.
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука има един военен къде се слиза до мазето явно вътре държи некви отрови само се крие като мишок.ако намера нещо ще го накарам да ги изяде.
116
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и рашков пращат полицаи да следът хората и да правят поръчкови убииства на неудобни хора явно си мислят че живеем в 12 век преди новата ера.едма седмица се въртът едни после други.подслушвате хората телефоните им следите аре стига толко.рашков е тежко криминален тип.тук е пулно с агенти на дс.тук при нас има един на всякуде е наслагал камери пред блока супер изгустиран.вашата цел е ясна искате воина в българия.ако не си приберете ченгетата ще започнат да падат като круши.
115
0
 
19
 
! Отговори
Tui преди 2 години
Ама кви сте ми убави. Рундьо Клепоушев и малачката.