Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарния вот, но връщането на Бойко Борисов не е приемливо
Обновена: 3 окт 2021 22:40 | 3 окт 2021 18:55, Анисия Иванова
182
Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

През 2009 и 2010 година премиерът Бойко Борисов призоваваше многократно тогавашния президент Георги Първанов да се изправи срещу него на парламентарните избори. Тези дни ситуацията се повтори отчасти, след като настоящият президент Румен Радев призова Борисов за свой съперник на президентския вот.

Пред БНТ Първанов коментира: "Тогава казах - не съм аз този, който ще хвърли страната в хаос, като оставя двете институции обезкървени. Това, което сега виждаме, до някаква степен повтаря това, което се случи през 2010 година".

По думите му с цитатите за "полата на г-жа Цачева" и отговорите от другата страна дебатът е загрубял и е тъжно, че президентът Радев е изоставил утвърдения президентски език. "Късният Радев прилича на ранния Борисов", коментира Георги Първанов.

Според него настроенията на обществото са с ясна посока и ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарните избори, но връщането на Бойко Борисов към днешна дата не е приемливо.

"Това, което аз казвам, не се отнася само за ГЕРБ, призивът ми е и към другите партии, които очевидно ще търсят конфигурация помежду си - това е една измислена битка, една тебеширена линия, която е прокарана между двата типа партии и в крайна сметка ще се съберат в бъдещия парламент, няма да се разберат и ще потретим или не знам за кой път ще идем на избори", заяви той.

Според Първанов престоящите избори не са битка, а състезание, което става много интересно. Имаме президент, който стои относително добре, както и основна конкуренция в лицето на проф. Герджиков, който вдъхва респект, кандидатите им за вицепрезидент също събират симпатии, коментира още той. Не трябва обаче да подценяваме и останалите двойки - те могат да разбъркат картите.

"С появата на Лозан Панов балотажът става твърде вероятен. Ако се върнем на другите кандидатури - безспорно Радев е фаворит, но и проф. Герджиков има своите качества. Президентските избори винаги са били непредсказуеми. Нека да припомня 2010 г., когато бях 15-ти по рейтинг според социологическите агенции и взех, че спечелих изборите", каза Георги Първанов.

Той коментира и предизборните споразумения на партиите.

"С моя скромен опит в политиката мога да кажа, че смисълът на една кампания е да се разграничим, затова изпреварващите анонси объркат хората. Когато мине кампанията и се видят резултатите, трябва да се седне на една маса и да започнем да разговаряме, тези, които сме упълномощени, а не само с пет основни точки - образование, здравеопазване и това е", заяви Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един от БКП ли или БСП един друг се псуват
35
6
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Все отрочета на червената майка БКП - продажни юдео-комунисти...
34
9
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Гоце, кандидатирай се бе! Конституцията ти го разрешава! Повече гласове ще събереш от зеления чорап, ако не друго, по-интелигентен си от него!
33
13
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Гоце,що не си член на БСП,що те...изгониха.А всичко...дължиш на тази партия,все пак те те предлагаха избираха и двата президентски мандата,не от...инициативен комитет.Много навреди на партията си,даже и с това,че ти лично...кооптира Станишев за председател и този апаратчик естествено се...изтакова на метеното.Нямаш въобще правото да се съизмерваш с президента Радев,много си далеч от него,не си хаби...двуличните оценки..
32
15
 
9
 
! Отговори
Терор от Българи преди 2 години
България терористична държава ли е, банда близка до Борисов се опитва да ме убие в Прага, Чехия!
31
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е на лична основа. Щом Първанов се обръща срещу Радев... това означава че чорапа или фигуранта както го наричат е на правилен път. Първанов го уважавах като човек и най-добрия президент който сме имали. Ще гласувам за Радев. Няма да го бутнете човека, на прав път е. Народа ще го избере отново, убеден съм. Отвсякъде заливате човека с ***на. Стига вече, Българийо, освободи се най после....
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоце ,не сме забравили за хотелчето на синчето ти ??? Народа не е просттт, като Толупа !?
29
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ли ми се струва,че най късният Гоце е леко зависим от Дебелокожият наглец!
28
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна чакахме Доган да активира Гоце. Явно Радев здраво им пречи. Този път ще ги отнесе от раз
27
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Гешев колко още невинни хора трябва да убие за да го изгоните, този човек поръчва убийства срещу неудобни !
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно определение!
25
9
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха Е КАК ,БЕ. преди 2 години
СИФИЛИСТИКА ГОЦЕ , ДАВА НАЙ- ТОЧНИ ПРЕЦЕНКИ ....ХЕ,ХЕ......ЩОТО Е КАТО СИФИЛИСТИКА ЛЕНИН....
24
11
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
Глупаво сравнение!
23
17
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
оле мале,ся па Гоце измъкнаха от нафталина...Ей,и жъ цъфнем и вържем,вервайте ми!...Тиквата да са яви срещу Радев и да му "Разкаже играта"!..Давай,Тикво Банкянска,ни са мотай!..Ето,сега е шанса ти да покажеш ,че..НЕ СИ ПСИХИЧНО БОЛЕН!..Но за секой случай не кани психиатри на НЕОСЪЩЕСТВИМИЯ ти диспут с "опонента"...А Гоце,...Ами Гоце си е Гоце....Живее си със спомените нефелията..
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските политици не могат да разберат че народа не би подкрепил някой като тях. Хората искат някой който е работил за България с ръцете си а не като тях с ду.пето търкайки бюрата . Тва което се предлага на народа няма качество ;)
21
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и той като Първанов прави партия която ще изчезне както изчезна АБВ.
20
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че какъв трябва да е тонът на един генерал към сикаджийска мутра?
19
6
 
19
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
ДОНОСНИКА Гоце, булонката на Путин, човека който ни завеща АЕЦ Белене, Бургас - Александрополис , и Южен поток, набута ни с милиарди лева без да има НИТО ЕДИН проект, беше голям шлем, а се оказа голяма загуба от българския данъкоплатец, мерси от такива акъл и обяснение не искам.
18
3
 
21
 
! Отговори
Шиши преди 2 години
Каза ДС Гоце
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой Първанов е точен в оценките си? Комуниста агент Първанов ли?