ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?

Той ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет
1038
ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще подкрепи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември. Тази информация потвърдиха източници от партията на Бойко Борисов пред "24 часа".

Герджиков обаче ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет, в който ще участват и други партии. Такъв механизъм избра за кандидатурата си и Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече се закани, че партията ще обяви кандидати си в последния момент заради атаките, на които се очаква да бъде подложен той от страна на опонентите на политическата сила.

Анастас Герджиков е хоноруван от 1990 г., а от 1991 г. е редовен асистент по латински език в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Специализирал е в Австрия (1994 г., стипендия на Австрийската служба за академичен обмен) и в Германия (1997 г., стипендия на Германската служба за академичен обмен). През 2001 г. получава образователната и научна степен „доктор" (дисертационен труд „Понятието clementia в традицията на римската литература от периода на републиката и идеологията на ранния принципат").

От 2004 г. е доцент по антична литература. През 2006 г. получава научната степен „доктор на филологическите науки".
От 2008 г. е професор по антична и средновековна литература.

Анастас Герджиков е бил заместник-министър на образованието и науката (2001- 2003 г.), управител на Фонд „Научни изследвания" (2007-2008 г.) и член на специализирания съвет по литературознание при ВАК (2007-2010 г.). В периода 2010-2011 г. е заместник-ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски", отговарящ за акредитация и научна дейност.

От 2011 до 2014 г. е заместник-ректор на Софийския университет, отговарящ за учебната дейност – докторанти и продължаващо обучение.

Избран е за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 17 ноември 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1038
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
741
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А кораба няма ли вече някой да го вади?
740
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нека българина да докаже, че иска да си остане *** и беден
739
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я..и майката е професорка )май ги разследваха за присвояване на 10 000 лв .,та тоя ли големия кандидат на герба ) както каза социолог слава за,15 минути ,поредния цирк,и тоя ли бие президента Радев !
738
14
 
10
 
! Отговори
Бай Коко преди 2 години
Този ли е захранвал ловната вила със студентки, очакваше се ББ да върне жеста, значи е останал доволен.
737
1
 
7
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Добре беше при комунизма - знаш за кой да гласуваш, бюлетина та беше една! На края 100 за наш'те!
736
5
 
8
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Дай Боже всеки му такова изчетъртване - от втори да станеш първи с голяма разлика!
735
14
 
8
 
! Отговори
Народа! преди 2 години
оппа още един хайрсъзин айде стига с тиа професори мрофесори! Стига! Ще гласуваме за Радев!!! долу бойко и другите предатели!!!!
734
8
 
13
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 2 години
СУ с този ректор е известно,че е станал *** на ДПС. Поинтересувайте се колко хора са назначени с протекциите на ДПС. Да оставим пък колко професори и доценти има,които са били членове на ДС и продължават да определят политиката на СУ. Тъмно,***,нехигиенично място е СУ.
733
17
 
10
 
! Отговори
Радев 2021 ДА!!! преди 2 години
Не не и на на професора мошеник! Никога!!! Народа вижда всичко, вижда положителна промяна и ще гласува само за нашия смел водач и ръководител президента генерал лейтенант Румен Радев!!!
732
16
 
20
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Самият факт, че един класически филолог е издигнат от сборище на неграмотни ***, показва, че се е продал, превръщайки се в слуга (какво падение за учен човек!), а наглият Бойко или пробва мнението на хората, или се опитва да се скрие зад умен мъж и така да надиграе хората. Няма да му се получи. Жалък и мечтателен селянин!
731
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво имаме нужда от президент не от фигурант ----///----- Фигурант може да бъде само този, който се крие под крилото на Боко
730
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То по-запознатите знаят топлата връзка на герджиков с дпс, така че коалицията е ясна герп+ дпс, но няма са им се получи...
729
11
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Интересен би бил предизборния дебат между ректора Герджиков и войника Радев.Представям си само сричането на юмрука и говорене със заучени фрази.Чисто интелектуално те са различни планети.Лошото е,че българинът обича простовати водачи-като се започне от Бойко та чак до новоизлюпената "звезда" Киро-язовиро Харварда.
728
7
 
19
 
! Отговори
Добра новина,стига преди 2 години
да е вярна.Много ще ми е забавно да наблюдавам диспут между Радев и Герджиков.Единият истински интелектуалец,другият солдафон,с управленски потенциал на кмет на малък град(ВВС е цифром и словом 6500 калпака),конюктурно произведен като наказателен вот в президент,с мъка сричащ написани от друг клишета,в които като в американски филм неговите са добрите,а всички други-лошите.Той разби страната,настрои хората едни срещу други и трябва да си плати,като отиде в забрава.Да пази бог от такава напаст.
727
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напъна се планината и роди мишка.
726
9
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Нека боико да се включи като вице на радев тогава победата му е сигурнаКогато се заплесва по племеитки - Радев ще го пляска зад врата нужна му е дисциплина по военно му
725
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Образован античен не годник, който допуска плагиатори в Алма Матер. Превърната и значително влошена форма на со росоида Богдан Богданов.
724
8
 
9
 
! Отговори
Наи добре преди 2 години
Радев президент , борисов вице
723
12
 
8
 
! Отговори
Гербаджия преди 2 години
Брендо президент боико вице
722
9
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
До Анонимен 810 - "Бойко си намери поредната нова жертва, с която да си изтрие ръцете и я захвърли." Не го жали Герджиков. Не са му опряли пистолет в главата. Сам се е навил, при това след поредица кандидати, отказали да участват в този цирк.