ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?

Той ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет
1038
ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще подкрепи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември. Тази информация потвърдиха източници от партията на Бойко Борисов пред "24 часа".

Герджиков обаче ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет, в който ще участват и други партии. Такъв механизъм избра за кандидатурата си и Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече се закани, че партията ще обяви кандидати си в последния момент заради атаките, на които се очаква да бъде подложен той от страна на опонентите на политическата сила.

Анастас Герджиков е хоноруван от 1990 г., а от 1991 г. е редовен асистент по латински език в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Специализирал е в Австрия (1994 г., стипендия на Австрийската служба за академичен обмен) и в Германия (1997 г., стипендия на Германската служба за академичен обмен). През 2001 г. получава образователната и научна степен „доктор" (дисертационен труд „Понятието clementia в традицията на римската литература от периода на републиката и идеологията на ранния принципат").

От 2004 г. е доцент по антична литература. През 2006 г. получава научната степен „доктор на филологическите науки".
От 2008 г. е професор по антична и средновековна литература.

Анастас Герджиков е бил заместник-министър на образованието и науката (2001- 2003 г.), управител на Фонд „Научни изследвания" (2007-2008 г.) и член на специализирания съвет по литературознание при ВАК (2007-2010 г.). В периода 2010-2011 г. е заместник-ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски", отговарящ за акредитация и научна дейност.

От 2011 до 2014 г. е заместник-ректор на Софийския университет, отговарящ за учебната дейност – докторанти и продължаващо обучение.

Избран е за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 17 ноември 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1038
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
761
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапа -на село! Тука си имаме президент вече!
760
12
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Браво!Тъкъв Президент трябва да има България.Ителигентен ,умен,възпитан човек.Да се маха това агресивно парвеню с юмрука,което се занимава само с лъжи,интриги,злоба заградило се с ченгета,олигарси,доносници и посредственици.
759
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко пак ги нас*а !
758
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ректорът потвърди. Много хубаво! Писна ми от истерии, искам диалогичен, спокоен, представителен човек, оратор!
757
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко не разбра ли, че не ни трябват повече крадци!!!
756
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапа може само да носи куфарите на Герджиков!
755
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекрасна кариера,ерудиран,възпитан и за пример на цяла България! Човек с който се гордеят поколения младежи-студенти! Обичан от стари и млади! Той вече спечели изборите! Браво
754
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този, който е разобличен в сделки и прибиране на 9000 лева, ще ми се прави на Президент. Ако беше се кандидатирал Бойко, поне щеше да има интрига, а този се залавя с изгубена кауза....
753
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банда крадци издигат крадец!
752
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как че мачка като Радев ще е с над един милион гласа ,тоя я 5000 я не )
751
6
 
12
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Няма да се учудя след поредната новина,Фигуранта да насъска Дамаджаната да атакува СУ под предлог,че се е получил сигнал от бабичка продаваща домати на женския пазар,че в Алма матер се вихри голяма корупция!След което на другия ден министъра на образованието да уволни професора за несправяне с учебния план!Теа болшевишки нумера сме ги гледали,та ни е омръзнало!Само се чудя защо тъй нареченият НАРОД не грабне вилите и лопатите и да подкарат льотчика и цялата му крадлива банда та БГия да мирне?!
750
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Бойко! Браво!
749
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кандидата на бате Бойко е неразбиваем!
748
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ректорът на СУ сключил договор с майка си за 9000 лв.Договорът е сключен между Алма Матер, представляван от проф. Ат. Герджиков и майка му проф. Герджикова.Когато се касае за ректор на държавен университет, когато се изразходват публични средства, той попада в обхвата на Закона за противодействие на конфликт на интереси.Тези хора не могат да сключват договори със свои роднини, включително по права линия.Договора е попаднал по погрешка в една канцелария и така е разкрита далаверата. Бойко, пак ли
747
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов пак им разказа играта ! Върти братко,докато мърдат!
746
12
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Тоя назначи майка си пенсионерка на щат за 9000лв...
745
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Откак Радев се докопа до властта от ареста на свобода излязоха Митьо Очите,Весо Брадата,Миню Стайков,Николай Банев,Ветко и Маринела,Бобокови и наркоманчето къде уби Милен Цветков.Само Гешев е пречка и Черепа да се върне от Дубай.
744
2
 
9
 
! Отговори
Булгаристан преди 2 години
Ха,ха!Борисов му пуска пучи масали на Фигуранта и той заедно с цялата пас мина от *** жал кари се мятат като риби на сухо и се пържат и гърчат в собствените си из пра ж нения!!Ще умрете от страх ве *** дур ковци!Не ви наричам така,щото ги имате,а щото си служите с измамните методи на един венецуелски аб о риген,завзел властта чрез измами и терор.А нашия *** дур ко здраво стъпва в калните му дири,само че е сбъркал народа,мястото и времето!!Фланелка 7 за Грипена ,раирана с много любов от Гешев!!
743
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно тези, които любопитстват за бъдещ дебат между Радев и този кандидат - те вече са били на една сцена, всеки със слово. Радев беше в пъти по-добър и го постави в малкия си джоб.
742
5
 
13
 
! Отговори
ПОСТИЖЕНИЯ НА РАДЕВ. преди 2 години
ДВАМА УБИТИ БГ ОФИЦЕРИ.. ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА.. ХИПЕРИНФЛАЦИЯ.. АДВОКАТИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ ГИ ВКАРА В ПАРЛАМЕНТА.. РЕКЕТИРА ХОРАТА ПО ДОМОВЕТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО......... ВЪРВИ В АДА, ЮДА ИСКАРИОТСКИ..!!